×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Maria is blij met de nieuwe liefde van haar ex

Vriendin 12: Maria is blij met de nieuwe liefde van haar ex
22.03.2017 -

Een jaar geleden stelde Maria (41) haar ex René (43) voor aan Ilse (45). Sindsdien zijn zij een stel en wonen ze samen. Maria is alleen maar blij voor haar ex én voor hun negenjarige dochter Jessamy. "Ilse en Jessamy zijn dol op elkaar."


'De vriendin van mijn ex geeft mijn dochter zo veel liefde' "Lieve Ilse, jij bent echt de liefste, leukste aanleunmoeder die ik had kunnen verzinnen voor mijn dochter. Dank je wel voor de liefde die jij haar geeft.” Deze woorden postte Maria onlangs op de Facebook-pagina van Ilse, de nieuwe vriendin van haar ex-man René. “Ilse had me uitgenodigd om de verjaardag van mijn dochter Jessamy samen te vieren. Dat alleen al vond ik lief van haar. Maar toen ik bij hen was, realiseerde ik me ineens hoe goed ze is voor Jessamy.” Het bericht van Maria leverde een golf op aan reacties van vooral gescheiden vrouwen met andere ervaringen. Van ‘Wat lief en waardevol’ tot ‘Hoe doen jullie dat dan?’ en zelfs ‘Zo kan het dus ook’.

We staan positief in het leven 
Maria en Ilse vinden het de normaalste zaak van de wereld dat ze zo vriendschappelijk met elkaar omgaan. “We houden niet van gezeur. En staan beiden positief in het leven”, zegt Maria. “Klopt”, voegt Ilse toe. “Al hoor ik helaas nog vaak dat het er heel anders aan toe gaat tussen exen en de nieuwe liefdes. Dat dingen worden uitgevochten over de hoofden van kinderen. Dat nieuwe liefdes compleet worden genegeerd. Gelukkig staan Maria en ik er anders in.”

Het beste voor iedereen 
Drie jaar geleden liep de relatie tussen Maria en René stuk. Hun dochter Jessamy was toen net zes. Maria: “Het liep niet meer lekker tussen ons.  Al een tijdje niet. We twijfelden over hoe en of we nog wel met elkaar verder wilden. Uiteindelijk hakte René de knoop door en zei hij dat hij niet meer wilde. Eerst was ik daar nog wel verdrietig om, boos ook. Maar al vrij snel berustte ik in het idee dat dit het beste was voor iedereen. Als we zo doormodderden, zouden we allebei ongelukkig blijven. Daar had niemand iets aan. Zeker Jessamy niet.”

Lees het hele verhaal van Maria in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |