×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jolanda's kinderen wonen alle drie in het buitenland

Jolanda's kinderen wonen alle drie in het buitenland
06.04.2017 -

Na een leven als expats kwamen Jolanda (58) en haar man Rob (63) weer terug naar Nederland. Zonder hun drie kinderen, die wonen in het buitenland. “Het is mijn allerliefste wens om nog een keer met mijn hele gezin bij elkaar te zijn.”


‘Vooral die knuffel mis ik verschrikkelijk’


Jolanda: “Mijn kinderen en mijn kleindochter zie ik bijna nooit. Ze wonen allemaal in het buitenland. Ik spreek ze natuurlijk vaak, via Skype en Facetime, maar dat is toch niet hetzelfde als ze vasthouden. De laatste keer dat we met het hele gezin bij elkaar waren, is tien jaar geleden. Mijn allerliefste wens is dat dat nog een keer gaat gebeuren. Het zou heerlijk zijn als dat volgend jaar zou lukken, dan zijn mijn man en ik veertig jaar getrouwd. We willen een groot feest geven en het zou geweldig zijn om onze kinderen dan bij ons te hebben.”

 

'Zodra Sheila Amerika uitgaat en weer terugkomt, moet ze opnieuw beginnen met de hele procedure'


Ook niet voor even
“Sheila (31) is van onze kinderen degene die het verste weg woont: in Amerika. Ze heeft daar een Amerikaanse man leren kennen en wil graag bij hem in Amerika blijven. Helaas betekent dat dat ze nu niet meer naar Nederland kan komen. Ook niet voor heel even. Toen Rob en ik nog in Amerika woonden, verbleef zij daar namelijk op onze verblijfsvergunning. Maar omdat wij in Nederland gingen wonen, heeft ze zelf een verblijfsvergunning moeten aanvragen voor Amerika. Dat is nu zes jaar geleden en ze heeft ’m nog steeds niet. Het helpt zelfs niet dat ze met de Amerikaanse Bryan is getrouwd. Na 9/11 is dat allemaal veel moeilijker geworden. Het kost veel geld om zo’n vergunning aan te vragen, het gaat allemaal via advocaten. En zodra Sheila Amerika uitgaat en weer terugkomt, moet ze opnieuw beginnen met de hele procedure. Rob en ik hebben Sheila in 2013 geleden voor het laatst gezien, toen ze ging trouwen. Daarna is mijn man ernstig ziek geweest – hij heeft een longembolie gehad – en daarna gingen we verhuizen, waardoor we ook niet in de gelegenheid waren om weg te gaan. Binnenkort ga ik Sheila weer in Amerika opzoeken. Daar kijk ik enorm naar uit, eindelijk kan ik haar dan weer vastpakken.
Ik ben inmiddels oma. Joey (36), die in Engeland woont, heeft een dochter, zij is nu twee. Gelukkig wonen Joey, zijn Engels-Spaanse vrouw Isabel en onze kleindochter Sofia dichterbij dan Sheila. Zo kunnen we ze vaker zien. Als ze hier zijn, is het geweldig. Dan loopt Sofia hier rond en komt ze op schoot. Ze wil steeds met me knuffelen, dat is echt heerlijk. Ik zou haar het liefst veel vaker willen zien, ze groeit zo hard."

Het hele verhaal van Jolanda lees je in Vriendin 14 en praat mee op ons forum

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 6 apr '17 23:22

    Volgens mij zijn jullie een heel sterk en liefdevol gezin. En wat zijn jullie als ouders sterk om het geluk van jullie kinderen zo voorop te kunnen stellen, knap hoor!!
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |