×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Marina: 'Ik ben pas 33 en heb zeven dochters'

Marina: 'Ik ben pas 33 en heb zeven dochters'
29.03.2017 -

De gemiddelde Nederlandse vrouw krijgt rond haar 29ste haar eerste kind. Marina (33) had er toen al zeven. Allemaal dochters. En ze is een alleenstaande moeder. “Als mensen horen hoe oud ik ben, beginnen ze verbaasd te rekenen.”


'Ik hield het twee weken geheim'


Marina: “Ik ben een paardenmeisje en was altijd op de boerderij in het dorp. Daar kwam ik hem tegen. Hij was twintig jaar ouder, een heel verschil als je pas vijftien bent. Maar ik was verliefd en wilde niets liever dan bij hem zijn. Al snel raakte ik zwanger. In tegenstelling tot wat veel mensen dachten, was dat gepland. Toch vond ik het moeilijk om te vertellen: ik hield het twee weken geheim. Alleen wij  tweeën wisten ervan. Uiteindelijk heb ik het mijn moeder als eerste verteld. Ze bleef heel rustig. Ik zei dat we de baby wilden houden en dat begreep ze. Mijn vader schrok wel. Hij vond me veel te jong en was bang dat ik mijn toekomst op het spel zette. Ik beloofde mijn ouders dat ik mijn opleiding zou afmaken. Die belofte heb ik gehouden: hoogzwanger nam ik mijn mavodiploma in ontvangst.”

'Ik zat er helemaal doorheen na de geboorte van mijn jongste'


Slecht aan toe 
“Op mijn 28ste werd mijn zevende dochter geboren: ik had het grote gezin waarvan ik altijd al had gedroomd. Mensen vroegen vaak of het niet zwaar was, zeven kinderen. Maar ik heb ze natuurlijk niet tegelijk gekregen…

Zwanger zijn, bevallen, de eerste ontmoeting met je kind, de kraamtijd: ik vond het allemaal even geweldig. Maar hoewel ik enorm genoot van mijn kinderen, ondervond ik in mijn huwelijk steeds meer problemen. Uit respect voor mijn ex, maar ook voor mijn kinderen, wil ik niet op de details en de reden van onze scheiding ingaan, maar ik zat er helemaal doorheen na de geboorte van mijn jongste. Ik was depressief, onze huwelijksproblemen hadden hun tol geëist en ik was er slecht aan toe. Met behulp van intensieve psychologische begeleiding, kwam ik er weer bovenop. Het was een heftige tijd, voor mij en voor de kinderen. Ik wilde er zo graag voor ze zijn, maar moest aan mezelf werken voordat ik weer goed voor hen kon zorgen.”

Het hele verhaal van Marina lees je in Vriendin 13. Meepraten kun je op ons forum

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |