×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Willeke: 'Soms droom ik ervan de deur dicht te trekken en te verdwijnen'

Willeke: 'Soms droom ik ervan de deur dicht te trekken en te verdwijnen'
11.04.2017 - Redactie Vriendin

Willeke (42) is getrouwd met Ruud (45), moeder van vier kinderen en werkt niet buitenshuis. Ze zorgt dat het thuis allemaal reilt en zeilt. "Ik ben stapelgek op mijn gezin, maar soms word ik gék van de sleur."


Willeke : “Notaris zou ik worden. Juriste. Of bedrijfseconoom. In elk geval wilde ik na het vwo gaan studeren en carrière maken. Ik had immers een goed stel hersens en kon goed rekenen, daar moest ik iets mee doen, zei mijn vader altijd. Het liep anders. Op een jaartje na heb ik niet gestudeerd en sinds de geboorte van de tweeling geen dag meer gewerkt. Ik ben, zoals dat heet, een thuisblijfmoeder. De enige keren waarop ik nu met cijfers bezig ben, is als ik in Magister, een online leerlingvolgsysteem, de cijfers van de kinderen check. Of de boekhouding van mijn ouders en onszelf bijhoud. Daar heb ik op zich best vrede mee, maar er zijn ook dagen dat ik gillend gek word van de dagelijkse sleur.”

'Ruud is ouderwets ingesteld. Hij vindt dat een vrouw thuis moet blijven bij de kinderen' 


Droom laten varen
“Als kind stond ik in de familie bekend als studiebol. Het was meer een bijnaam, want veel leren deed ik niet. Zonder veel moeite haalde ik hoge cijfers. Ik ging fluitend door mijn schooltijd en kon makkelijk naar het vwo. ‘Onze Wil gaat straks het grote geld verdienen,’ zei mijn vader altijd, ‘want zij heeft de beste hersens van ons allemaal.’ Maar een dik salaris is nooit een drijfveer voor me geweest. Het leek me wel te gek om later een verantwoordelijke baan te hebben. Eentje waarbij ik die hersens van me goed kon gebruiken.

Ik heb het vwo afgemaakt met de intentie notarieel recht te gaan studeren, maar tijdens mijn examenjaar ontmoette ik Ruud. We kregen verkering. Ik was dolverliefd op hem en we waren dag en nacht bij elkaar. Ruud wilde na school het bankwezen in. Hij zat in het laatste jaar van de heao en haalde me over ook economie te gaan studeren. Mijn oorspronkelijke idee, notaris worden, betekende dat ik een lange weg te gaan had. Eerst notarieel recht studeren, mijn master halen, vervolgens jaren als kandidaat op een kantoor werken en dan verder studeren voor notaris. Hij rekende uit dat ik nog tien jaar bezig zou zijn. Hoe ongezellig.

Met een heao-diploma had ik ook alle kansen op een uitstekende baan, zo hield hij me voor. Ik was het met hem eens en verdiepte me in andere banen. Maar verder dan het eerste jaar ben ik nooit gekomen. Ik raakte onverwachts zwanger van Miranda en stopte met mijn studie.
Ik heb nog een blauwe maandag op een administratiekantoor gewerkt, met de bedoeling in de avonduren verder te studeren, maar toen ik al snel zwanger raakte van de tweeling heb ik dat idee ook laten varen. De combinatie van een gezin met jonge kinderen, een man die keihard aan zijn carrière werkte en een zware studie, was niet te doen. Bovendien is Ruud ouderwets ingesteld. Hij vindt dat een vrouw thuis moet blijven bij de kinderen en dat twee kapiteins op een schip niet werken: een iemand moest kostwinner zijn, en dat werd hij.”

Lees het hele verhaal van Willeke in Vriendin 15.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 12 apr '17 21:50

    Best wel triest eigenlijk. Eerst heb je je studiekeus al aangepast aan de wensen van je partner en nu in feite de dagelijkse invulling van je leven. Ik kan me voorstellen dat je gek wordt van het gebrek aan intellectuele uitdaging. Jammer ook dat hij zo ouderwets ingesteld is en daarmee in feite niet ziet dat hij zijn vrouw tekort doet. Praat met elkaar zou ik zeggen en ga weer aan de studie, je hebt de kinderen op vrij jonge leeftijd gekregen, dus die kunnen zich voor een groot deel redden en je hebt de handen vrij wanneer ze naar school zijn. Ik ben zelf alleenstaande moeder van zes kinderen en het lukt mij ook om de zorg voor de kinderen, een baan en een opleiding te combineren.
    Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |