×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jörgen Raymann: 'Na dat jaar niet op tv waardeer ik meer wat ik heb'

Jörgen Raymann: 'Na dat jaar niet op tv waardeer ik meer wat ik heb'
11.04.2017 -

De goedlachse Jörgen Raymann (50) genoot jarenlang van zijn succes. Tot het op een dag misging. Een interview met een rasoptimist. “Ik verdien nu minder, maar geniet meer.”


'Tja, dan kun je nog geen deuk in een pakje boter slaan'


We kennen Jörgen Raymann als praatgrage presentator, stand-upcomedian, acteur en als zijn alter ego Tante Es. Jarenlang ging het hem op werkgebied dan ook meer dan voor de wind. Maar vorig jaar belandde Jörgen in een dip. Zijn programma Baas Raymann werd door de NPO van de buis gehaald, omdat de kijkcijfers tegenvielen. “We stonden tegenover The voice geprogrammeerd. Tja, dan kun je nog geen deuk in een pakje boter slaan.” Vervolgens deed hij een verkeerde investering, waardoor het financieel ook niet lekker liep en begin februari overleed Jörgens schoonvader. Kortom, geen fijne periode. Precies op het moment dat Jörgen bedacht een boek te willen maken, werd hij benaderd door een uitgever. “Of ik er ooit aan had gedacht een boek te schrijven”, lacht hij. Inmiddels ligt Raymann zoekt raad in de winkels.

'Mijn vrouw Sheila kan veel beter met geld omgaan dan ik'


Welke impact had deze periode op je gezin?
“Het heeft ons hechte gezin alleen maar sterker gemaakt. Mijn vrouw Sheila en ik hebben altijd álles samen gedaan, zij doet nu ook mijn financiën. Ze kan veel beter met geld omgaan dan ik, die vrouwen uit Suriname hebben dat toch beter in de vingers… Trouwens, vrouwen kunnen sowieso beter met geld omgaan dan mannen, het is een mythe dat jullie alsmaar shoppen. Als het erop aankomt, zou ik Sheila al mijn geld toevertrouwen. Weet je, we hebben samen succes gehad, hebben de meest geweldige reizen gemaakt en genoten van de lekkerste etentjes. Als het dan een jaartje minder gaat, kom je erachter dat het thuis met een fles wijn van de supermarkt net zo gezellig is als in een tweesterrenrestaurant. Het brengt je dichter bij elkaar.”

In je boek zit ook een handleiding, de vier O’s. Kun je die toelichten?
“De vier O’s staan voor ontwaken, ontdekken, oriënteren en ondernemen. Ik ben geen goeroe, zo wil ik ook niet overkomen, maar ik geef geregeld spreekbeurten in het bedrijfsleven en wat ik daar vertel, wilde ik toegankelijk maken voor een breder publiek. Ontwaken staat voor jezelf een wake-up call geven. Ben je op de juiste weg, weet je wat je wilt bereiken? Ontdekken gaat over jezelf
herontdekken: hoe voel je je? Weet je nog waar je gelukkig van wordt? Oriënteren gaat erom dat je je passie en motivatie weer terugkrijgt. En ondernemen houdt in dat je het uiteindelijk ook moet gaan doen. Ik heb mezelf met deze vier O’s weer op de rails gekregen."

Lees het hele interview met Jörgen Raymann in Vriendin 15

Aan de slag met de vier O's van Jörgen? Vriendin geeft tien exemplaren van Raymann zoekt raad weg. Kans maken? Vul onderstaand winformulier in. 

Foto: Bart Honingh

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

2Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |