×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Danny de Munk: 'Ik had de meisjes voor het uitkiezen'

Danny de Munk: 'Ik had de meisjes voor het uitkiezen'
14.03.2017 -

Danny de Munk (47) is terug in de rol waar het allemaal begon: die van Ciske de Rat. Avond aan avond staat hij in de gelijknamige musical, en dat is best een opgave. “Als perfectionist ga ik altijd tot het gaatje.”


 

Danny speelt Ciske de Rat, de rol die hem 35 jaar geleden beroemd maakte. Nu niet in de film, maar op het podium, in Ciske de Rat – de musical. “Ik draai zeven of acht shows per week”, vertelt hij aan de keukentafel op een van zijn schaarse vrije middagen. “Om dat vol te houden, is het vooral belangrijk om mijn rust te pakken. Mijn vrouw Jenny laat me tot een uur of twaalf slapen. Dat moet ook wel, want ik ga altijd tot het gaatje: ik ben heel perfectionistisch en eis veel van mezelf. Een paar weken geleden stond ik op het podium en was ik echt óp. Ik was al een beetje ziek, maar mij houden ze niet zomaar tegen, dus ik was wel opgegaan. Maar na één liedje was het klaar, ik kon niet meer. Iemand anders heeft het overgenomen. Maar dat is dan echt een noodgeval, hoor.”

Is een stabiele thuisbasis belangrijk om carrière te kunnen maken?
“Dat vind ik wel. Toen we met Ciske drie maanden lang in het DeLaMar theater in Amsterdam stonden, wachtte ze elke avond tot ik thuis was en zette een kopje thee voor me. Dan namen we aan de keukentafel samen de dag door: wat is er gebeurd, hoe is dat gegaan?” Jenny doet lachend een duit in het zakje: “En dan at Danny nog even de koelkast leeg!” Danny: “Ja, en dan liet ik nog even de hond uit, want ik had de hele  avond binnen gezeten. Als Jenny naar bed ging, keek ik nog een serie. Ik slaap pas laat, het duurt even voordat de adrenaline van het optreden is uitgewerkt.”

Jijzelf werd ook al jong bekend. Toch was dat niet persé een makkelijke tijd, heb je weleens verteld. Waarom niet?
“Laat ik vooropstellen: het was nooit mijn ambitie om bekend te worden. Toen de film een hit werd en ik beroemd werd, was ik twaalf en was alles hartstikke leuk. De paar jaar daarna ook nog wel, maar toen ik als puber ging stappen, had ik een probleem. Jongens vonden mij niet leuk, want meiden waren fan van me. Dan ging ik naar de bioscoop en werd ik daar uitgescholden. Als ik in een café kwam, had ik de meisjes voor het uitkiezen. Maar dat wilde ik helemaal niet. Ik heb het wel gedaan, maar de lol ging er snel af. Op mijn dertiende wilden meiden die zelf al autoreden, met mij naar bed. Achteraf besef ik: dat klopt natuurlijk niet. Ik was nog een kind!"

De musical Ciske de Rat is nog tot en met 23 juli te zien in de grotere theaters van Nederland. Vriendin geeft 2x 2 kaartjes weg voor de voorstelling in het World Forum Theater in Den Haag op woensdag 3 mei 2017. Winnen? Vul dan hier het winformulier in. 

Lees het hele interview met Danny de Munk in Vriendin 11

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!