×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Willeke: 'Soms droom ik ervan de deur dicht te trekken en te verdwijnen'

Willeke: 'Soms droom ik ervan de deur dicht te trekken en te verdwijnen'
11.04.2017 - Redactie Vriendin

Willeke (42) is getrouwd met Ruud (45), moeder van vier kinderen en werkt niet buitenshuis. Ze zorgt dat het thuis allemaal reilt en zeilt. "Ik ben stapelgek op mijn gezin, maar soms word ik gék van de sleur."


Willeke : “Notaris zou ik worden. Juriste. Of bedrijfseconoom. In elk geval wilde ik na het vwo gaan studeren en carrière maken. Ik had immers een goed stel hersens en kon goed rekenen, daar moest ik iets mee doen, zei mijn vader altijd. Het liep anders. Op een jaartje na heb ik niet gestudeerd en sinds de geboorte van de tweeling geen dag meer gewerkt. Ik ben, zoals dat heet, een thuisblijfmoeder. De enige keren waarop ik nu met cijfers bezig ben, is als ik in Magister, een online leerlingvolgsysteem, de cijfers van de kinderen check. Of de boekhouding van mijn ouders en onszelf bijhoud. Daar heb ik op zich best vrede mee, maar er zijn ook dagen dat ik gillend gek word van de dagelijkse sleur.”

'Ruud is ouderwets ingesteld. Hij vindt dat een vrouw thuis moet blijven bij de kinderen' 


Droom laten varen
“Als kind stond ik in de familie bekend als studiebol. Het was meer een bijnaam, want veel leren deed ik niet. Zonder veel moeite haalde ik hoge cijfers. Ik ging fluitend door mijn schooltijd en kon makkelijk naar het vwo. ‘Onze Wil gaat straks het grote geld verdienen,’ zei mijn vader altijd, ‘want zij heeft de beste hersens van ons allemaal.’ Maar een dik salaris is nooit een drijfveer voor me geweest. Het leek me wel te gek om later een verantwoordelijke baan te hebben. Eentje waarbij ik die hersens van me goed kon gebruiken.

Ik heb het vwo afgemaakt met de intentie notarieel recht te gaan studeren, maar tijdens mijn examenjaar ontmoette ik Ruud. We kregen verkering. Ik was dolverliefd op hem en we waren dag en nacht bij elkaar. Ruud wilde na school het bankwezen in. Hij zat in het laatste jaar van de heao en haalde me over ook economie te gaan studeren. Mijn oorspronkelijke idee, notaris worden, betekende dat ik een lange weg te gaan had. Eerst notarieel recht studeren, mijn master halen, vervolgens jaren als kandidaat op een kantoor werken en dan verder studeren voor notaris. Hij rekende uit dat ik nog tien jaar bezig zou zijn. Hoe ongezellig.

Met een heao-diploma had ik ook alle kansen op een uitstekende baan, zo hield hij me voor. Ik was het met hem eens en verdiepte me in andere banen. Maar verder dan het eerste jaar ben ik nooit gekomen. Ik raakte onverwachts zwanger van Miranda en stopte met mijn studie.
Ik heb nog een blauwe maandag op een administratiekantoor gewerkt, met de bedoeling in de avonduren verder te studeren, maar toen ik al snel zwanger raakte van de tweeling heb ik dat idee ook laten varen. De combinatie van een gezin met jonge kinderen, een man die keihard aan zijn carrière werkte en een zware studie, was niet te doen. Bovendien is Ruud ouderwets ingesteld. Hij vindt dat een vrouw thuis moet blijven bij de kinderen en dat twee kapiteins op een schip niet werken: een iemand moest kostwinner zijn, en dat werd hij.”

Lees het hele verhaal van Willeke in Vriendin 15.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 12 apr '17 21:50

    Best wel triest eigenlijk. Eerst heb je je studiekeus al aangepast aan de wensen van je partner en nu in feite de dagelijkse invulling van je leven. Ik kan me voorstellen dat je gek wordt van het gebrek aan intellectuele uitdaging. Jammer ook dat hij zo ouderwets ingesteld is en daarmee in feite niet ziet dat hij zijn vrouw tekort doet. Praat met elkaar zou ik zeggen en ga weer aan de studie, je hebt de kinderen op vrij jonge leeftijd gekregen, dus die kunnen zich voor een groot deel redden en je hebt de handen vrij wanneer ze naar school zijn. Ik ben zelf alleenstaande moeder van zes kinderen en het lukt mij ook om de zorg voor de kinderen, een baan en een opleiding te combineren.
    Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |