×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: daarom ben ik trots op mezelf

Lezeressen vertellen: daarom ben ik trots op mezelf
06.04.2017 -

Hardop zeggen dat je trots bent op wat je hebt gedaan of bereikt, dat doen wij vrouwen – bescheiden als we zijn – vaak liever niet. Deze lezeressen brengen daar verandering in. En terecht!


‘Mijn pestverleden zet ik positief in, om anderen te inspireren’


Mariëtte (47): “Ik ben er enorm trots op dat ik mijn pestverleden heb kunnen omzetten in iets waarmee ik anderen inspireer. Als kind was ik een muurbloempje: lief en onopvallend. Ik hoorde er niet bij en werd na schooltijd vaak door andere kinderen bedreigd met een pak slaag. Of ze hielden een aansteker onder mijn lange haar. Dat maakte me angstig. Ik voelde me klein, minderwaardig en lelijk. Afgewezen. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik tot bloei kwam en mensen durfde te vertrouwen. Maar na veel vallen en opstaan zie ik nu een trotse vrouw in de spiegel, die weet wat ze wil. Die krachtig is en positief. Die weet wat ze waard is, juíst door haar verleden. En weet dat ze iets te vertellen heeft. Er is te veel aandacht voor de negatieve kant van pesten. Ik wilde juist krachtige, inspirerende verhalen laten horen. Via internet vond ik vijftien anderen die iets positiefs met hun pestverleden hebben gedaan. Hun verhalen heb ik gebundeld in Krachtig anders, waarvan de opbrengst volledig gaat naar initiatieven tegen pesten. Ik hoop dat ik hiermee mensen kan laten weten dat het wel goedkomt zolang ze blijven geloven in zichzelf en de magie van het leven blijven zoeken.”

'Zonder hulp viel ik 39 kilo af' 


Claudia (47): “Wat wilde ik graag een energieke, gezonde, fitte vrouw zijn. En wat ben ik trots op mezelf dat ik dat nu ook écht ben. Dat ik niet meer de Claudia ben die 39 kilo zwaarder woog en alleen voor anderen aan het zorgen was, maar nooit voor zichzelf. Op een dag begin 2013 ging de knop om. Als ik doorging met hoe ik leefde, zou ik nooit die fitte vrouw worden. Dus ik ging na wat anderen dan anders deden dan ik. Over emoties en gevoelens práten bijvoorbeeld, in plaats van ze weg te eten. Of wat vaker de fiets pakken. En stoppen met eten als je genoeg hebt gehad in plaats van blijven proppen. Ik ging calorieën tellen, maar verbood mezelf niets. Zolang het maar binnen een grens bleef. Daarnaast ging ik meer bewegen. Gewoon een klein beetje, niets extreems. En zo veranderde mijn lijf langzaam maar zeker in dat van een energieke, gezonde, fitte vrouw. Een slanke vrouw. Door me al te gedragen als de vrouw die ik wilde zijn dus. En dat
zonder hulp, helemaal zelf. Ik loop nu zelfs hard!”

‘Eindelijk ben ik gelukkig – óók met mezelf’


Raimke (31): “Ik ben er trots op dat ik zo gelukkig ben. Voorheen was ik vaak ongelukkig met mijn uiterlijk; ik vond mezelf te dik en niet mooi genoeg. Dat zat me enorm in de weg. Zo wilde ik graag een kindje, maar ik dacht: als je als moeder zo onzeker bent over je uiterlijk en altijd maar een dieet volgt, geef je het slechte voorbeeld. Tweeënhalf jaar geleden heb ik met hulp van een coach mijn innerlijke ‘Gremlin’ weten te temmen. En in december 2015 werd ik moeder. De cirkel is rond!”

Lees nog 7 verhalen waarom onze lezeressen trots op zichzelf zijn in Vriendin 14

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem vr 7 apr '17 09:47

    een compliment voor alle vrouwen die hun verhaal hebben verteld, het leven kan zo heel anders zijn als je je goed in je vel voelt
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!