×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sta in je recht: 3 vragen beantwoord door juridisch loket

Sta in je recht: 3 vragen beantwoord door juridisch loket
21.02.2017 -

Stel, je hebt een akkefietje met je huisbaas of je vindt dat je te weinig verdient. Wat moet je dan doen? Hoe weet je of je in je recht staat? Juridisch loket beantwoordt 3 vragen voor jou.


Moet ik voor mijn via een makelaar gevonden huurhuis bemiddelingskosten betalen?Anneke van Kesteren, juridisch medewerker bij het Juridisch Loket: “Van mensen via een advertentie van een makelaar in de krant of in zijn etalage een huurhuis hebben gevonden, krijg ik vaak te horen dat ze bemiddelingskosten aan de makelaar moeten betalen. Maar de makelaar bemiddelt voor de eigenaar van de woning, de verhuurder dus. Die moet de bemiddelingskosten betalen, niet jij.”

Wat moet ik doen als een product niet naar behoren of verwachting werkt?
Van Kesteren: “Stel, je hebt een tv gekocht maar die doet het na twee weken al niet meer. Dat hoort niet en je verwacht het ook niet. De winkel waar je het gekocht of besteld hebt, moet dan de mogelijkheid krijgen om de tv te repareren of een nieuwe te geven. Is het probleem hierna nog steeds niet verholpen, dan heb je het recht om de koop te ontbinden en je geld terug te vragen.”

Wat moet ik doen als ik vind dat ik te weinig verdien?
Dan ga je natuurlijk in eerste instantie naar je baas. Kom je er samen niet uit, dan kun je laten nakijken of jij in recht staat. Van Kesteren: “Als je lid bent van een vakbond, kun je daarnaartoe. Ze geven je informatie en advies hoe het geschil aan te pakken. Je kunt ook altijd naar het Juridisch Loket. Dit is gratis en wij kijken of jij of je baas gelijk heeft. We geven dan advies over wat je kunt doen. Wanneer je bijvoorbeeld een goede kans hebt om een rechtszaak te winnen, maar ook als je wel gelijk hebt, maar je toch beter van een procedure kunt afzien omdat het meer geld gaat kosten dan het oplevert.”

Lees nog meer juridische vragen met antwoorden in Vriendin 8

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |