×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mariëlle en Janita begonnen de eerste vrouwengarage van Nederland

Mariëlle en Janita begonnen de eerste vrouwengarage van Nederland
15.02.2017 -

Bougies, V-snaar... Wat het zijn? Of waar ze zitten? In de eerste Nederlandse autoboetiek voor vrouwen, wordt je dat haarfijn uitgelegd.


Als je autobedrijf De Dames van Hurkmans in Den Bosch binnenstapt, word je even op het verkeerde been gezet. Een sfeervol ingerichte etalage, hagelwitte muren, veel planten, elegant aangeklede etalagepoppen, vitrines met make-up en verzorgingsproducten, rekken met leren tassen, een houten tafel met potten thee en schalen fruit en koekjes... Dit is toch een autobedrijf? Waar is dan die verkoper in dat oversized pak met dat plastic bekertje koffie? Het antwoord is simpel: die is er niet! Fraai gepoetste auto’s in de showroom zijn er wel, een werkplaats met monteurs ook, maar verder is alles anders.
In het vrouwvriendelijke autobedrijf van Mariëlle en Janita kun je terecht voor onderhoud, schadeherstel en tweedehands auto’s. Vrouwvriendelijk wil zeggen: veel zorg en aandacht voor de klant, op een begrijpelijke manier uitleggen wat er aan de auto mankeert en snappen wat vrouwen willen, zoals een prettige sfeer. Janita en Mariëlle spreken dan ook liever van een ‘autoboetiek’.

 

'Een bezoek aan de garage een noodzakelijk kwaad? Dat moest leuker kunnen!' 

 

Lekker rondsnuffelen
“Laagdrempelig en met een hoge funfactor”, legt Janita uit. Zoals de mogelijkheid om hier je nagels te lakken, huidverzorgingsproducten en make-up te testen en te snuffelen tussen rekken met tassen, kleding, sieraden, cadeauartikelen en de woonaccessoires die overal zijn uitgestald. Vlak bij de wachtruimte is een speelhoek voor de kinderen. Aan de wand zijn roze gespoten auto-onderdelen bevestigd, zoals een uitlaat, remschijf, koplamp, stuur, wieldop en motorkap. En boven de receptiebalie hangen grote spiegels. Geen overbodige luxe. “Bijna iedere vrouw checkt daarin haar kapsel en doet snel even haar haar goed”, lacht Mariëlle.

Lees het hele interview met de dames van Hurkmans in Vriendin 7.

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |