×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mariëlle en Janita begonnen de eerste vrouwengarage van Nederland

Mariëlle en Janita begonnen de eerste vrouwengarage van Nederland
15.02.2017 -

Bougies, V-snaar... Wat het zijn? Of waar ze zitten? In de eerste Nederlandse autoboetiek voor vrouwen, wordt je dat haarfijn uitgelegd.


Als je autobedrijf De Dames van Hurkmans in Den Bosch binnenstapt, word je even op het verkeerde been gezet. Een sfeervol ingerichte etalage, hagelwitte muren, veel planten, elegant aangeklede etalagepoppen, vitrines met make-up en verzorgingsproducten, rekken met leren tassen, een houten tafel met potten thee en schalen fruit en koekjes... Dit is toch een autobedrijf? Waar is dan die verkoper in dat oversized pak met dat plastic bekertje koffie? Het antwoord is simpel: die is er niet! Fraai gepoetste auto’s in de showroom zijn er wel, een werkplaats met monteurs ook, maar verder is alles anders.
In het vrouwvriendelijke autobedrijf van Mariëlle en Janita kun je terecht voor onderhoud, schadeherstel en tweedehands auto’s. Vrouwvriendelijk wil zeggen: veel zorg en aandacht voor de klant, op een begrijpelijke manier uitleggen wat er aan de auto mankeert en snappen wat vrouwen willen, zoals een prettige sfeer. Janita en Mariëlle spreken dan ook liever van een ‘autoboetiek’.

 

'Een bezoek aan de garage een noodzakelijk kwaad? Dat moest leuker kunnen!' 

 

Lekker rondsnuffelen
“Laagdrempelig en met een hoge funfactor”, legt Janita uit. Zoals de mogelijkheid om hier je nagels te lakken, huidverzorgingsproducten en make-up te testen en te snuffelen tussen rekken met tassen, kleding, sieraden, cadeauartikelen en de woonaccessoires die overal zijn uitgestald. Vlak bij de wachtruimte is een speelhoek voor de kinderen. Aan de wand zijn roze gespoten auto-onderdelen bevestigd, zoals een uitlaat, remschijf, koplamp, stuur, wieldop en motorkap. En boven de receptiebalie hangen grote spiegels. Geen overbodige luxe. “Bijna iedere vrouw checkt daarin haar kapsel en doet snel even haar haar goed”, lacht Mariëlle.

Lees het hele interview met de dames van Hurkmans in Vriendin 7.

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |