×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Els: 'Mijn man liet me in de steek, maar ik ben er sterker uitgekomen'

Els: 'Mijn man liet me in de steek, maar ik ben er sterker uitgekomen'
14.03.2017 -

Na een relatiedip leek het weer goed te gaan tussen Els (30) en haar man Henk (33). Tot hij haar na de geboorte van hun tweede kind plotseling verliet. "Hij zei dat ik mijn kans had gehad."


'Eén mailtje, om een einde te maken aan een huwelijk van zeven jaar'
 

Els: “Een e-mail stuurde hij. Eén mailtje, om een einde te maken aan een huwelijk van zeven jaar. Kan het nog onpersoonlijker? Ik zat achter mijn laptop en las het bericht wel honderd keer: ‘Vanaf morgen heb ik permanent een kamer op de basis. Ik kom niet meer naar huis.’ Bam. Geen gesprek, geen uitleg. Hij spoelde onze relatie van zeven jaar door de wc alsof het niets was. Nu, drie jaar later, snap ik nog steeds niet wat er precies is misgegaan. We hadden net een baby (Milou), de dochter waarnaar hij zo had verlangd, het tweede kind dat ons gezin – volgens hem – compleet zou maken.”

Opgebiecht
“Toen ons eerste kind, Thijs, ruim twee was, kwamen we in een relatiedip. Ons oude huis werd maar niet verkocht en we hadden wel al een nieuw huis gekocht in een ander deel van Nederland. Daardoor zaten we met dubbele lasten. We hadden minder te besteden en de irritaties daarover leverden vaak ruzie op.

‘Mijn eerste ingeving was: scheiden. Maar hij wilde me absoluut niet kwijt, zei hij’
 

Toen Henk, beroepsmilitair, voor een oefening in Spanje was, biechtte hij telefonisch op dat hij in die zware periode was vreemdgegaan. Nota bene met een vriendin van me! Volgens hem was het een gevolg geweest van onze problemen: bij haar vond hij een luisterend oor, bij mij had hij het gevoel dat ik hem niet goed genoeg vond.

Mijn eerste ingeving was: scheiden. Ik kon niet leven met zijn ontrouw. Henk zei ook dat hij gevoelens voor haar had. Maar toen hij terugkwam, betuigde hij spijt. Hij wilde me absoluut niet kwijt. Ik hield nog steeds van hem en ik wilde Thijs bovendien niet laten opgroeien in een gebroken gezin, dus ik wilde het nog een keer proberen. Toen hij een maand later weer op uitzending ging, deed hij zijn best om mijn vertrouwen terug te winnen. Hij stuurde me rozen en cadeautjes en zei dat hij nu wist dat hij ons wilde, en niet haar. Hij wilde er alles aan doen om het goed te maken en stelde voor om voor een tweede kind te gaan. Eerder wilde hij dat niet, maar zo liet hij me zien dat hij zich echt aan me wilde binden. Mijn vertrouwen in hem was nog niet helemaal hersteld, maar ik zag wel dat hij zijn best deed."

Lees het hele verhaal van Els in Vriendin 11 en praat mee op het forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!