×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Roos: 'Mijn man blééf herhalen: het was hij of de baby'

Roos: 'Mijn man blééf herhalen: het was hij of de baby'
18.04.2017 -

Vier jaar geleden keek Roos (47) blij naar twee blauwe streepjes: ze was zwanger! Haar man David, met wie ze al twee puberzoons had, vond het minder goed nieuws. "Hij had geen zin meer in kindergejengel. Dit kind mocht niet komen."


Roos: “Elk weekend als haar grote broers op de fiets stappen om naar hun vader te gaan, staat Merel te springen: ‘Mag ik ook mee?’ Ze heeft geen idee wat de jongens gaan doen, maar wil er ook bij zijn. Gelukkig weet ze niet wat een weekend bij papa betekent. Ze vraagt er ook nog niet naar, anders zou ik haar moeten uitleggen dat haar broers naar hun vader gaan. De man die bijzonder genoeg ook háár vader is, maar haar volkomen negeert. Omdat hij haar niet heeft gewild. Ik kan het niet anders zeggen. Haar vader, mijn ex-man David, stond erop dat ik abortus zou plegen. Toen ik dat weigerde en voor ons kind koos, is hij vertrokken.”


‘David snauwde me af. Hij vond zijn vrijheid heerlijk en wilde dit kind niet. Punt’


Van melig tot mokken
“David en ik hebben nooit over een derde kind gesproken: na de geboorte van Joris was ons gezin gewoon compleet. Ik had altijd gezegd: ik heb twee kinderen gebaard, jij mag nu ook iets doen. David zou zich laten steriliseren, maar hij stelde die afspraak steeds uit. Ik denk dat hij stiekem bang was voor de ingreep, dus bleef ik trouw de pil slikken. De laatste jaren verwachtte ik dat het qua vruchtbaarheid bij mij snel minder zou worden, dan kon ik eindelijk stoppen met de pil. Na de ontdekking van de zwangerschap en onze meligheid erover (David zei: ‘Kijk ons nou, we lijken wel twee pubers die niet weten dat je van seks zwanger kunt worden’), werd David serieus. We lieten het toch wel weghalen? Hij had geen zin meer in luiers en kindergejengel, zei hij. Hij vond onze vrijheid heerlijk. De jongens gingen steeds meer hun eigen weg. Weer een baby betekende in zijn ogen terug naar af.
Maar zover was ik helemaal niet. Ik moest het hele idee eerst laten bezinken. Me realiseren dat er nieuw leven in me groeide. Ik wilde sowieso een echo laten maken, om te kijken hoever ik was en of het allemaal goed was. Wat David betrof, kon ik direct een afspraak maken voor een abortus. Hij wilde op zich wel mee naar een verloskundige, omdat hij wilde weten of er überhaupt een vruchtje was te zien.
Maar toen we daar zaten en de verloskundige opgetogen riep dat ze een práchtig hartje zag kloppen en ik tot tranen geroerd was, zat hij te mokken in de stoel naast me. David wilde persé niet meekijken. Het deed hem ook niets toen ze vertelde dat ik al twaalf weken
zwanger was en alles er perfect uitzag. Hij wilde alleen de garantie dat we recht hadden op een abortus. Huilend liep ik de praktijk uit. Door de zwangerschapshormonen was ik al emotioneel, maar ik schrok van zijn hardheid. Zo kende ik hem helemaal niet. Waarom mocht dit kind er niet komen? Daarop kon hij geen echt antwoord geven. Hij wilde het niet. Punt.
Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, ging gek genoeg mijn buik als een malle groeien en moest ik al positiebroeken kopen. Maar elke keer als ik weer wilde beginnen over de zwangerschap, snauwde David me af. Ik mocht geen positiekleding kopen! Wanneer koos ik nu eens voor een abortus? Of hij mailde me allemaal websites  van klinieken waar ik terecht zou kunnen.”

Lees het hele verhaal van Roos in Vriendin 16 en praat mee op het forum
Foto: iStock

Plaats een reactie

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 wo 19 apr '17 21:11

  Heb niet het hele verhaal gezelezen allen dit stukje op de site.... mijn ogen puilen zowat uit van de verbazing! Ik had ook voor het kind gekozen en niet voor de man in dit geval. Ik wens je veel geluk!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elzz wo 19 apr '17 21:30

  De man , je ex, is het niet waard dat je druk over moet maken.Je lieve dochter is beter af zonder hem.....wees gelukkig met je dochter en je zoons ....niemand wil zo een man als vader, want er waren toch echt 2 mensen nidig on zwanger te worden....en dan zo een reatie .....walgelijk gewoon.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Elzz wo 19 apr '17 21:35

  Je bent beter af zonder deze waardeloze man die zich vader noemt.Gelukkig heeft je dochter aan jou een liefhebbende moeder, wees er voor haar, en laat haar weten en voelen dat ze voor 1000% gewenst is. En de man die haar vader is, mag die titel niet eens dragen, want er zijn 2 mensen nodig om zwanger te worden hoor, waar is zijn verantwoordelijkheid, nadat hij zijn pleziertje heeft gehad, en verder doodleuk zegt, ik wil dit kind niet, gewoon walgelijk zo een vent
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tha-Bee do 20 apr '17 12:04

  Ik lees nu puur dit stuk, maar potverdorie wat een nare man. Dat het schrikken is na een tijd toch een zwangerschap... Okee. Maar wat een bot figuur, je keuze is de beste keuze geweest. Ik zou vooral genieten van je kinderen, alle 3, en niet bezig zijn met dat manfiguur. Hij heeft zijn keuze gemaakt, en jij gelukkig de jouwe.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 do 20 apr '17 12:41

  Wat een egoïstische man.. Hij wilde zich toch niet laten steriliseren.. Dan moet hij ook de verantwoording dragen.. Waarom moeten vrouwen dit altijd doen?? Maar goed dat je voor jezelf en het kind hebt gekozen. Zo'n man is het totaal niet waard om een gezin te hebben..
  Reageer!
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |