×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jessica was jarenlang verslaafd aan gokken, alcohol en drugs: 'Ik heb veel mensen verdriet gedaan'

Jessica was jarenlang verslaafd aan gokken, alcohol en drugs: 'Ik heb veel mensen verdriet gedaan'
08.03.2017 -

In de jaren negentig had Jessica Broekhuis (52) succes als presentatrice bij de Avro. Maar ze raakte alles kwijt door haar verslaving aan drank, coke en gokken. Ze is nu zes jaar clean. “De belangrijkste les die ik leerde: het is nooit te laat om opnieuw te beginnen.”


'Ik kreeg na gebruik meteen een kick en dat vond ik zo geweldig dat ik dacht: dat wil ik nog een keer doen'


Jessica: “Toen ik voor het eerst coke gebruikte, was ik met een aantal vriendinnen op een feestvakantie in Monaco. Op een avond ontmoetten we een paar jongens die ons coke aanboden. Ik was meteen gefascineerd door het witte spul, dat chemisch rook en eruitzag als talkpoeder. Ik kreeg na gebruik meteen een kick en dat vond ik zo geweldig dat ik dacht: dat wil ik nog een keer doen. Je hebt ook mensen  die na zo’n ervaring zeggen: ‘Dit moet ik nooit meer doen! Hier moet ik ver vandaan blijven.’ Achteraf had ik natuurlijk gewild dat ik tot die laatste groep behoorde. Dat ik had gezegd: ‘Ik ben hier zo gevoelig voor, ik moet het laten liggen.’ Dan was me zestien jaar ellende bespaard gebleven. Na mijn studies politicologie en communicatiewetenschap kwam ik in de televisiewereld terecht. Ik presenteerde Pauze-TV met Carlo Boszhard en Forza met Humberto Tan. Ik verdiende relatief veel geld op jonge leeftijd. En elke avond was er wel een feestje of borrel waar ik ook bij was. Ik gebruikte daar drank en drugs. Coke in mijn geval.  Dat deed niet iedereen die in de tv-wereld werkte hoor, maar ik wel. Eerst was het misschien één keer per maand, maar dat werd van lieverlee meer. Doordat ik coke gebruikte, kon ik meer drinken en langer doorgaan. Ik putte mijn lichaam helemaal uit.”

‘Mevrouw Broekhuis, er is iets met u aan de hand. U bent alcoholverslaafd' 


Smoesjes
“En dat ging zich wreken na een jaar of vier, vijf. Ik begon te laat te komen op mijn werk, kreeg last van black-outs, verzon smoesjes en raakte mijn rijbewijs tot drie keer toe kwijt doordat ik was aangehouden met drank op achter het stuur. De rechter zei: ‘Mevrouw Broekhuis, er is iets met u aan de hand. U bent alcoholverslaafd.’ Maar nog stak ik mijn kop in het zand en zei: ‘Welnee, ik gebruik medicijnen.’
Natuurlijk geneer ik me kapot als ik daaraan terugdenk. Wat als ik met mijn dronken kop een ongeluk had veroorzaakt? Iemand anders iets had aangedaan? Dat had ik mezelf nooit vergeven. Ik kwam er nu genadig vanaf: ik kreeg dikke boetes en was dus drie keer een flinke tijd mijn rijbewijs kwijt.

Wel verloor ik mijn baan bij de omroep. Ik was domweg niet meer te handhaven. Vrienden zeiden: ‘Jes, je moet stoppen met drinken.’ En dat probeerde ik ook een paar keer, maar telkens verviel ik in oude gewoontes. Tot ik besloot af te kicken in de Jellinekkliniek en ik het medicijn Refusal ging slikken. Als je dan alcohol neemt, word je ziek en je hoofd wordt zo groot als een pompoen. Nou, dan laat je het wel. Het lukte me om mijn leven weer op te pakken. Ik deed freelanceklussen in de sales en stond droog wat alcohol en drugs betreft.”

Lees het hele verhaal van Jessica in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Het boek van Jessica: 'Stop, het verdriet van een verslaving ' win je hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |