×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Els: 'Mijn man liet me in de steek, maar ik ben er sterker uitgekomen'

Els: 'Mijn man liet me in de steek, maar ik ben er sterker uitgekomen'
14.03.2017 -

Na een relatiedip leek het weer goed te gaan tussen Els (30) en haar man Henk (33). Tot hij haar na de geboorte van hun tweede kind plotseling verliet. "Hij zei dat ik mijn kans had gehad."


'Eén mailtje, om een einde te maken aan een huwelijk van zeven jaar'
 

Els: “Een e-mail stuurde hij. Eén mailtje, om een einde te maken aan een huwelijk van zeven jaar. Kan het nog onpersoonlijker? Ik zat achter mijn laptop en las het bericht wel honderd keer: ‘Vanaf morgen heb ik permanent een kamer op de basis. Ik kom niet meer naar huis.’ Bam. Geen gesprek, geen uitleg. Hij spoelde onze relatie van zeven jaar door de wc alsof het niets was. Nu, drie jaar later, snap ik nog steeds niet wat er precies is misgegaan. We hadden net een baby (Milou), de dochter waarnaar hij zo had verlangd, het tweede kind dat ons gezin – volgens hem – compleet zou maken.”

Opgebiecht
“Toen ons eerste kind, Thijs, ruim twee was, kwamen we in een relatiedip. Ons oude huis werd maar niet verkocht en we hadden wel al een nieuw huis gekocht in een ander deel van Nederland. Daardoor zaten we met dubbele lasten. We hadden minder te besteden en de irritaties daarover leverden vaak ruzie op.

‘Mijn eerste ingeving was: scheiden. Maar hij wilde me absoluut niet kwijt, zei hij’
 

Toen Henk, beroepsmilitair, voor een oefening in Spanje was, biechtte hij telefonisch op dat hij in die zware periode was vreemdgegaan. Nota bene met een vriendin van me! Volgens hem was het een gevolg geweest van onze problemen: bij haar vond hij een luisterend oor, bij mij had hij het gevoel dat ik hem niet goed genoeg vond.

Mijn eerste ingeving was: scheiden. Ik kon niet leven met zijn ontrouw. Henk zei ook dat hij gevoelens voor haar had. Maar toen hij terugkwam, betuigde hij spijt. Hij wilde me absoluut niet kwijt. Ik hield nog steeds van hem en ik wilde Thijs bovendien niet laten opgroeien in een gebroken gezin, dus ik wilde het nog een keer proberen. Toen hij een maand later weer op uitzending ging, deed hij zijn best om mijn vertrouwen terug te winnen. Hij stuurde me rozen en cadeautjes en zei dat hij nu wist dat hij ons wilde, en niet haar. Hij wilde er alles aan doen om het goed te maken en stelde voor om voor een tweede kind te gaan. Eerder wilde hij dat niet, maar zo liet hij me zien dat hij zich echt aan me wilde binden. Mijn vertrouwen in hem was nog niet helemaal hersteld, maar ik zag wel dat hij zijn best deed."

Lees het hele verhaal van Els in Vriendin 11 en praat mee op het forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |