×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: daarom ben ik trots op mezelf

Lezeressen vertellen: daarom ben ik trots op mezelf
06.04.2017 -

Hardop zeggen dat je trots bent op wat je hebt gedaan of bereikt, dat doen wij vrouwen – bescheiden als we zijn – vaak liever niet. Deze lezeressen brengen daar verandering in. En terecht!


‘Mijn pestverleden zet ik positief in, om anderen te inspireren’


Mariëtte (47): “Ik ben er enorm trots op dat ik mijn pestverleden heb kunnen omzetten in iets waarmee ik anderen inspireer. Als kind was ik een muurbloempje: lief en onopvallend. Ik hoorde er niet bij en werd na schooltijd vaak door andere kinderen bedreigd met een pak slaag. Of ze hielden een aansteker onder mijn lange haar. Dat maakte me angstig. Ik voelde me klein, minderwaardig en lelijk. Afgewezen. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik tot bloei kwam en mensen durfde te vertrouwen. Maar na veel vallen en opstaan zie ik nu een trotse vrouw in de spiegel, die weet wat ze wil. Die krachtig is en positief. Die weet wat ze waard is, juíst door haar verleden. En weet dat ze iets te vertellen heeft. Er is te veel aandacht voor de negatieve kant van pesten. Ik wilde juist krachtige, inspirerende verhalen laten horen. Via internet vond ik vijftien anderen die iets positiefs met hun pestverleden hebben gedaan. Hun verhalen heb ik gebundeld in Krachtig anders, waarvan de opbrengst volledig gaat naar initiatieven tegen pesten. Ik hoop dat ik hiermee mensen kan laten weten dat het wel goedkomt zolang ze blijven geloven in zichzelf en de magie van het leven blijven zoeken.”

'Zonder hulp viel ik 39 kilo af' 


Claudia (47): “Wat wilde ik graag een energieke, gezonde, fitte vrouw zijn. En wat ben ik trots op mezelf dat ik dat nu ook écht ben. Dat ik niet meer de Claudia ben die 39 kilo zwaarder woog en alleen voor anderen aan het zorgen was, maar nooit voor zichzelf. Op een dag begin 2013 ging de knop om. Als ik doorging met hoe ik leefde, zou ik nooit die fitte vrouw worden. Dus ik ging na wat anderen dan anders deden dan ik. Over emoties en gevoelens práten bijvoorbeeld, in plaats van ze weg te eten. Of wat vaker de fiets pakken. En stoppen met eten als je genoeg hebt gehad in plaats van blijven proppen. Ik ging calorieën tellen, maar verbood mezelf niets. Zolang het maar binnen een grens bleef. Daarnaast ging ik meer bewegen. Gewoon een klein beetje, niets extreems. En zo veranderde mijn lijf langzaam maar zeker in dat van een energieke, gezonde, fitte vrouw. Een slanke vrouw. Door me al te gedragen als de vrouw die ik wilde zijn dus. En dat
zonder hulp, helemaal zelf. Ik loop nu zelfs hard!”

‘Eindelijk ben ik gelukkig – óók met mezelf’


Raimke (31): “Ik ben er trots op dat ik zo gelukkig ben. Voorheen was ik vaak ongelukkig met mijn uiterlijk; ik vond mezelf te dik en niet mooi genoeg. Dat zat me enorm in de weg. Zo wilde ik graag een kindje, maar ik dacht: als je als moeder zo onzeker bent over je uiterlijk en altijd maar een dieet volgt, geef je het slechte voorbeeld. Tweeënhalf jaar geleden heb ik met hulp van een coach mijn innerlijke ‘Gremlin’ weten te temmen. En in december 2015 werd ik moeder. De cirkel is rond!”

Lees nog 7 verhalen waarom onze lezeressen trots op zichzelf zijn in Vriendin 14

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 7 apr '17 09:47

    een compliment voor alle vrouwen die hun verhaal hebben verteld, het leven kan zo heel anders zijn als je je goed in je vel voelt
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |