×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jolanda's kinderen wonen alle drie in het buitenland

Jolanda's kinderen wonen alle drie in het buitenland
06.04.2017 -

Na een leven als expats kwamen Jolanda (58) en haar man Rob (63) weer terug naar Nederland. Zonder hun drie kinderen, die wonen in het buitenland. “Het is mijn allerliefste wens om nog een keer met mijn hele gezin bij elkaar te zijn.”


‘Vooral die knuffel mis ik verschrikkelijk’


Jolanda: “Mijn kinderen en mijn kleindochter zie ik bijna nooit. Ze wonen allemaal in het buitenland. Ik spreek ze natuurlijk vaak, via Skype en Facetime, maar dat is toch niet hetzelfde als ze vasthouden. De laatste keer dat we met het hele gezin bij elkaar waren, is tien jaar geleden. Mijn allerliefste wens is dat dat nog een keer gaat gebeuren. Het zou heerlijk zijn als dat volgend jaar zou lukken, dan zijn mijn man en ik veertig jaar getrouwd. We willen een groot feest geven en het zou geweldig zijn om onze kinderen dan bij ons te hebben.”

 

'Zodra Sheila Amerika uitgaat en weer terugkomt, moet ze opnieuw beginnen met de hele procedure'


Ook niet voor even
“Sheila (31) is van onze kinderen degene die het verste weg woont: in Amerika. Ze heeft daar een Amerikaanse man leren kennen en wil graag bij hem in Amerika blijven. Helaas betekent dat dat ze nu niet meer naar Nederland kan komen. Ook niet voor heel even. Toen Rob en ik nog in Amerika woonden, verbleef zij daar namelijk op onze verblijfsvergunning. Maar omdat wij in Nederland gingen wonen, heeft ze zelf een verblijfsvergunning moeten aanvragen voor Amerika. Dat is nu zes jaar geleden en ze heeft ’m nog steeds niet. Het helpt zelfs niet dat ze met de Amerikaanse Bryan is getrouwd. Na 9/11 is dat allemaal veel moeilijker geworden. Het kost veel geld om zo’n vergunning aan te vragen, het gaat allemaal via advocaten. En zodra Sheila Amerika uitgaat en weer terugkomt, moet ze opnieuw beginnen met de hele procedure. Rob en ik hebben Sheila in 2013 geleden voor het laatst gezien, toen ze ging trouwen. Daarna is mijn man ernstig ziek geweest – hij heeft een longembolie gehad – en daarna gingen we verhuizen, waardoor we ook niet in de gelegenheid waren om weg te gaan. Binnenkort ga ik Sheila weer in Amerika opzoeken. Daar kijk ik enorm naar uit, eindelijk kan ik haar dan weer vastpakken.
Ik ben inmiddels oma. Joey (36), die in Engeland woont, heeft een dochter, zij is nu twee. Gelukkig wonen Joey, zijn Engels-Spaanse vrouw Isabel en onze kleindochter Sofia dichterbij dan Sheila. Zo kunnen we ze vaker zien. Als ze hier zijn, is het geweldig. Dan loopt Sofia hier rond en komt ze op schoot. Ze wil steeds met me knuffelen, dat is echt heerlijk. Ik zou haar het liefst veel vaker willen zien, ze groeit zo hard."

Het hele verhaal van Jolanda lees je in Vriendin 14 en praat mee op ons forum

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 6 apr '17 23:22

    Volgens mij zijn jullie een heel sterk en liefdevol gezin. En wat zijn jullie als ouders sterk om het geluk van jullie kinderen zo voorop te kunnen stellen, knap hoor!!
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!