×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Frank Lammers: 'Een leuk idee? Ik zeg meteen ja!'

Frank Lammers: 'Een leuk idee? Ik zeg meteen ja!'
18.04.2017 -

Eigenlijk had hij een sabbatical ingelast om het laatste schooljaar van zijn dochter bewust mee te maken. Tot hem een rol werd aangeboden die hij dolgraag wilde spelen. Acteur Frank Lammers (45): “Hotel De Grote L is een jeugdfilm met volwassen inhoud. Leven en dood, Fawlty Towers-achtige toestanden en ontroering: alles zit erin.”


Hotel de Grote L
Achter een kop espresso in zijn stamcafé Frankendael, vlak bij zijn woning in Amsterdam, vertelt Frank Lammers waarom hij zijn speelvrije periode onderbrak. “Ik vond het verhaal van Hotel De Grote L zo mooi en regisseur Ineke Houtman kende ik nog van de film Polleke, die ik met haar heb gemaakt. Bovendien hoefde ik geen weken weg te zijn van mijn gezin en kon ik nog voetbaltrainingen aan mijn vrouw en dochter geven.”

Je ziet er in deze film niet op je fraaist uit. Heb je geen last van ijdelheid?
“Ik denk dat ik juist voor deze rol ben gecast, omdat ik er ongezond genoeg uitzag. ‘Vader zorgt niet goed voor zichzelf, waardoor hij in ’n ziekenhuis belandt’: ik denk dat ik, geholpen door flink wat schmink, prima aan die beschrijving voldeed. Maar zonder gekheid: ik denk dat je als acteur beter niet ijdel kunt zijn. Ik zie weleens een actrice in een film en denk dan: tjongejonge, moet jouw haar zelfs nu nog perfect zitten? Schei toch uit. Wordt ze vol in de make-up wakker, alsof ze naar een feestje gaat. Dat haalt mij helemaal uit het verhaal.”
 

'Het is een luxe dat ik inmiddels nee kán zeggen' 


Weiger je vaak een rol?
“Tegenwoordig kan ik goed nee zeggen. Toneel doe ik bijvoorbeeld alleen als ik bijna zeker weet dat het succesvol wordt, omdat je minimaal een half jaar door het land moet reizen. Als dat met een slecht stuk is, is dat de hel. Maar het is ook een luxe dat ik inmiddels nee kán zeggen. Twintig jaar lang heb ik keihard gewerkt en ben ik al die tourbussen ingestapt, maar ik zit nu in een andere levensfase. Mijn dochter Isa is dertien jaar, ze gaat over een klein half jaar naar de middelbare school. Ik vond het belangrijk om in dit laatste basisschooljaar veel thuis te zijn. Het eerste jaar van de middelbare mag mijn vrouw begeleiden, haha.”

Lees het hele interview met Frank Lammers in Vriendin 16

Wil jij met je gezin naar Hotel De Grote L? Vul dan onderstaand winformulier in en maak kans op 2x 4 kaartjes!

Foto: Bart Honingh

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

2Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |