×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tineke Schouten: 'Als ik mag optreden voel ik me het allerlekkerst'

Tineke Schouten: 'Als ik mag optreden voel ik me het allerlekkerst'
28.03.2017 -

Al 35 jaar zit ze in het vak. Comédienne Tineke Schouten (62) speelt momenteel haar 23ste voorstelling, T-splitsing. Aan stoppen denkt ze nog niet, al zou ze best wat meer tijd willen hebben voor haar familie: “Ik ben een echt familiemens.”


‘Ik voel me gezegend, heb zelfs mijn moeder van negentig nog’

Als we aanbellen bij Tineke Schouten en haar man Hans in een Almeerse chique nieuwbouwwijk,
worden we enthousiast begroet door haar twee honden. De gastvrije comédienne zet koffie en thee, rukt schalen met koekjes aan en laat ons later niet zonder broodje de deur weer uitgaan. Op het podium is ze grappig, maar ook daarbuiten is ze een ‘opgeruimd mens’, zegt ze zelf. “Al kan ik ook verzanden in piekeren en zwaarmoedigheid, maar ik denk dat veel creatieve mensen dat hebben. Zelf heb ik gelukkig nog niet echt zware dingen meegemaakt. Maar als ik over de ellende van anderen hoor, blijft dat lang in mijn hoofd zitten. Terwijl mijn man dan zegt: ‘Goh, daar denk ik allang niet meer aan’, loop ik nog vol medelijden rond. Ik voel me gezegend, heb zelfs mijn moeder van negentig nog. Kinderen, kleinkinderen: alles gaat even goed. Wij kennen geen familieruzies.” 

'Ik ben een echt familiemens'


Je familie woont verspreid over de wereld: je jongste dochter met haar drie kinderen zelfs helemaal in Miami. Mis je ze erg?
“We zijn héél verspreid, inderdaad. Mijn zus en nichtje wonen in Brussel, mijn andere zus ook in Miami en haar  dochter in Panama. We zijn een familie van globetrotters, maar missen hoeft gelukkig minder dan vroeger. Elke nacht na de show gebruik ik de rit terug om te facetimen met mijn dochter en kleinkinderen, want dan is het bij hen zes uur ’s avonds en gaan ze net aan tafel. Zo krijg ik heel veel van hun levens mee. En als ik even tijd heb, vlieg ik naar ze toe. Elke keer in Miami zie ik mijn zusje ook weer even. Haar zie ik vaker dan mijn broer in Woudenberg, bij wijze van spreken! Mijn moeder komt hier elke zondag. En mijn andere dochter woont in Laren, daar heb ik gisteravond nog opgepast. Heerlijk. Ik ben een echt familiemens, ja.”

Lees het hele interview met Tineke Schouten in Vriendin 13.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |