×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sta in je recht: 3 vragen beantwoord door juridisch loket

Sta in je recht: 3 vragen beantwoord door juridisch loket
21.02.2017 -

Stel, je hebt een akkefietje met je huisbaas of je vindt dat je te weinig verdient. Wat moet je dan doen? Hoe weet je of je in je recht staat? Juridisch loket beantwoordt 3 vragen voor jou.


Moet ik voor mijn via een makelaar gevonden huurhuis bemiddelingskosten betalen?Anneke van Kesteren, juridisch medewerker bij het Juridisch Loket: “Van mensen via een advertentie van een makelaar in de krant of in zijn etalage een huurhuis hebben gevonden, krijg ik vaak te horen dat ze bemiddelingskosten aan de makelaar moeten betalen. Maar de makelaar bemiddelt voor de eigenaar van de woning, de verhuurder dus. Die moet de bemiddelingskosten betalen, niet jij.”

Wat moet ik doen als een product niet naar behoren of verwachting werkt?
Van Kesteren: “Stel, je hebt een tv gekocht maar die doet het na twee weken al niet meer. Dat hoort niet en je verwacht het ook niet. De winkel waar je het gekocht of besteld hebt, moet dan de mogelijkheid krijgen om de tv te repareren of een nieuwe te geven. Is het probleem hierna nog steeds niet verholpen, dan heb je het recht om de koop te ontbinden en je geld terug te vragen.”

Wat moet ik doen als ik vind dat ik te weinig verdien?
Dan ga je natuurlijk in eerste instantie naar je baas. Kom je er samen niet uit, dan kun je laten nakijken of jij in recht staat. Van Kesteren: “Als je lid bent van een vakbond, kun je daarnaartoe. Ze geven je informatie en advies hoe het geschil aan te pakken. Je kunt ook altijd naar het Juridisch Loket. Dit is gratis en wij kijken of jij of je baas gelijk heeft. We geven dan advies over wat je kunt doen. Wanneer je bijvoorbeeld een goede kans hebt om een rechtszaak te winnen, maar ook als je wel gelijk hebt, maar je toch beter van een procedure kunt afzien omdat het meer geld gaat kosten dan het oplevert.”

Lees nog meer juridische vragen met antwoorden in Vriendin 8

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!