×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 12: Maria is blij met de nieuwe liefde van haar ex

Vriendin 12: Maria is blij met de nieuwe liefde van haar ex
22.03.2017 -

Een jaar geleden stelde Maria (41) haar ex René (43) voor aan Ilse (45). Sindsdien zijn zij een stel en wonen ze samen. Maria is alleen maar blij voor haar ex én voor hun negenjarige dochter Jessamy. "Ilse en Jessamy zijn dol op elkaar."


'De vriendin van mijn ex geeft mijn dochter zo veel liefde' "Lieve Ilse, jij bent echt de liefste, leukste aanleunmoeder die ik had kunnen verzinnen voor mijn dochter. Dank je wel voor de liefde die jij haar geeft.” Deze woorden postte Maria onlangs op de Facebook-pagina van Ilse, de nieuwe vriendin van haar ex-man René. “Ilse had me uitgenodigd om de verjaardag van mijn dochter Jessamy samen te vieren. Dat alleen al vond ik lief van haar. Maar toen ik bij hen was, realiseerde ik me ineens hoe goed ze is voor Jessamy.” Het bericht van Maria leverde een golf op aan reacties van vooral gescheiden vrouwen met andere ervaringen. Van ‘Wat lief en waardevol’ tot ‘Hoe doen jullie dat dan?’ en zelfs ‘Zo kan het dus ook’.

We staan positief in het leven 
Maria en Ilse vinden het de normaalste zaak van de wereld dat ze zo vriendschappelijk met elkaar omgaan. “We houden niet van gezeur. En staan beiden positief in het leven”, zegt Maria. “Klopt”, voegt Ilse toe. “Al hoor ik helaas nog vaak dat het er heel anders aan toe gaat tussen exen en de nieuwe liefdes. Dat dingen worden uitgevochten over de hoofden van kinderen. Dat nieuwe liefdes compleet worden genegeerd. Gelukkig staan Maria en ik er anders in.”

Het beste voor iedereen 
Drie jaar geleden liep de relatie tussen Maria en René stuk. Hun dochter Jessamy was toen net zes. Maria: “Het liep niet meer lekker tussen ons.  Al een tijdje niet. We twijfelden over hoe en of we nog wel met elkaar verder wilden. Uiteindelijk hakte René de knoop door en zei hij dat hij niet meer wilde. Eerst was ik daar nog wel verdrietig om, boos ook. Maar al vrij snel berustte ik in het idee dat dit het beste was voor iedereen. Als we zo doormodderden, zouden we allebei ongelukkig blijven. Daar had niemand iets aan. Zeker Jessamy niet.”

Lees het hele verhaal van Maria in Vriendin 12 en praat mee op het forum.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |