×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mariska: 'Een drieling is druk, maar ik geniet ervan!'

Mariska: 'Een drieling is druk, maar ik geniet ervan!'
12.04.2017 -

Mariska (36) wilde na haar zoontje graag nog een kind. Het zou écht de laatste worden, beloofde ze haar man Mark (38), want hij vond het wel prima zo. Het lot bepaalde anders: ze kregen een drieling. “Dat was wel even schakelen.”


'Jaja, dit is echt de laatste' 


Mariska: “Voor Mark was het al best een stap om aan een eerste kind te beginnen. We hadden een prachtig leven samen, werkten allebei en konden doen en laten wat we wilden. Ik wilde graag een kind en hij ging overstag. Het duurde tweeënhalf jaar voordat ik zwanger raakte. We kregen een zoon, Sam, en waren heel erg gelukkig met hem. Na een tijdje begon het bij mij opnieuw te kriebelen: ons gezin voelde nog niet compleet. Mark en ik spraken er samen over. Hoewel hij
blij was met Sam, twijfelde hij toch. Ook nu drong ik voorzichtig aan: ik werd er niet jonger op en op Sam hadden we ook best een tijd moeten wachten, dus we moesten nu beslissen. ‘Oké Maris, maar daar blijft het dan wel bij, hè?’ zei hij. ‘Jaja, dit is echt de laatste’, antwoordde ik met een lach.  

Ditmaal raakte ik heel snel zwanger. Een paar dagen voor de eerste echo, ik was toen zeven, acht weken zwanger, zei Mark gekscherend nog iets als: ‘Zul je zien dat het er straks drie zijn.’ Dat lachte ik weg: niet eens van een tweeling, maar meteen van een drieling uitgaan, hoe kwam hij erbij? Maar de echoscopiste zweeg toen ze naar het beeldscherm staarde. ‘Ik moet jullie wat vertellen’, verbrak ze de stilte. ‘Ik zie drie vruchtjes en drie kloppende hartjes.’”
 

'Mark zag allerlei beren op de weg: hoe moest dat met vier kinderen?' 
 


Niet op één lijn
“Ik kreeg de slappe lach en Mark trok lijkbleek weg toen we dat hoorden. We zijn buiten even samen op de stoep gaan zitten om het bericht te laten doordringen. Sam sprong om ons heen, te klein om te begrijpen wat we zojuist hadden gehoord. Ik was vooral blij dat ik zwanger was en dat er leven in me groeide. We zouden het wel redden, zo redeneerde ik. Mark was rationeel, hij had allerlei praktische bezwaren en zag beren op de weg. Ons huis was niet op een drieling gebouwd. En de auto dan? We zaten qua gevoel totaal niet op één lijn. We besloten het nieuws nog even voor ons te houden. Zelfs onze ouders wisten nog niets.

Een paar dagen later zaten we bij de gynaecoloog, die constateerde dat het om een drie-eiige drieling ging. Dat was gunstig, het gaf de beste kansen op een gezonde uitkomst. Maar hij vertelde ons ook over de optie reductie. Daarbij zou een vruchtje worden verwijderd om de kans op complicaties tijdens de zwangerschap te verkleinen. Een drielingzwangerschap is risicovol, want er is een grote kans op een vroeggeboorte en er zijn ook meer risico’s voor de moeder aan verbonden. Zo is er een grotere kans op zwangerschapsvergiftiging. Reductie zou de kans op een langere zwangerschapsduur vergroten. Mark wilde een vervolggesprek over reductie in het academisch ziekenhuis, ik niet. Reductie brengt namelijk ook het risico op verlies van de hele zwangerschap met zich mee.”

Lees het hele verhaal van Mariska in Vriendin 15 en praat mee op het forum

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!