×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lianne: ‘Toen mijn man ziek werd, leerden we onze vrienden écht kennen’

Lianne: ‘Toen mijn man ziek werd, leerden we onze vrienden écht kennen’
21.03.2017 -

Lianne (48) en Edwin (53) hebben hun leven prima voor elkaar. Tot Edwin zo ernstig ziek wordt dat alles verandert. Ze kregen een andere kant van hun vrienden te zien. "Opeens waren ze verdwenen."


Lianne: “We kenden Francis en Peter al ruim 25 jaar. Toen wij ons eerste huis kochten, werden zij onze buren. Het klikte vanaf het eerste moment en ons contact groeide uit tot een hechte vriendschap. Jarenlang deelden we lief en leed met elkaar. Hoewel, het was eigenlijk meer ‘lief’. We hadden het vooral erg gezellig en hebben veel gelachen samen. Zoals tijdens voetbalkampioenschappen en warme zomeravonden, waarop we bij elkaar in de tuin zaten. Toen Edwin en ik tien jaar later verhuisden naar een grotere woning, omdat we ons derde kind verwachtten, bleef onze vriendschap even hecht. We zochten elkaar geregeld op en het was nog steeds lang leve de lol. We hadden dan ook alle vier een bevoorrecht leven: we waren gelukkig in de liefde, onze ouders leefden nog, de kinderen waren allemaal gezond, financieel stonden we er goed voor en behalve de dagelijkse strubbelingen kenden we geen echte tegenslagen." 
 

'Jarenlang deelden we lief en leed met elkaar'
 

"Dat veranderde voor ons toen Edwin zes jaar geleden ernstig ziek werd, hij bleek kanker te hebben. In het begin reageerden Francis en Peter heel meelevend. Ze stuurden lieve kaartjes, belden geregeld en na elk bezoek aan het ziekenhuis kwamen ze even op de koffie. De schok was voor ons allemaal enorm toen Edwin terminaal bleek te zijn: hij had nog maar een tot twee jaar te leven. Familie, collega’s, kennissen… Iedereen die het hoorde, barstte in tranen uit of slikte zwijgend een brok weg. Dat gold ook voor Peter en Francis. ‘Wij zijn er voor jullie’, zeiden ze meteen. Iets wat voelde als een warme deken. Want wat konden we hun steun nu goed gebruiken! Helaas liep het allemaal anders dan we hadden verwacht.”

Ongemakkelijk
“In het begin kreeg Edwin veel bloemen en kaarten, maar na verloop van tijd werd dat steeds minder. Ook de telefoon ging niet meer zo vaak: voor veel mensen was het feit dat Edwin doodging blijkbaar erg confronterend en ze wisten niet goed hoe ze met hun én onze gevoelens moesten omgaan. Van vage kennissen konden we dat nog wel begrijpen, maar dat ook onze beste vrienden Peter en Francis steeds minder vaak iets van zich lieten horen, deed pijn. Normaal gesproken vierden we Oud en Nieuw altijd met z’n vieren, met of zonder de kinderen erbij. Nu boekten ze ineens een hotelarrangement en gingen ze met hun gezin naar een kasteel. Ik vond het moeilijk, maar had er ook begrip voor: het is natuurlijk heel lastig om met champagne te toosten op het nieuwe jaar als je weet dat Edwin er de volgende feestdagen misschien niet meer is. Maar ook ons jaarlijkse gourmetavondje werd afgezegd. Edwin kon door zijn ziekte niet al te veel meer verdragen en dat vonden ze niet zo feestelijk."

 

'Toen we er een keer over probeerden te praten, klaagden ze dat we geen grapjes meer maakten'


Niet meer zo gezellig
"Tijdens de keren dat we elkaar nog wel zagen, vielen onze gesprekken steeds vaker stil. Toen we er een keer over probeerden te praten, klaagden ze dat we geen grapjes meer maakten en niet meer zo gezellig waren als vroeger. Edwin kon toch wel gewoon een avondje zijn zorgen vergeten? Ze misten de oude Edwin en Lianne, die altijd vrolijk waren en altijd zin hadden in bijvoorbeeld een potje triviant. Door de heftige tijd waren we inderdaad niet meer zoals vroeger. In plaats van lachen, gieren, brullen en praten over later, hadden we het nu bijvoorbeeld over Edwins misselijkheid na de chemo’s."

Lees het hele verhaal van Lianne in Vriendin 12. Dit nummer ligt vanaf woensdag in de winkels.

Ben jij ook in de steek gelaten door vrienden? En doet dat nog steeds pijn? Praat mee over dit verhaal op ons forum. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!