×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jörgen Raymann: 'Na dat jaar niet op tv waardeer ik meer wat ik heb'

Jörgen Raymann: 'Na dat jaar niet op tv waardeer ik meer wat ik heb'
11.04.2017 -

De goedlachse Jörgen Raymann (50) genoot jarenlang van zijn succes. Tot het op een dag misging. Een interview met een rasoptimist. “Ik verdien nu minder, maar geniet meer.”


'Tja, dan kun je nog geen deuk in een pakje boter slaan'


We kennen Jörgen Raymann als praatgrage presentator, stand-upcomedian, acteur en als zijn alter ego Tante Es. Jarenlang ging het hem op werkgebied dan ook meer dan voor de wind. Maar vorig jaar belandde Jörgen in een dip. Zijn programma Baas Raymann werd door de NPO van de buis gehaald, omdat de kijkcijfers tegenvielen. “We stonden tegenover The voice geprogrammeerd. Tja, dan kun je nog geen deuk in een pakje boter slaan.” Vervolgens deed hij een verkeerde investering, waardoor het financieel ook niet lekker liep en begin februari overleed Jörgens schoonvader. Kortom, geen fijne periode. Precies op het moment dat Jörgen bedacht een boek te willen maken, werd hij benaderd door een uitgever. “Of ik er ooit aan had gedacht een boek te schrijven”, lacht hij. Inmiddels ligt Raymann zoekt raad in de winkels.

'Mijn vrouw Sheila kan veel beter met geld omgaan dan ik'


Welke impact had deze periode op je gezin?
“Het heeft ons hechte gezin alleen maar sterker gemaakt. Mijn vrouw Sheila en ik hebben altijd álles samen gedaan, zij doet nu ook mijn financiën. Ze kan veel beter met geld omgaan dan ik, die vrouwen uit Suriname hebben dat toch beter in de vingers… Trouwens, vrouwen kunnen sowieso beter met geld omgaan dan mannen, het is een mythe dat jullie alsmaar shoppen. Als het erop aankomt, zou ik Sheila al mijn geld toevertrouwen. Weet je, we hebben samen succes gehad, hebben de meest geweldige reizen gemaakt en genoten van de lekkerste etentjes. Als het dan een jaartje minder gaat, kom je erachter dat het thuis met een fles wijn van de supermarkt net zo gezellig is als in een tweesterrenrestaurant. Het brengt je dichter bij elkaar.”

In je boek zit ook een handleiding, de vier O’s. Kun je die toelichten?
“De vier O’s staan voor ontwaken, ontdekken, oriënteren en ondernemen. Ik ben geen goeroe, zo wil ik ook niet overkomen, maar ik geef geregeld spreekbeurten in het bedrijfsleven en wat ik daar vertel, wilde ik toegankelijk maken voor een breder publiek. Ontwaken staat voor jezelf een wake-up call geven. Ben je op de juiste weg, weet je wat je wilt bereiken? Ontdekken gaat over jezelf
herontdekken: hoe voel je je? Weet je nog waar je gelukkig van wordt? Oriënteren gaat erom dat je je passie en motivatie weer terugkrijgt. En ondernemen houdt in dat je het uiteindelijk ook moet gaan doen. Ik heb mezelf met deze vier O’s weer op de rails gekregen."

Lees het hele interview met Jörgen Raymann in Vriendin 15

Aan de slag met de vier O's van Jörgen? Vriendin geeft tien exemplaren van Raymann zoekt raad weg. Kans maken? Vul onderstaand winformulier in. 

Foto: Bart Honingh

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |