×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Yolanthe Sneijder-Cabau: ‘Veel werk sla ik af, omdat ik bij Wesley en Xess wil zijn’

Yolanthe Sneijder-Cabau: ‘Veel werk sla ik af, omdat ik bij Wesley en Xess wil zijn’
14.02.2017 -

Voor het nieuwe RTL-programma Reunited reisde presentatrice en actrice Yolanthe Sneijder-Cabau (31) de hele wereld over. Mét Xess Xava, want zonder haar zoontje kan ze niet. Ook niet zonder man Wesley trouwens: “Al moet ik de hele dag binnen zitten, dan nog ben ik er voor hem.”


Vol enthousiasme promoot Yolanthe vandaag haar nieuwe programma Reunited, waarin ze mensen bij elkaar brengt die elkaar jarenlang hebben moeten missen. “We zijn er al een aantal jaar mee bezig”, steekt ze van wal. “Het had nogal wat voeten in de aarde: eerst moesten de juiste mensen worden gevonden, toen raakte ik zwanger en pas na de geboorte van Xess begonnen we met de opnamen. Het programma past goed bij me, want voor mij is het alles in één: ik doe het werk wat ik zo leuk vind, maar help er ook mensen mee. En om zo’n programma bij RTL op primetime te mogen dragen, is een hele eer! Nu ’t af is, ben ik trots op het resultaat.”

Je bent voor die opnamen de hele wereld over gereisd. Hoe deed je dat met een baby?
“Ik heb Xess overal mee naartoe genomen. Behalve naar Haïti, dat was te gevaarlijk. Eenmaal daar, was ik ook blij dat ik hem niet had meegenomen: veel mensen van de crew liepen een voedselvergiftiging op, er waren gevaarlijke muggen en er was veel criminaliteit. Maar verder ging Xess overal mee naartoe: van Zuid- Afrika tot Colombia, de Dominicaanse Republiek, de Antillen... Elke reis wisselden twee beste vriendinnen van mij elkaar af, zij gingen dan mee om op hem te passen. Hun eigen werk kunnen ze per computer doen en verder hebben ze lekker met Xess gespeeld. Ik was veel aan het draaien, maar ’s ochtends en ’s avonds pakte ik mijn momenten met hem.”

 

'Ik weet hoe het is om iemand te missen die dicht bij je staat' 

 

Wesley zal jullie wel erg hebben gemist...
“Ja, zeker! Maar we hebben het zo gepland dat ik mijn reizen maakte als hij ook weg was met zijn club of het Nederlands elftal. Misschien bleef ik dan een paar dagen langer weg dan hij, maar we hebben elkaar niet veel meer hoeven missen dan anders.”

Kun je je voorstellen hoe het is om geliefden zo lang te moeten missen als in het programma?
“Dat wel, want ik was vijf toen mijn moeder met mijn broers en zussen en mij uit Spanje vertrok en werd pas met mijn vader herenigd toen ik een tiener was. Ik weet dus hoe het is om iemand te missen die dicht bij je staat, maar ook hoe het is om die daarna weer in de armen te sluiten. Wat dat betreft kon ik me goed inleven en dat hielp om de kandidaten te begrijpen en te kunnen steunen.” 

Was jouw droom een groot gezin, net als waaruit jij komt?
“Wij waren in totaal met dertien kinderen! Dat is wel heel veel. Mijn droom was altijd een gezin met vier, vijf kinderen en dan met z’n allen aan tafel eten en spelletjes doen. Die droom is er nog steeds. Het zou kunnen. Waarom niet? Maar ik heb zelf ondervonden dat zwanger worden niet altijd makkelijk gaat. Nu ben ik gezegend en helemaal gelukkig met Xess. Mocht er nog een kind bij komen, gráág. Maar als het ons niet is gegeven en het blijft hierbij, ook prima. We willen sowieso ook graag een kind adopteren.” 

Lees het hele interview in Vriendin 7

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |