×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jörgen Raymann: 'Na dat jaar niet op tv waardeer ik meer wat ik heb'

Jörgen Raymann: 'Na dat jaar niet op tv waardeer ik meer wat ik heb'
11.04.2017 -

De goedlachse Jörgen Raymann (50) genoot jarenlang van zijn succes. Tot het op een dag misging. Een interview met een rasoptimist. “Ik verdien nu minder, maar geniet meer.”


'Tja, dan kun je nog geen deuk in een pakje boter slaan'


We kennen Jörgen Raymann als praatgrage presentator, stand-upcomedian, acteur en als zijn alter ego Tante Es. Jarenlang ging het hem op werkgebied dan ook meer dan voor de wind. Maar vorig jaar belandde Jörgen in een dip. Zijn programma Baas Raymann werd door de NPO van de buis gehaald, omdat de kijkcijfers tegenvielen. “We stonden tegenover The voice geprogrammeerd. Tja, dan kun je nog geen deuk in een pakje boter slaan.” Vervolgens deed hij een verkeerde investering, waardoor het financieel ook niet lekker liep en begin februari overleed Jörgens schoonvader. Kortom, geen fijne periode. Precies op het moment dat Jörgen bedacht een boek te willen maken, werd hij benaderd door een uitgever. “Of ik er ooit aan had gedacht een boek te schrijven”, lacht hij. Inmiddels ligt Raymann zoekt raad in de winkels.

'Mijn vrouw Sheila kan veel beter met geld omgaan dan ik'


Welke impact had deze periode op je gezin?
“Het heeft ons hechte gezin alleen maar sterker gemaakt. Mijn vrouw Sheila en ik hebben altijd álles samen gedaan, zij doet nu ook mijn financiën. Ze kan veel beter met geld omgaan dan ik, die vrouwen uit Suriname hebben dat toch beter in de vingers… Trouwens, vrouwen kunnen sowieso beter met geld omgaan dan mannen, het is een mythe dat jullie alsmaar shoppen. Als het erop aankomt, zou ik Sheila al mijn geld toevertrouwen. Weet je, we hebben samen succes gehad, hebben de meest geweldige reizen gemaakt en genoten van de lekkerste etentjes. Als het dan een jaartje minder gaat, kom je erachter dat het thuis met een fles wijn van de supermarkt net zo gezellig is als in een tweesterrenrestaurant. Het brengt je dichter bij elkaar.”

In je boek zit ook een handleiding, de vier O’s. Kun je die toelichten?
“De vier O’s staan voor ontwaken, ontdekken, oriënteren en ondernemen. Ik ben geen goeroe, zo wil ik ook niet overkomen, maar ik geef geregeld spreekbeurten in het bedrijfsleven en wat ik daar vertel, wilde ik toegankelijk maken voor een breder publiek. Ontwaken staat voor jezelf een wake-up call geven. Ben je op de juiste weg, weet je wat je wilt bereiken? Ontdekken gaat over jezelf
herontdekken: hoe voel je je? Weet je nog waar je gelukkig van wordt? Oriënteren gaat erom dat je je passie en motivatie weer terugkrijgt. En ondernemen houdt in dat je het uiteindelijk ook moet gaan doen. Ik heb mezelf met deze vier O’s weer op de rails gekregen."

Lees het hele interview met Jörgen Raymann in Vriendin 15

Aan de slag met de vier O's van Jörgen? Vriendin geeft tien exemplaren van Raymann zoekt raad weg. Kans maken? Vul onderstaand winformulier in. 

Foto: Bart Honingh

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!