×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Marina: 'Ik ben pas 33 en heb zeven dochters'

Marina: 'Ik ben pas 33 en heb zeven dochters'
29.03.2017 -

De gemiddelde Nederlandse vrouw krijgt rond haar 29ste haar eerste kind. Marina (33) had er toen al zeven. Allemaal dochters. En ze is een alleenstaande moeder. “Als mensen horen hoe oud ik ben, beginnen ze verbaasd te rekenen.”


'Ik hield het twee weken geheim'


Marina: “Ik ben een paardenmeisje en was altijd op de boerderij in het dorp. Daar kwam ik hem tegen. Hij was twintig jaar ouder, een heel verschil als je pas vijftien bent. Maar ik was verliefd en wilde niets liever dan bij hem zijn. Al snel raakte ik zwanger. In tegenstelling tot wat veel mensen dachten, was dat gepland. Toch vond ik het moeilijk om te vertellen: ik hield het twee weken geheim. Alleen wij  tweeën wisten ervan. Uiteindelijk heb ik het mijn moeder als eerste verteld. Ze bleef heel rustig. Ik zei dat we de baby wilden houden en dat begreep ze. Mijn vader schrok wel. Hij vond me veel te jong en was bang dat ik mijn toekomst op het spel zette. Ik beloofde mijn ouders dat ik mijn opleiding zou afmaken. Die belofte heb ik gehouden: hoogzwanger nam ik mijn mavodiploma in ontvangst.”

'Ik zat er helemaal doorheen na de geboorte van mijn jongste'


Slecht aan toe 
“Op mijn 28ste werd mijn zevende dochter geboren: ik had het grote gezin waarvan ik altijd al had gedroomd. Mensen vroegen vaak of het niet zwaar was, zeven kinderen. Maar ik heb ze natuurlijk niet tegelijk gekregen…

Zwanger zijn, bevallen, de eerste ontmoeting met je kind, de kraamtijd: ik vond het allemaal even geweldig. Maar hoewel ik enorm genoot van mijn kinderen, ondervond ik in mijn huwelijk steeds meer problemen. Uit respect voor mijn ex, maar ook voor mijn kinderen, wil ik niet op de details en de reden van onze scheiding ingaan, maar ik zat er helemaal doorheen na de geboorte van mijn jongste. Ik was depressief, onze huwelijksproblemen hadden hun tol geëist en ik was er slecht aan toe. Met behulp van intensieve psychologische begeleiding, kwam ik er weer bovenop. Het was een heftige tijd, voor mij en voor de kinderen. Ik wilde er zo graag voor ze zijn, maar moest aan mezelf werken voordat ik weer goed voor hen kon zorgen.”

Het hele verhaal van Marina lees je in Vriendin 13. Meepraten kun je op ons forum

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!