×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Claudia en haar drie kinderen hebben allemaal een afweerstoornis

Claudia en haar drie kinderen hebben allemaal een afweerstoornis
01.03.2017 -

In het gezin van Claudia (40) is iedereen chronisch ziek. Haar man Bas (40) heeft diabetes type 1 en Claudia en haar kinderen Yenthe (15), Hilke (12) en Tjibbe (9) hebben een afweerstoornis. Een simpele bacterie kan voor hen nare gevolgen hebben. Toch proberen ze zo normaal mogelijk te leven. “Anders komen we nooit meer het huis uit.”


'De kleinste infectie kan ernstige gevolgen hebben'


Claudia: “Als we op Schiphol door de douane gaan, gaat meestal het alarm af. We hebben zo veel medicijnen in onze handbagage: insuline, injectiespuiten, medicatie en infuusspullen. Vakantie is dus een hele toestand, áls we al weg kunnen. Vorig jaar zouden we naar Zuid-Afrika gaan. We waren de reis al anderhalf jaar aan het plannen. Maar toen bleek dat de kinderen en ik niet alle benodigde inentingen mogen  hebben, omdat ons lichaam sommige vaccins niet kan verwerken. En zonder vaccinaties naar de andere kant van de wereld afreizen met het risico dat een van ons met iets ernstigs terugkomt? Dat vond ik het niet waard. Bas heeft de reis toen met een vriendin gemaakt. Niet erg hoor: fijn dat hij wél kon gaan. In ons gezin gunnen we elkaar dingen, anders komen we nooit meer het huis uit.”

'De diagnose was een opluchting: alles beter dan die onzekerheid' 


Signalen
“Dat de kinderen en ik een aangeboren afweerstoornis hebben, weten we pas een paar jaar. Terugkijkend waren er wel signalen: wondjes gingen bij mij nooit snel dicht en als ik een infectie had, had ik altijd antibiotica nodig. Tegenwoordig zijn huisartsen daar veel voorzichtiger mee, maar vroeger werd er niet zo moeilijk gedaan over een kuurtje meer of minder. Pas de laatste jaren ging het balletje rollen. Na een operatie aan mijn knie, zeven jaar geleden, kreeg ik de ene na de andere complicatie. De koorts hield aan na mijn ruggenprik, ik had overal abcessen en mijn blaas functioneerde niet meer genoeg. Ik geloof dat ik wel twintig operaties heb gehad. Geen enkel onderzoek toonde aan wat er precies met me aan de hand was, tot een specialist vier jaar geleden eindelijk ontdekte dat ik het HIES-syndroom heb: een zeldzame afweerstoornis waardoor mijn bloed geen ontstekingswaarden aanmaakt. Het afweersysteem is als het ware niet compleet. Heftig, maar toch was de diagnose een opluchting: alles beter dan die onzekerheid.”

Lees het hele verhaal van Claudia in Vriendin 9 en praat mee op het forum

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!