×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Frank Lammers: 'Een leuk idee? Ik zeg meteen ja!'

Frank Lammers: 'Een leuk idee? Ik zeg meteen ja!'
18.04.2017 -

Eigenlijk had hij een sabbatical ingelast om het laatste schooljaar van zijn dochter bewust mee te maken. Tot hem een rol werd aangeboden die hij dolgraag wilde spelen. Acteur Frank Lammers (45): “Hotel De Grote L is een jeugdfilm met volwassen inhoud. Leven en dood, Fawlty Towers-achtige toestanden en ontroering: alles zit erin.”


Hotel de Grote L
Achter een kop espresso in zijn stamcafé Frankendael, vlak bij zijn woning in Amsterdam, vertelt Frank Lammers waarom hij zijn speelvrije periode onderbrak. “Ik vond het verhaal van Hotel De Grote L zo mooi en regisseur Ineke Houtman kende ik nog van de film Polleke, die ik met haar heb gemaakt. Bovendien hoefde ik geen weken weg te zijn van mijn gezin en kon ik nog voetbaltrainingen aan mijn vrouw en dochter geven.”

Je ziet er in deze film niet op je fraaist uit. Heb je geen last van ijdelheid?
“Ik denk dat ik juist voor deze rol ben gecast, omdat ik er ongezond genoeg uitzag. ‘Vader zorgt niet goed voor zichzelf, waardoor hij in ’n ziekenhuis belandt’: ik denk dat ik, geholpen door flink wat schmink, prima aan die beschrijving voldeed. Maar zonder gekheid: ik denk dat je als acteur beter niet ijdel kunt zijn. Ik zie weleens een actrice in een film en denk dan: tjongejonge, moet jouw haar zelfs nu nog perfect zitten? Schei toch uit. Wordt ze vol in de make-up wakker, alsof ze naar een feestje gaat. Dat haalt mij helemaal uit het verhaal.”
 

'Het is een luxe dat ik inmiddels nee kán zeggen' 


Weiger je vaak een rol?
“Tegenwoordig kan ik goed nee zeggen. Toneel doe ik bijvoorbeeld alleen als ik bijna zeker weet dat het succesvol wordt, omdat je minimaal een half jaar door het land moet reizen. Als dat met een slecht stuk is, is dat de hel. Maar het is ook een luxe dat ik inmiddels nee kán zeggen. Twintig jaar lang heb ik keihard gewerkt en ben ik al die tourbussen ingestapt, maar ik zit nu in een andere levensfase. Mijn dochter Isa is dertien jaar, ze gaat over een klein half jaar naar de middelbare school. Ik vond het belangrijk om in dit laatste basisschooljaar veel thuis te zijn. Het eerste jaar van de middelbare mag mijn vrouw begeleiden, haha.”

Lees het hele interview met Frank Lammers in Vriendin 16

Wil jij met je gezin naar Hotel De Grote L? Vul dan onderstaand winformulier in en maak kans op 2x 4 kaartjes!

Foto: Bart Honingh

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

2Reacties

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!