×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: daarom ben ik trots op mezelf

Lezeressen vertellen: daarom ben ik trots op mezelf
06.04.2017 -

Hardop zeggen dat je trots bent op wat je hebt gedaan of bereikt, dat doen wij vrouwen – bescheiden als we zijn – vaak liever niet. Deze lezeressen brengen daar verandering in. En terecht!


‘Mijn pestverleden zet ik positief in, om anderen te inspireren’


Mariëtte (47): “Ik ben er enorm trots op dat ik mijn pestverleden heb kunnen omzetten in iets waarmee ik anderen inspireer. Als kind was ik een muurbloempje: lief en onopvallend. Ik hoorde er niet bij en werd na schooltijd vaak door andere kinderen bedreigd met een pak slaag. Of ze hielden een aansteker onder mijn lange haar. Dat maakte me angstig. Ik voelde me klein, minderwaardig en lelijk. Afgewezen. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik tot bloei kwam en mensen durfde te vertrouwen. Maar na veel vallen en opstaan zie ik nu een trotse vrouw in de spiegel, die weet wat ze wil. Die krachtig is en positief. Die weet wat ze waard is, juíst door haar verleden. En weet dat ze iets te vertellen heeft. Er is te veel aandacht voor de negatieve kant van pesten. Ik wilde juist krachtige, inspirerende verhalen laten horen. Via internet vond ik vijftien anderen die iets positiefs met hun pestverleden hebben gedaan. Hun verhalen heb ik gebundeld in Krachtig anders, waarvan de opbrengst volledig gaat naar initiatieven tegen pesten. Ik hoop dat ik hiermee mensen kan laten weten dat het wel goedkomt zolang ze blijven geloven in zichzelf en de magie van het leven blijven zoeken.”

'Zonder hulp viel ik 39 kilo af' 


Claudia (47): “Wat wilde ik graag een energieke, gezonde, fitte vrouw zijn. En wat ben ik trots op mezelf dat ik dat nu ook écht ben. Dat ik niet meer de Claudia ben die 39 kilo zwaarder woog en alleen voor anderen aan het zorgen was, maar nooit voor zichzelf. Op een dag begin 2013 ging de knop om. Als ik doorging met hoe ik leefde, zou ik nooit die fitte vrouw worden. Dus ik ging na wat anderen dan anders deden dan ik. Over emoties en gevoelens práten bijvoorbeeld, in plaats van ze weg te eten. Of wat vaker de fiets pakken. En stoppen met eten als je genoeg hebt gehad in plaats van blijven proppen. Ik ging calorieën tellen, maar verbood mezelf niets. Zolang het maar binnen een grens bleef. Daarnaast ging ik meer bewegen. Gewoon een klein beetje, niets extreems. En zo veranderde mijn lijf langzaam maar zeker in dat van een energieke, gezonde, fitte vrouw. Een slanke vrouw. Door me al te gedragen als de vrouw die ik wilde zijn dus. En dat
zonder hulp, helemaal zelf. Ik loop nu zelfs hard!”

‘Eindelijk ben ik gelukkig – óók met mezelf’


Raimke (31): “Ik ben er trots op dat ik zo gelukkig ben. Voorheen was ik vaak ongelukkig met mijn uiterlijk; ik vond mezelf te dik en niet mooi genoeg. Dat zat me enorm in de weg. Zo wilde ik graag een kindje, maar ik dacht: als je als moeder zo onzeker bent over je uiterlijk en altijd maar een dieet volgt, geef je het slechte voorbeeld. Tweeënhalf jaar geleden heb ik met hulp van een coach mijn innerlijke ‘Gremlin’ weten te temmen. En in december 2015 werd ik moeder. De cirkel is rond!”

Lees nog 7 verhalen waarom onze lezeressen trots op zichzelf zijn in Vriendin 14

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 7 apr '17 09:47

    een compliment voor alle vrouwen die hun verhaal hebben verteld, het leven kan zo heel anders zijn als je je goed in je vel voelt
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |