×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jessica was jarenlang verslaafd aan gokken, alcohol en drugs: 'Ik heb veel mensen verdriet gedaan'

Jessica was jarenlang verslaafd aan gokken, alcohol en drugs: 'Ik heb veel mensen verdriet gedaan'
08.03.2017 -

In de jaren negentig had Jessica Broekhuis (52) succes als presentatrice bij de Avro. Maar ze raakte alles kwijt door haar verslaving aan drank, coke en gokken. Ze is nu zes jaar clean. “De belangrijkste les die ik leerde: het is nooit te laat om opnieuw te beginnen.”


'Ik kreeg na gebruik meteen een kick en dat vond ik zo geweldig dat ik dacht: dat wil ik nog een keer doen'


Jessica: “Toen ik voor het eerst coke gebruikte, was ik met een aantal vriendinnen op een feestvakantie in Monaco. Op een avond ontmoetten we een paar jongens die ons coke aanboden. Ik was meteen gefascineerd door het witte spul, dat chemisch rook en eruitzag als talkpoeder. Ik kreeg na gebruik meteen een kick en dat vond ik zo geweldig dat ik dacht: dat wil ik nog een keer doen. Je hebt ook mensen  die na zo’n ervaring zeggen: ‘Dit moet ik nooit meer doen! Hier moet ik ver vandaan blijven.’ Achteraf had ik natuurlijk gewild dat ik tot die laatste groep behoorde. Dat ik had gezegd: ‘Ik ben hier zo gevoelig voor, ik moet het laten liggen.’ Dan was me zestien jaar ellende bespaard gebleven. Na mijn studies politicologie en communicatiewetenschap kwam ik in de televisiewereld terecht. Ik presenteerde Pauze-TV met Carlo Boszhard en Forza met Humberto Tan. Ik verdiende relatief veel geld op jonge leeftijd. En elke avond was er wel een feestje of borrel waar ik ook bij was. Ik gebruikte daar drank en drugs. Coke in mijn geval.  Dat deed niet iedereen die in de tv-wereld werkte hoor, maar ik wel. Eerst was het misschien één keer per maand, maar dat werd van lieverlee meer. Doordat ik coke gebruikte, kon ik meer drinken en langer doorgaan. Ik putte mijn lichaam helemaal uit.”

‘Mevrouw Broekhuis, er is iets met u aan de hand. U bent alcoholverslaafd' 


Smoesjes
“En dat ging zich wreken na een jaar of vier, vijf. Ik begon te laat te komen op mijn werk, kreeg last van black-outs, verzon smoesjes en raakte mijn rijbewijs tot drie keer toe kwijt doordat ik was aangehouden met drank op achter het stuur. De rechter zei: ‘Mevrouw Broekhuis, er is iets met u aan de hand. U bent alcoholverslaafd.’ Maar nog stak ik mijn kop in het zand en zei: ‘Welnee, ik gebruik medicijnen.’
Natuurlijk geneer ik me kapot als ik daaraan terugdenk. Wat als ik met mijn dronken kop een ongeluk had veroorzaakt? Iemand anders iets had aangedaan? Dat had ik mezelf nooit vergeven. Ik kwam er nu genadig vanaf: ik kreeg dikke boetes en was dus drie keer een flinke tijd mijn rijbewijs kwijt.

Wel verloor ik mijn baan bij de omroep. Ik was domweg niet meer te handhaven. Vrienden zeiden: ‘Jes, je moet stoppen met drinken.’ En dat probeerde ik ook een paar keer, maar telkens verviel ik in oude gewoontes. Tot ik besloot af te kicken in de Jellinekkliniek en ik het medicijn Refusal ging slikken. Als je dan alcohol neemt, word je ziek en je hoofd wordt zo groot als een pompoen. Nou, dan laat je het wel. Het lukte me om mijn leven weer op te pakken. Ik deed freelanceklussen in de sales en stond droog wat alcohol en drugs betreft.”

Lees het hele verhaal van Jessica in Vriendin 10 en praat mee op het forum.

Het boek van Jessica: 'Stop, het verdriet van een verslaving ' win je hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!