×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Loubna: 'Mijn hoofddoeken werden verkocht bij de Bijenkorf'

Loubna: 'Mijn hoofddoeken werden verkocht bij de Bijenkorf'
19.04.2017 -

Loubna (40) vond dat er maar weinig mooie hoofddoeken te koop zijn. Ze besloot ze daarom zelf te ontwerpen. Een schot in de roos: via haar webshop verkoopt ze nu haar hijabs. “Het zou geweldig zijn als ze ook in buitenlandse warenhuizen komen te liggen.”


Loubna: “De Bijenkorf is altijd al mijn favoriete winkel geweest. Ik vind het een walhalla van mooie merken. Ik ga er vaak naartoe en koop er geregeld kleren. Toen ik mijn hoofddoeken ging ontwerpen, wilde ik dan ook de kwaliteit van de Bijenkorf evenaren. Mijn droom kwam uit toen ze daar ook nog eens werden verkocht.”


‘Het gevoel voor mode en styling heb ik van huis uit meegekregen'


Gevoel voor mode
“Het gevoel voor mode en styling heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader is altijd al een modefreak geweest. Hij was in zijn jonge jaren een knappe man, een beetje macho ook. Hij is in de jaren zestig vanuit Marokko naar Nederland gekomen om hier te werken, eerst in de Limburgse mijnen en later in Friesland, bij Batavus. Toen hij mijn moeder liet overkomen, speldde hij haar op de mouw dat de mensen in Nederland geen lange kleren droegen en dat ze dus in het kort moest: het was de tijd van de minirokjes. Dat zei hij omdat hij die mode zelf leuker vond, haha. Mijn moeder was trouwens ook modebewust. Ze keek altijd hoe andere mensen eruitzagen. Ze gaf me een compliment als ze vond dat ik er leuk uitzag, maar ze zei ook dat mijn nieuwe oranje oogschaduw écht niet stond. Als meisje was ik ook dol op mode. Ik ging graag naar het centrum van Heerenveen, waar ik ben geboren, om bij C&A setjes uit te zoeken. Ik vroeg dan of ze die apart wilden houden en zeurde mijn vader net zo lang aan zijn hoofd tot hij meeging om ze voor me te kopen. ’s Avonds in bed bedacht ik dan welk setje ik de volgende dag zou aandoen.”
 

'Ik denk dat ik op een gegeven moment wel tweehonderd sjaals had'


Verliefd op stof
“Toen ik een hoofddoek wilde gaan dragen, merkte ik dat weinig sjaals lekker zaten en er tegelijk mooi uitzagen. De hijabs die ik in de winkels zag, waren geel, rood, zwart of roze en ik vond ze een beetje doorsnee. Daarom ging ik kijken wat er online te koop was. Maar ook daar stond niets me echt aan: de stoffen gleden van mijn haar of voelden niet prettig aan. Ik denk dat ik op een gegeven moment wel tweehonderd sjaals had.

Door het uitproberen van al die hijabs kreeg ik beter zicht op wat ik wél fijn en mooi zou vinden. Een sjaal van dunne jersey zou fijn zijn, een soort T- shirtstof. Mijn hijab moest vooral van een mooie, luxe kwaliteit zijn. Ik ging op onderzoek uit naar wat er allemaal mogelijk was. Ik had geen ervaring in de modebranche. Ik werkte eerst als stewardess en daarna in de sociale sector, onder andere als sociaal raadsvrouw bij een woningbouwcorporatie. Maar ik kende wel mensen die in de modebranche werkten. Zo ontdekte ik dat ik samples van stoffen kon opvragen.

Ik probeerde een aantal stoffen uit en werd op slag verliefd op de stof van bamboe. Die stof is superzacht, neemt veel vocht op, is luchtig en valt mooi. Maar ook een dun soort katoen, een
mooie jerseystof en een mooie zijden stof vond ik prachtig. Ik liet in China en India zeven sjaals maken, afgezet met bijpassende kraaltjes langs de zomen. Zo begon ik mijn eerste collectie hijabs. Mijn webshop Sadoq – dat is mijn achternaam – was geboren.”

Lees het hele interview met Loubna in Vriendin 16

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |