×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Katja Schuurman: 'Seks verbindt op een manier die verder reikt dan de daad zelf'

Katja Schuurman: 'Seks verbindt op een manier die verder reikt dan de daad zelf'
21.03.2017 -

Tijdens de Boekenweek verschijnt de bundel Verboden Vruchten, met erotische verhalen en gedichten uit de literatuur die Katja Schuurman (42) heeft verzameld. Wat heeft zij met seks? “Het is een van de mooiere dingen in het leven, ik vind het belangrijk om daar open over te zijn.”


Druk bezette vrouw
Het is lastig om met Katja een afspraak te maken voor een interview, ze heeft een bomvolle agenda. Als het toch zover is, horen we een bekende stem druk bellen op de wc van het café waar we hebben afgesproken. Nadat ze – nog steeds bellend en ondertussen haar broek dichtritsend – van de wc is gekomen, stelt Katja zich voor. Het ijs is meteen gebroken.

Je nieuwe boek Verboden vruchten is een erotische verhalenbundel. Je hebt weleens gezegd dat je de gêne niet snapt die mensen soms voelen als het over seks gaat.
“Seks is een van de mooiere dingen in het leven, zeker als het gepaard gaat met liefde. Door een goed seksleven blijf je als stel dicht bij elkaar. Dat is niet alleen nodig omdat verleidingen van buitenaf te groot kunnen worden als je geen seks meer met elkaar hebt. Maar als je fijn intiem bent geweest – of een ordinair avondje hebt gehad, dat kan ook weleens leuk zijn – voel je je de dag daarna ook veel dichter bij elkaar. Het verbindt op een manier die verder reikt dan de daad zelf. Dus nee, de gêne eromheen snap ik niet en vind ik zonde. Ik zou het fijn vinden als deze bundel, en de manier waarop er hopelijk over gesproken gaat worden, eraan bijdraagt dat die schaamte er een beetje af gaat. Ik vind het echt belangrijk om open over seks te zijn. Mijn ouders zijn al vijftig jaar heel blij met elkaar, en onlangs vertelden ze dat hun seksleven de laatste vijftien jaar beter is dan ooit. Veel mensen willen zoiets helemaal niet horen over hun ouders. Natuurlijk: ik hoef ook niet alle details te weten, maar ik vind het fantastisch dat mijn ouders nog een goed seksleven hebben. Alsof je geen seks meer mag hebben als je ouder bent. Nee, een potje frigide achter de geraniums zitten, daar knap je van op. Als iemand chagrijnig is, zeg je niet voor niets dat die een keertje goeie seks zou moeten hebben. Dan ga je de volgende dag weer gezellig lachend door het leven. Ik geloof dat de wereld er een stuk vrolijker op zou worden als we wat meer zouden vrijen.”

Lees het hele interview met Katja Schuurman in Vriendin 12

Het boek Verboden Vruchten winnen? Vul hieronder het winformulier in! 

Foto: Bart Honingh

Winnen

Met deelname aan deze actie schrijf je je automatisch in voor de Vriendin nieuwsbrief. Je blijft op de hoogte van alle nieuwtjes, acties en aanbiedingen van Vriendin. Je kunt je op ieder moment uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief te klikken op ‘afmelden’.

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het volgende veld is alleen voor robots. Laat het veld leeg wanneer je een mens bent.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |