×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Danny de Munk: 'Ik had de meisjes voor het uitkiezen'

Danny de Munk: 'Ik had de meisjes voor het uitkiezen'
14.03.2017 -

Danny de Munk (47) is terug in de rol waar het allemaal begon: die van Ciske de Rat. Avond aan avond staat hij in de gelijknamige musical, en dat is best een opgave. “Als perfectionist ga ik altijd tot het gaatje.”


 

Danny speelt Ciske de Rat, de rol die hem 35 jaar geleden beroemd maakte. Nu niet in de film, maar op het podium, in Ciske de Rat – de musical. “Ik draai zeven of acht shows per week”, vertelt hij aan de keukentafel op een van zijn schaarse vrije middagen. “Om dat vol te houden, is het vooral belangrijk om mijn rust te pakken. Mijn vrouw Jenny laat me tot een uur of twaalf slapen. Dat moet ook wel, want ik ga altijd tot het gaatje: ik ben heel perfectionistisch en eis veel van mezelf. Een paar weken geleden stond ik op het podium en was ik echt óp. Ik was al een beetje ziek, maar mij houden ze niet zomaar tegen, dus ik was wel opgegaan. Maar na één liedje was het klaar, ik kon niet meer. Iemand anders heeft het overgenomen. Maar dat is dan echt een noodgeval, hoor.”

Is een stabiele thuisbasis belangrijk om carrière te kunnen maken?
“Dat vind ik wel. Toen we met Ciske drie maanden lang in het DeLaMar theater in Amsterdam stonden, wachtte ze elke avond tot ik thuis was en zette een kopje thee voor me. Dan namen we aan de keukentafel samen de dag door: wat is er gebeurd, hoe is dat gegaan?” Jenny doet lachend een duit in het zakje: “En dan at Danny nog even de koelkast leeg!” Danny: “Ja, en dan liet ik nog even de hond uit, want ik had de hele  avond binnen gezeten. Als Jenny naar bed ging, keek ik nog een serie. Ik slaap pas laat, het duurt even voordat de adrenaline van het optreden is uitgewerkt.”

Jijzelf werd ook al jong bekend. Toch was dat niet persé een makkelijke tijd, heb je weleens verteld. Waarom niet?
“Laat ik vooropstellen: het was nooit mijn ambitie om bekend te worden. Toen de film een hit werd en ik beroemd werd, was ik twaalf en was alles hartstikke leuk. De paar jaar daarna ook nog wel, maar toen ik als puber ging stappen, had ik een probleem. Jongens vonden mij niet leuk, want meiden waren fan van me. Dan ging ik naar de bioscoop en werd ik daar uitgescholden. Als ik in een café kwam, had ik de meisjes voor het uitkiezen. Maar dat wilde ik helemaal niet. Ik heb het wel gedaan, maar de lol ging er snel af. Op mijn dertiende wilden meiden die zelf al autoreden, met mij naar bed. Achteraf besef ik: dat klopt natuurlijk niet. Ik was nog een kind!"

De musical Ciske de Rat is nog tot en met 23 juli te zien in de grotere theaters van Nederland. Vriendin geeft 2x 2 kaartjes weg voor de voorstelling in het World Forum Theater in Den Haag op woensdag 3 mei 2017. Winnen? Vul dan hier het winformulier in. 

Lees het hele interview met Danny de Munk in Vriendin 11

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |