×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jolanda's kinderen wonen alle drie in het buitenland

Jolanda's kinderen wonen alle drie in het buitenland
06.04.2017 -

Na een leven als expats kwamen Jolanda (58) en haar man Rob (63) weer terug naar Nederland. Zonder hun drie kinderen, die wonen in het buitenland. “Het is mijn allerliefste wens om nog een keer met mijn hele gezin bij elkaar te zijn.”


‘Vooral die knuffel mis ik verschrikkelijk’


Jolanda: “Mijn kinderen en mijn kleindochter zie ik bijna nooit. Ze wonen allemaal in het buitenland. Ik spreek ze natuurlijk vaak, via Skype en Facetime, maar dat is toch niet hetzelfde als ze vasthouden. De laatste keer dat we met het hele gezin bij elkaar waren, is tien jaar geleden. Mijn allerliefste wens is dat dat nog een keer gaat gebeuren. Het zou heerlijk zijn als dat volgend jaar zou lukken, dan zijn mijn man en ik veertig jaar getrouwd. We willen een groot feest geven en het zou geweldig zijn om onze kinderen dan bij ons te hebben.”

 

'Zodra Sheila Amerika uitgaat en weer terugkomt, moet ze opnieuw beginnen met de hele procedure'


Ook niet voor even
“Sheila (31) is van onze kinderen degene die het verste weg woont: in Amerika. Ze heeft daar een Amerikaanse man leren kennen en wil graag bij hem in Amerika blijven. Helaas betekent dat dat ze nu niet meer naar Nederland kan komen. Ook niet voor heel even. Toen Rob en ik nog in Amerika woonden, verbleef zij daar namelijk op onze verblijfsvergunning. Maar omdat wij in Nederland gingen wonen, heeft ze zelf een verblijfsvergunning moeten aanvragen voor Amerika. Dat is nu zes jaar geleden en ze heeft ’m nog steeds niet. Het helpt zelfs niet dat ze met de Amerikaanse Bryan is getrouwd. Na 9/11 is dat allemaal veel moeilijker geworden. Het kost veel geld om zo’n vergunning aan te vragen, het gaat allemaal via advocaten. En zodra Sheila Amerika uitgaat en weer terugkomt, moet ze opnieuw beginnen met de hele procedure. Rob en ik hebben Sheila in 2013 geleden voor het laatst gezien, toen ze ging trouwen. Daarna is mijn man ernstig ziek geweest – hij heeft een longembolie gehad – en daarna gingen we verhuizen, waardoor we ook niet in de gelegenheid waren om weg te gaan. Binnenkort ga ik Sheila weer in Amerika opzoeken. Daar kijk ik enorm naar uit, eindelijk kan ik haar dan weer vastpakken.
Ik ben inmiddels oma. Joey (36), die in Engeland woont, heeft een dochter, zij is nu twee. Gelukkig wonen Joey, zijn Engels-Spaanse vrouw Isabel en onze kleindochter Sofia dichterbij dan Sheila. Zo kunnen we ze vaker zien. Als ze hier zijn, is het geweldig. Dan loopt Sofia hier rond en komt ze op schoot. Ze wil steeds met me knuffelen, dat is echt heerlijk. Ik zou haar het liefst veel vaker willen zien, ze groeit zo hard."

Het hele verhaal van Jolanda lees je in Vriendin 14 en praat mee op ons forum

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem do 6 apr '17 23:22

    Volgens mij zijn jullie een heel sterk en liefdevol gezin. En wat zijn jullie als ouders sterk om het geluk van jullie kinderen zo voorop te kunnen stellen, knap hoor!!
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |