×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Angélique heeft last van vreselijke heimwee

Angélique heeft last van vreselijke heimwee
16.03.2017 -

Zo veel heimwee dat je er letterlijk ziek van wordt? Angélique (46) kan erover meepraten. Alles probeerde ze om toch op vakantie te kunnen. Zonder succes. Inmiddels heeft ze zich erbij neergelegd. “Ik gun iedereen een mooie vakantie. Als ik maar niet mee hoef.”


'Op vakantie? Ik moet er niet aan denken'


Zelfs tijdens haar huwelijksreis ging het mis. Angélique en haar man zouden hun wittebroodsdagen, nu bijna twintig jaar geleden, doorbrengen in Emmen. Angélique had zich er enorm op verheugd. “Ik dacht: nu ik mijn man bij me heb, zal het wel meevallen met de heimwee. Ik had ook speciaal voor Emmen gekozen: niet te ver van huis en een mooie dierentuin in de buurt. Op dierentuinen was ik als kind namelijk al dol.”

'Als ik weer thuis voor de deur sta, huil ik elke keer opnieuw van geluk’


Het jonge stel ging vol goede moed op pad. Overdag was er niet veel aan de hand, maar zodra het donker begon te worden, voelde Angélique de spanning oplopen. “Als de heimwee opkomt, word ik zenuwachtig. Niet zomaar een beetje, maar echt heel erg. Ik word misselijk, krijg hartkloppingen en het enige wat er dan nog door mijn hoofd spookt is: ik wil nú naar huis.” Ook tijdens de huwelijksnacht in Emmen lukte het Angélique niet haar gevoelens te verbergen. “Ik kon alleen nog maar huilen, zo graag wilde ik naar huis. Aan mijn man had ik wel verteld dat ik niet zo van reizen hield, maar ik had er niet bij gezegd dat het zó erg was. Twee nachtjes in Emmen, dat moest toch kunnen? Dat vond ik zelf ook.” Maar het ging niet. “Gelukkig werd mijn man niet boos. Maar ’s nachts terugrijden naar onze woonplaats Helmond vond hij te ver gaan. De rest van de nacht heb ik wakker gelegen, ziek van de heimwee.”
De terugreis naar Helmond, de volgende dag, vond Angélique eigenlijk het mooiste van de hele huwelijksreis. “Ik was als een kind zo blij. Toen we onze straat inreden, huilde ik opnieuw, deze keer van blijdschap. Ik was weer thuis!”

Lees het hele verhaal van Angélique in Vriendin 11 en praat mee op het forum

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |