×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Heb jij slaaptekort? Lees de tips van slaapexpert Winni Hofman

Heb jij slaaptekort? Lees de tips van slaapexpert Winni Hofman
30.03.2017 -

Als gebroken nachten nu even jouw realiteit zijn en je geen tijd hebt om bij te slapen, kun je toch wat doen aan je slaaptekort. Herken de signalen en onderneem actie! Hoe haal je het maximale uit je nachtrust? We vroegen het aan slaapexpert Winni Hofman.


1. Zorg voor regelmaat in je slaappatroon
"Als je jong bent, kun je het je nog permitteren om een nachtje door te halen, maar vanaf je dertigste begin je toch de gevolgen van een gemiste nacht te merken. Als je regelmatiger slaapt, komt je lichaam in een bepaald ritme. Daardoor heb je meer aan de diepe, echt rustgevende slaapfase."

2. Zorg voor een vast slaapritueel
"Ga bijvoorbeeld altijd voor het slapengaan met de hond wandelen, drink een glas melk of lees een boek. Door zo’n vast ritueel kun je de dag echt afsluiten, zul je meer ontspannen en dus sneller in slaap vallen."

3. Vermijd vanaf een uur voordat je gaat slapen alle beeldschermen
"Het blauwe licht dat uit je smartphone, laptop en televisie komt, geeft je hersenen het signaal dat het dag is. Hierdoor zullen je hersenen actief blijven en kom je moeilijker in slaap."

4. Schiet niet in de stress als je niet kunt slapen 
"Als je jezelf gaat dwingen om te slapen, lukt het juist niet. Je kunt proberen om te ontspannen door bijvoorbeeld yoga-oefeningen te doen."

5. Wijk in het weekend niet te veel af van het aantal uren dat je doordeweeks slaapt
"Als je standaard acht uur per nacht slaapt en in het weekend ineens tien uur, zul je merken dat je veel minder uitgerust wakker wordt, omdat je lichaam niet gewend is aan dit patroon."

6. Probeer zo veel mogelijk in het donker te slapen
"Licht stimuleert de hersenactiviteit, waardoor je moeilijker in slaap komt. Het is wel een goed idee om met de gordijnen open te gaan slapen, zodat je door natuurlijk zonlicht wakker wordt gemaakt."

In Vriendin 13 vertelt Winni Hofman hoe je de signalen van slaaptekort kunt herkennen. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!