×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Marina: 'Ik ben pas 33 en heb zeven dochters'

Marina: 'Ik ben pas 33 en heb zeven dochters'
29.03.2017 -

De gemiddelde Nederlandse vrouw krijgt rond haar 29ste haar eerste kind. Marina (33) had er toen al zeven. Allemaal dochters. En ze is een alleenstaande moeder. “Als mensen horen hoe oud ik ben, beginnen ze verbaasd te rekenen.”


'Ik hield het twee weken geheim'


Marina: “Ik ben een paardenmeisje en was altijd op de boerderij in het dorp. Daar kwam ik hem tegen. Hij was twintig jaar ouder, een heel verschil als je pas vijftien bent. Maar ik was verliefd en wilde niets liever dan bij hem zijn. Al snel raakte ik zwanger. In tegenstelling tot wat veel mensen dachten, was dat gepland. Toch vond ik het moeilijk om te vertellen: ik hield het twee weken geheim. Alleen wij  tweeën wisten ervan. Uiteindelijk heb ik het mijn moeder als eerste verteld. Ze bleef heel rustig. Ik zei dat we de baby wilden houden en dat begreep ze. Mijn vader schrok wel. Hij vond me veel te jong en was bang dat ik mijn toekomst op het spel zette. Ik beloofde mijn ouders dat ik mijn opleiding zou afmaken. Die belofte heb ik gehouden: hoogzwanger nam ik mijn mavodiploma in ontvangst.”

'Ik zat er helemaal doorheen na de geboorte van mijn jongste'


Slecht aan toe 
“Op mijn 28ste werd mijn zevende dochter geboren: ik had het grote gezin waarvan ik altijd al had gedroomd. Mensen vroegen vaak of het niet zwaar was, zeven kinderen. Maar ik heb ze natuurlijk niet tegelijk gekregen…

Zwanger zijn, bevallen, de eerste ontmoeting met je kind, de kraamtijd: ik vond het allemaal even geweldig. Maar hoewel ik enorm genoot van mijn kinderen, ondervond ik in mijn huwelijk steeds meer problemen. Uit respect voor mijn ex, maar ook voor mijn kinderen, wil ik niet op de details en de reden van onze scheiding ingaan, maar ik zat er helemaal doorheen na de geboorte van mijn jongste. Ik was depressief, onze huwelijksproblemen hadden hun tol geëist en ik was er slecht aan toe. Met behulp van intensieve psychologische begeleiding, kwam ik er weer bovenop. Het was een heftige tijd, voor mij en voor de kinderen. Ik wilde er zo graag voor ze zijn, maar moest aan mezelf werken voordat ik weer goed voor hen kon zorgen.”

Het hele verhaal van Marina lees je in Vriendin 13. Meepraten kun je op ons forum

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |