×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Daphne: 'Ik maakte de droom van mijn overleden zus waar'

Daphne: 'Ik maakte de droom van mijn overleden zus waar'
12.04.2017 -

Daphne (33) en haar zusje Sanne hadden grootse plannen. Maar toen werd Sanne in 2010 onverwacht uit het leven gerukt. In haar verdriet besefte Daphne: "Ik kon onze droom niet laten liggen. Het was tijd om aan te pakken."


'Samen op kantoor werken, dat zouden we doen als we groot waren'


Daphne: “Sanne was meer dan een zusje voor me. Ze was mijn beste vriendin. We deden ontzettend veel samen: sporten, uitgaan, winkelen. Natuurlijk hadden we wel een eigen leven met eigen vrienden, maar we waren gewoon heel close. Aan ruziemaken deden we niet. Iedereen zag ons als een twee-eenheid en dat waren we ook. We zagen zelfs onze toekomstige carrière al samen. Want waar andere zusjes waarschijnlijk vooral met poppen speelden, deden wij net alsof we op een kantoor werkten. Toen we nog klein waren, gebruikten we daar de strijkplank van onze moeder voor, compleet met denkbeeldige computer en al. Later hadden we onze eigen bureautjes waarachter we een fictief bedrijf runden. Samen op kantoor werken, dat zouden we ook doen als we ‘groot’ waren, besloten we.”
 

'Het besef dat ik vanaf nu ‘alleen’ was, was te groot om te bevatten'
 


Helemaal mis
“Maar zover is het nooit gekomen. Op 9 mei veranderde alles. Sanne was al een paar dagen grieperig. Ze woonde nog thuis en mijn moeder maakte zich zorgen. Ondanks dat de huisarts had gezegd dat het wel goed zou komen met een extra paracetamolletje, had ze er een slecht gevoel over. Plotseling gingen Sannes vingers tintelen. Mijn moeder belde direct de huisartsenpost. Er kwam een arts langs die het ook niet vertrouwde. Voor de zekerheid werd de ambulance gebeld: het kon een longembolie zijn en dat was gevaarlijk.

Ik was die dag met mijn vriend op een festival. Opeens kreeg ik een telefoontje van mijn moeder: ze vroeg ons een taxi te nemen en direct te komen, het maakte haar niet uit wat het kostte. Ik ben haar daar nog steeds dankbaar voor. We zijn meteen vertrokken en ik zie nog Sannes verbaasde gezicht voor me toen we het ziekenhuis binnenkwamen. ‘Huh, wat doen jullie hier?’ vroeg ze. Ze vond het maar overdreven gedoe allemaal. Het was een griepje, meer niet. Omdat haar bloedwaardes afweken, besloten artsen haar een klein roesje te geven om haar verder te onderzoeken. We gaven haar een knuffel en bleven achter in de kamer. Tien minuten later werd ik overvallen door een paniekerig gevoel. Ik rende naar buiten voor frisse lucht – ik voelde dat het niet goed ging met mijn zusje. Kort daarna belde mijn vader: ik moest snel naar boven komen, het ging mis. Sanne werd gereanimeerd, ze bleek een zeldzame virale infectie van de hartspier te hebben. Dat kan iedereen overkomen.

Die nacht overleed ze. Het was zo ontzettend onwerkelijk. De week ervoor stonden we nog tijdens Koninginnedag te feesten in de stad. We hadden nog zo veel plannen. En nu was ze dood. Het was alsof er een stuk van mezelf stierf, ik was misselijk van emotie. Het besef dat ik vanaf nu ‘alleen’ was, was te groot om te bevatten.”

Lees het hele verhaal van Daphne in Vriendin 15 en praat mee op het forum

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!