×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jessica was jarenlang verslaafd aan gokken, alcohol en drugs: 'Ik heb veel mensen verdriet gedaan'

Jessica was jarenlang verslaafd aan gokken, alcohol en drugs: 'Ik heb veel mensen verdriet gedaan'
08.03.2017 -

In de jaren negentig had Jessica Broekhuis (52) succes als presentatrice bij de Avro. Maar ze raakte alles kwijt door haar verslaving aan drank, coke en gokken. Ze is nu zes jaar clean. “De belangrijkste les die ik leerde: het is nooit te laat om opnieuw te beginnen.”


'Ik kreeg na gebruik meteen een kick en dat vond ik zo geweldig dat ik dacht: dat wil ik nog een keer doen'


Jessica: “Toen ik voor het eerst coke gebruikte, was ik met een aantal vriendinnen op een feestvakantie in Monaco. Op een avond ontmoetten we een paar jongens die ons coke aanboden. Ik was meteen gefascineerd door het witte spul, dat chemisch rook en eruitzag als talkpoeder. Ik kreeg na gebruik meteen een kick en dat vond ik zo geweldig dat ik dacht: dat wil ik nog een keer doen. Je hebt ook mensen  die na zo’n ervaring zeggen: ‘Dit moet ik nooit meer doen! Hier moet ik ver vandaan blijven.’ Achteraf had ik natuurlijk gewild dat ik tot die laatste groep behoorde. Dat ik had gezegd: ‘Ik ben hier zo gevoelig voor, ik moet het laten liggen.’ Dan was me zestien jaar ellende bespaard gebleven. Na mijn studies politicologie en communicatiewetenschap kwam ik in de televisiewereld terecht. Ik presenteerde Pauze-TV met Carlo Boszhard en Forza met Humberto Tan. Ik verdiende relatief veel geld op jonge leeftijd. En elke avond was er wel een feestje of borrel waar ik ook bij was. Ik gebruikte daar drank en drugs. Coke in mijn geval.  Dat deed niet iedereen die in de tv-wereld werkte hoor, maar ik wel. Eerst was het misschien één keer per maand, maar dat werd van lieverlee meer. Doordat ik coke gebruikte, kon ik meer drinken en langer doorgaan. Ik putte mijn lichaam helemaal uit.”

‘Mevrouw Broekhuis, er is iets met u aan de hand. U bent alcoholverslaafd' 


Smoesjes
“En dat ging zich wreken na een jaar of vier, vijf. Ik begon te laat te komen op mijn werk, kreeg last van black-outs, verzon smoesjes en raakte mijn rijbewijs tot drie keer toe kwijt doordat ik was aangehouden met drank op achter het stuur. De rechter zei: ‘Mevrouw Broekhuis, er is iets met u aan de hand. U bent alcoholverslaafd.’ Maar nog stak ik mijn kop in het zand en zei: ‘Welnee, ik gebruik medicijnen.’
Natuurlijk geneer ik me kapot als ik daaraan terugdenk. Wat als ik met mijn dronken kop een ongeluk had veroorzaakt? Iemand anders iets had aangedaan? Dat had ik mezelf nooit vergeven. Ik kwam er nu genadig vanaf: ik kreeg dikke boetes en was dus drie keer een flinke tijd mijn rijbewijs kwijt.

Wel verloor ik mijn baan bij de omroep. Ik was domweg niet meer te handhaven. Vrienden zeiden: ‘Jes, je moet stoppen met drinken.’ En dat probeerde ik ook een paar keer, maar telkens verviel ik in oude gewoontes. Tot ik besloot af te kicken in de Jellinekkliniek en ik het medicijn Refusal ging slikken. Als je dan alcohol neemt, word je ziek en je hoofd wordt zo groot als een pompoen. Nou, dan laat je het wel. Het lukte me om mijn leven weer op te pakken. Ik deed freelanceklussen in de sales en stond droog wat alcohol en drugs betreft.”

Lees het hele verhaal van Jessica in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Het boek van Jessica: 'Stop, het verdriet van een verslaving ' win je hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |