×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Frank Lammers: 'Een leuk idee? Ik zeg meteen ja!'

Frank Lammers: 'Een leuk idee? Ik zeg meteen ja!'
18.04.2017 -

Eigenlijk had hij een sabbatical ingelast om het laatste schooljaar van zijn dochter bewust mee te maken. Tot hem een rol werd aangeboden die hij dolgraag wilde spelen. Acteur Frank Lammers (45): “Hotel De Grote L is een jeugdfilm met volwassen inhoud. Leven en dood, Fawlty Towers-achtige toestanden en ontroering: alles zit erin.”


Hotel de Grote L
Achter een kop espresso in zijn stamcafé Frankendael, vlak bij zijn woning in Amsterdam, vertelt Frank Lammers waarom hij zijn speelvrije periode onderbrak. “Ik vond het verhaal van Hotel De Grote L zo mooi en regisseur Ineke Houtman kende ik nog van de film Polleke, die ik met haar heb gemaakt. Bovendien hoefde ik geen weken weg te zijn van mijn gezin en kon ik nog voetbaltrainingen aan mijn vrouw en dochter geven.”

Je ziet er in deze film niet op je fraaist uit. Heb je geen last van ijdelheid?
“Ik denk dat ik juist voor deze rol ben gecast, omdat ik er ongezond genoeg uitzag. ‘Vader zorgt niet goed voor zichzelf, waardoor hij in ’n ziekenhuis belandt’: ik denk dat ik, geholpen door flink wat schmink, prima aan die beschrijving voldeed. Maar zonder gekheid: ik denk dat je als acteur beter niet ijdel kunt zijn. Ik zie weleens een actrice in een film en denk dan: tjongejonge, moet jouw haar zelfs nu nog perfect zitten? Schei toch uit. Wordt ze vol in de make-up wakker, alsof ze naar een feestje gaat. Dat haalt mij helemaal uit het verhaal.”
 

'Het is een luxe dat ik inmiddels nee kán zeggen' 


Weiger je vaak een rol?
“Tegenwoordig kan ik goed nee zeggen. Toneel doe ik bijvoorbeeld alleen als ik bijna zeker weet dat het succesvol wordt, omdat je minimaal een half jaar door het land moet reizen. Als dat met een slecht stuk is, is dat de hel. Maar het is ook een luxe dat ik inmiddels nee kán zeggen. Twintig jaar lang heb ik keihard gewerkt en ben ik al die tourbussen ingestapt, maar ik zit nu in een andere levensfase. Mijn dochter Isa is dertien jaar, ze gaat over een klein half jaar naar de middelbare school. Ik vond het belangrijk om in dit laatste basisschooljaar veel thuis te zijn. Het eerste jaar van de middelbare mag mijn vrouw begeleiden, haha.”

Lees het hele interview met Frank Lammers in Vriendin 16

Wil jij met je gezin naar Hotel De Grote L? Vul dan onderstaand winformulier in en maak kans op 2x 4 kaartjes!

Foto: Bart Honingh

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |