×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tineke Schouten: 'Als ik mag optreden voel ik me het allerlekkerst'

Tineke Schouten: 'Als ik mag optreden voel ik me het allerlekkerst'
28.03.2017 -

Al 35 jaar zit ze in het vak. Comédienne Tineke Schouten (62) speelt momenteel haar 23ste voorstelling, T-splitsing. Aan stoppen denkt ze nog niet, al zou ze best wat meer tijd willen hebben voor haar familie: “Ik ben een echt familiemens.”


‘Ik voel me gezegend, heb zelfs mijn moeder van negentig nog’

Als we aanbellen bij Tineke Schouten en haar man Hans in een Almeerse chique nieuwbouwwijk,
worden we enthousiast begroet door haar twee honden. De gastvrije comédienne zet koffie en thee, rukt schalen met koekjes aan en laat ons later niet zonder broodje de deur weer uitgaan. Op het podium is ze grappig, maar ook daarbuiten is ze een ‘opgeruimd mens’, zegt ze zelf. “Al kan ik ook verzanden in piekeren en zwaarmoedigheid, maar ik denk dat veel creatieve mensen dat hebben. Zelf heb ik gelukkig nog niet echt zware dingen meegemaakt. Maar als ik over de ellende van anderen hoor, blijft dat lang in mijn hoofd zitten. Terwijl mijn man dan zegt: ‘Goh, daar denk ik allang niet meer aan’, loop ik nog vol medelijden rond. Ik voel me gezegend, heb zelfs mijn moeder van negentig nog. Kinderen, kleinkinderen: alles gaat even goed. Wij kennen geen familieruzies.” 

'Ik ben een echt familiemens'


Je familie woont verspreid over de wereld: je jongste dochter met haar drie kinderen zelfs helemaal in Miami. Mis je ze erg?
“We zijn héél verspreid, inderdaad. Mijn zus en nichtje wonen in Brussel, mijn andere zus ook in Miami en haar  dochter in Panama. We zijn een familie van globetrotters, maar missen hoeft gelukkig minder dan vroeger. Elke nacht na de show gebruik ik de rit terug om te facetimen met mijn dochter en kleinkinderen, want dan is het bij hen zes uur ’s avonds en gaan ze net aan tafel. Zo krijg ik heel veel van hun levens mee. En als ik even tijd heb, vlieg ik naar ze toe. Elke keer in Miami zie ik mijn zusje ook weer even. Haar zie ik vaker dan mijn broer in Woudenberg, bij wijze van spreken! Mijn moeder komt hier elke zondag. En mijn andere dochter woont in Laren, daar heb ik gisteravond nog opgepast. Heerlijk. Ik ben een echt familiemens, ja.”

Lees het hele interview met Tineke Schouten in Vriendin 13.

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |