×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Roos: 'Mijn man blééf herhalen: het was hij of de baby'

Roos: 'Mijn man blééf herhalen: het was hij of de baby'
18.04.2017 -

Vier jaar geleden keek Roos (47) blij naar twee blauwe streepjes: ze was zwanger! Haar man David, met wie ze al twee puberzoons had, vond het minder goed nieuws. "Hij had geen zin meer in kindergejengel. Dit kind mocht niet komen."


Roos: “Elk weekend als haar grote broers op de fiets stappen om naar hun vader te gaan, staat Merel te springen: ‘Mag ik ook mee?’ Ze heeft geen idee wat de jongens gaan doen, maar wil er ook bij zijn. Gelukkig weet ze niet wat een weekend bij papa betekent. Ze vraagt er ook nog niet naar, anders zou ik haar moeten uitleggen dat haar broers naar hun vader gaan. De man die bijzonder genoeg ook háár vader is, maar haar volkomen negeert. Omdat hij haar niet heeft gewild. Ik kan het niet anders zeggen. Haar vader, mijn ex-man David, stond erop dat ik abortus zou plegen. Toen ik dat weigerde en voor ons kind koos, is hij vertrokken.”


‘David snauwde me af. Hij vond zijn vrijheid heerlijk en wilde dit kind niet. Punt’


Van melig tot mokken
“David en ik hebben nooit over een derde kind gesproken: na de geboorte van Joris was ons gezin gewoon compleet. Ik had altijd gezegd: ik heb twee kinderen gebaard, jij mag nu ook iets doen. David zou zich laten steriliseren, maar hij stelde die afspraak steeds uit. Ik denk dat hij stiekem bang was voor de ingreep, dus bleef ik trouw de pil slikken. De laatste jaren verwachtte ik dat het qua vruchtbaarheid bij mij snel minder zou worden, dan kon ik eindelijk stoppen met de pil. Na de ontdekking van de zwangerschap en onze meligheid erover (David zei: ‘Kijk ons nou, we lijken wel twee pubers die niet weten dat je van seks zwanger kunt worden’), werd David serieus. We lieten het toch wel weghalen? Hij had geen zin meer in luiers en kindergejengel, zei hij. Hij vond onze vrijheid heerlijk. De jongens gingen steeds meer hun eigen weg. Weer een baby betekende in zijn ogen terug naar af.
Maar zover was ik helemaal niet. Ik moest het hele idee eerst laten bezinken. Me realiseren dat er nieuw leven in me groeide. Ik wilde sowieso een echo laten maken, om te kijken hoever ik was en of het allemaal goed was. Wat David betrof, kon ik direct een afspraak maken voor een abortus. Hij wilde op zich wel mee naar een verloskundige, omdat hij wilde weten of er überhaupt een vruchtje was te zien.
Maar toen we daar zaten en de verloskundige opgetogen riep dat ze een práchtig hartje zag kloppen en ik tot tranen geroerd was, zat hij te mokken in de stoel naast me. David wilde persé niet meekijken. Het deed hem ook niets toen ze vertelde dat ik al twaalf weken
zwanger was en alles er perfect uitzag. Hij wilde alleen de garantie dat we recht hadden op een abortus. Huilend liep ik de praktijk uit. Door de zwangerschapshormonen was ik al emotioneel, maar ik schrok van zijn hardheid. Zo kende ik hem helemaal niet. Waarom mocht dit kind er niet komen? Daarop kon hij geen echt antwoord geven. Hij wilde het niet. Punt.
Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, ging gek genoeg mijn buik als een malle groeien en moest ik al positiebroeken kopen. Maar elke keer als ik weer wilde beginnen over de zwangerschap, snauwde David me af. Ik mocht geen positiekleding kopen! Wanneer koos ik nu eens voor een abortus? Of hij mailde me allemaal websites  van klinieken waar ik terecht zou kunnen.”

Lees het hele verhaal van Roos in Vriendin 16 en praat mee op het forum
Foto: iStock

Plaats een reactie

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 wo 19 apr '17 21:11

  Heb niet het hele verhaal gezelezen allen dit stukje op de site.... mijn ogen puilen zowat uit van de verbazing! Ik had ook voor het kind gekozen en niet voor de man in dit geval. Ik wens je veel geluk!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elzz wo 19 apr '17 21:30

  De man , je ex, is het niet waard dat je druk over moet maken.Je lieve dochter is beter af zonder hem.....wees gelukkig met je dochter en je zoons ....niemand wil zo een man als vader, want er waren toch echt 2 mensen nidig on zwanger te worden....en dan zo een reatie .....walgelijk gewoon.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elzz wo 19 apr '17 21:35

  Je bent beter af zonder deze waardeloze man die zich vader noemt.Gelukkig heeft je dochter aan jou een liefhebbende moeder, wees er voor haar, en laat haar weten en voelen dat ze voor 1000% gewenst is. En de man die haar vader is, mag die titel niet eens dragen, want er zijn 2 mensen nodig om zwanger te worden hoor, waar is zijn verantwoordelijkheid, nadat hij zijn pleziertje heeft gehad, en verder doodleuk zegt, ik wil dit kind niet, gewoon walgelijk zo een vent
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tha-Bee do 20 apr '17 12:04

  Ik lees nu puur dit stuk, maar potverdorie wat een nare man. Dat het schrikken is na een tijd toch een zwangerschap... Okee. Maar wat een bot figuur, je keuze is de beste keuze geweest. Ik zou vooral genieten van je kinderen, alle 3, en niet bezig zijn met dat manfiguur. Hij heeft zijn keuze gemaakt, en jij gelukkig de jouwe.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 do 20 apr '17 12:41

  Wat een egoïstische man.. Hij wilde zich toch niet laten steriliseren.. Dan moet hij ook de verantwoording dragen.. Waarom moeten vrouwen dit altijd doen?? Maar goed dat je voor jezelf en het kind hebt gekozen. Zo'n man is het totaal niet waard om een gezin te hebben..
  Reageer!

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!