×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sta in je recht: 3 vragen beantwoord door juridisch loket

Sta in je recht: 3 vragen beantwoord door juridisch loket
21.02.2017 -

Stel, je hebt een akkefietje met je huisbaas of je vindt dat je te weinig verdient. Wat moet je dan doen? Hoe weet je of je in je recht staat? Juridisch loket beantwoordt 3 vragen voor jou.


Moet ik voor mijn via een makelaar gevonden huurhuis bemiddelingskosten betalen?Anneke van Kesteren, juridisch medewerker bij het Juridisch Loket: “Van mensen via een advertentie van een makelaar in de krant of in zijn etalage een huurhuis hebben gevonden, krijg ik vaak te horen dat ze bemiddelingskosten aan de makelaar moeten betalen. Maar de makelaar bemiddelt voor de eigenaar van de woning, de verhuurder dus. Die moet de bemiddelingskosten betalen, niet jij.”

Wat moet ik doen als een product niet naar behoren of verwachting werkt?
Van Kesteren: “Stel, je hebt een tv gekocht maar die doet het na twee weken al niet meer. Dat hoort niet en je verwacht het ook niet. De winkel waar je het gekocht of besteld hebt, moet dan de mogelijkheid krijgen om de tv te repareren of een nieuwe te geven. Is het probleem hierna nog steeds niet verholpen, dan heb je het recht om de koop te ontbinden en je geld terug te vragen.”

Wat moet ik doen als ik vind dat ik te weinig verdien?
Dan ga je natuurlijk in eerste instantie naar je baas. Kom je er samen niet uit, dan kun je laten nakijken of jij in recht staat. Van Kesteren: “Als je lid bent van een vakbond, kun je daarnaartoe. Ze geven je informatie en advies hoe het geschil aan te pakken. Je kunt ook altijd naar het Juridisch Loket. Dit is gratis en wij kijken of jij of je baas gelijk heeft. We geven dan advies over wat je kunt doen. Wanneer je bijvoorbeeld een goede kans hebt om een rechtszaak te winnen, maar ook als je wel gelijk hebt, maar je toch beter van een procedure kunt afzien omdat het meer geld gaat kosten dan het oplevert.”

Lees nog meer juridische vragen met antwoorden in Vriendin 8

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |