×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tineke Schouten: 'Als ik mag optreden voel ik me het allerlekkerst'

Tineke Schouten: 'Als ik mag optreden voel ik me het allerlekkerst'
28.03.2017 -

Al 35 jaar zit ze in het vak. Comédienne Tineke Schouten (62) speelt momenteel haar 23ste voorstelling, T-splitsing. Aan stoppen denkt ze nog niet, al zou ze best wat meer tijd willen hebben voor haar familie: “Ik ben een echt familiemens.”


‘Ik voel me gezegend, heb zelfs mijn moeder van negentig nog’

Als we aanbellen bij Tineke Schouten en haar man Hans in een Almeerse chique nieuwbouwwijk,
worden we enthousiast begroet door haar twee honden. De gastvrije comédienne zet koffie en thee, rukt schalen met koekjes aan en laat ons later niet zonder broodje de deur weer uitgaan. Op het podium is ze grappig, maar ook daarbuiten is ze een ‘opgeruimd mens’, zegt ze zelf. “Al kan ik ook verzanden in piekeren en zwaarmoedigheid, maar ik denk dat veel creatieve mensen dat hebben. Zelf heb ik gelukkig nog niet echt zware dingen meegemaakt. Maar als ik over de ellende van anderen hoor, blijft dat lang in mijn hoofd zitten. Terwijl mijn man dan zegt: ‘Goh, daar denk ik allang niet meer aan’, loop ik nog vol medelijden rond. Ik voel me gezegend, heb zelfs mijn moeder van negentig nog. Kinderen, kleinkinderen: alles gaat even goed. Wij kennen geen familieruzies.” 

'Ik ben een echt familiemens'


Je familie woont verspreid over de wereld: je jongste dochter met haar drie kinderen zelfs helemaal in Miami. Mis je ze erg?
“We zijn héél verspreid, inderdaad. Mijn zus en nichtje wonen in Brussel, mijn andere zus ook in Miami en haar  dochter in Panama. We zijn een familie van globetrotters, maar missen hoeft gelukkig minder dan vroeger. Elke nacht na de show gebruik ik de rit terug om te facetimen met mijn dochter en kleinkinderen, want dan is het bij hen zes uur ’s avonds en gaan ze net aan tafel. Zo krijg ik heel veel van hun levens mee. En als ik even tijd heb, vlieg ik naar ze toe. Elke keer in Miami zie ik mijn zusje ook weer even. Haar zie ik vaker dan mijn broer in Woudenberg, bij wijze van spreken! Mijn moeder komt hier elke zondag. En mijn andere dochter woont in Laren, daar heb ik gisteravond nog opgepast. Heerlijk. Ik ben een echt familiemens, ja.”

Lees het hele interview met Tineke Schouten in Vriendin 13.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!