×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Yolanthe Sneijder-Cabau: ‘Veel werk sla ik af, omdat ik bij Wesley en Xess wil zijn’

Yolanthe Sneijder-Cabau: ‘Veel werk sla ik af, omdat ik bij Wesley en Xess wil zijn’
14.02.2017 -

Voor het nieuwe RTL-programma Reunited reisde presentatrice en actrice Yolanthe Sneijder-Cabau (31) de hele wereld over. Mét Xess Xava, want zonder haar zoontje kan ze niet. Ook niet zonder man Wesley trouwens: “Al moet ik de hele dag binnen zitten, dan nog ben ik er voor hem.”


Vol enthousiasme promoot Yolanthe vandaag haar nieuwe programma Reunited, waarin ze mensen bij elkaar brengt die elkaar jarenlang hebben moeten missen. “We zijn er al een aantal jaar mee bezig”, steekt ze van wal. “Het had nogal wat voeten in de aarde: eerst moesten de juiste mensen worden gevonden, toen raakte ik zwanger en pas na de geboorte van Xess begonnen we met de opnamen. Het programma past goed bij me, want voor mij is het alles in één: ik doe het werk wat ik zo leuk vind, maar help er ook mensen mee. En om zo’n programma bij RTL op primetime te mogen dragen, is een hele eer! Nu ’t af is, ben ik trots op het resultaat.”

Je bent voor die opnamen de hele wereld over gereisd. Hoe deed je dat met een baby?
“Ik heb Xess overal mee naartoe genomen. Behalve naar Haïti, dat was te gevaarlijk. Eenmaal daar, was ik ook blij dat ik hem niet had meegenomen: veel mensen van de crew liepen een voedselvergiftiging op, er waren gevaarlijke muggen en er was veel criminaliteit. Maar verder ging Xess overal mee naartoe: van Zuid- Afrika tot Colombia, de Dominicaanse Republiek, de Antillen... Elke reis wisselden twee beste vriendinnen van mij elkaar af, zij gingen dan mee om op hem te passen. Hun eigen werk kunnen ze per computer doen en verder hebben ze lekker met Xess gespeeld. Ik was veel aan het draaien, maar ’s ochtends en ’s avonds pakte ik mijn momenten met hem.”

 

'Ik weet hoe het is om iemand te missen die dicht bij je staat' 

 

Wesley zal jullie wel erg hebben gemist...
“Ja, zeker! Maar we hebben het zo gepland dat ik mijn reizen maakte als hij ook weg was met zijn club of het Nederlands elftal. Misschien bleef ik dan een paar dagen langer weg dan hij, maar we hebben elkaar niet veel meer hoeven missen dan anders.”

Kun je je voorstellen hoe het is om geliefden zo lang te moeten missen als in het programma?
“Dat wel, want ik was vijf toen mijn moeder met mijn broers en zussen en mij uit Spanje vertrok en werd pas met mijn vader herenigd toen ik een tiener was. Ik weet dus hoe het is om iemand te missen die dicht bij je staat, maar ook hoe het is om die daarna weer in de armen te sluiten. Wat dat betreft kon ik me goed inleven en dat hielp om de kandidaten te begrijpen en te kunnen steunen.” 

Was jouw droom een groot gezin, net als waaruit jij komt?
“Wij waren in totaal met dertien kinderen! Dat is wel heel veel. Mijn droom was altijd een gezin met vier, vijf kinderen en dan met z’n allen aan tafel eten en spelletjes doen. Die droom is er nog steeds. Het zou kunnen. Waarom niet? Maar ik heb zelf ondervonden dat zwanger worden niet altijd makkelijk gaat. Nu ben ik gezegend en helemaal gelukkig met Xess. Mocht er nog een kind bij komen, gráág. Maar als het ons niet is gegeven en het blijft hierbij, ook prima. We willen sowieso ook graag een kind adopteren.” 

Lees het hele interview in Vriendin 7

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |