×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Angélique heeft last van vreselijke heimwee

Angélique heeft last van vreselijke heimwee
16.03.2017 -

Zo veel heimwee dat je er letterlijk ziek van wordt? Angélique (46) kan erover meepraten. Alles probeerde ze om toch op vakantie te kunnen. Zonder succes. Inmiddels heeft ze zich erbij neergelegd. “Ik gun iedereen een mooie vakantie. Als ik maar niet mee hoef.”


'Op vakantie? Ik moet er niet aan denken'


Zelfs tijdens haar huwelijksreis ging het mis. Angélique en haar man zouden hun wittebroodsdagen, nu bijna twintig jaar geleden, doorbrengen in Emmen. Angélique had zich er enorm op verheugd. “Ik dacht: nu ik mijn man bij me heb, zal het wel meevallen met de heimwee. Ik had ook speciaal voor Emmen gekozen: niet te ver van huis en een mooie dierentuin in de buurt. Op dierentuinen was ik als kind namelijk al dol.”

'Als ik weer thuis voor de deur sta, huil ik elke keer opnieuw van geluk’


Het jonge stel ging vol goede moed op pad. Overdag was er niet veel aan de hand, maar zodra het donker begon te worden, voelde Angélique de spanning oplopen. “Als de heimwee opkomt, word ik zenuwachtig. Niet zomaar een beetje, maar echt heel erg. Ik word misselijk, krijg hartkloppingen en het enige wat er dan nog door mijn hoofd spookt is: ik wil nú naar huis.” Ook tijdens de huwelijksnacht in Emmen lukte het Angélique niet haar gevoelens te verbergen. “Ik kon alleen nog maar huilen, zo graag wilde ik naar huis. Aan mijn man had ik wel verteld dat ik niet zo van reizen hield, maar ik had er niet bij gezegd dat het zó erg was. Twee nachtjes in Emmen, dat moest toch kunnen? Dat vond ik zelf ook.” Maar het ging niet. “Gelukkig werd mijn man niet boos. Maar ’s nachts terugrijden naar onze woonplaats Helmond vond hij te ver gaan. De rest van de nacht heb ik wakker gelegen, ziek van de heimwee.”
De terugreis naar Helmond, de volgende dag, vond Angélique eigenlijk het mooiste van de hele huwelijksreis. “Ik was als een kind zo blij. Toen we onze straat inreden, huilde ik opnieuw, deze keer van blijdschap. Ik was weer thuis!”

Lees het hele verhaal van Angélique in Vriendin 11 en praat mee op het forum

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |