×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Judith heeft een narcistische vader

Vriendin 6: Judith heeft een narcistische vader
08.02.2017 - Redactie Vriendin

Judiths (44) vader neemt het niet zo nauw als het om relaties gaat. Hij bedroog haar moeder en heeft nu om de haverklap een ander. Oog voor zijn kinderen en zijn kleinkinderen heeft hij nauwelijks. "Ik schaam me voor zijn losbandige gedrag."


'Ik vind 't moeilijk om te zeggen, maar ik heb een hekel aan mijn vader'

 

Judith : “Ik heb een hekel aan mijn vader en ik schaam me voor hem. Dat vind ik best moeilijk om zo hardop te zeggen. Als dochter zou ik toch iets anders moeten voelen? Mijn vader, Anton, is 74 jaar en opa van vijf prachtige kleinkinderen. Anderen zien hem als een nette, beschaafde man. Toch kan ik mijn vader maar moeilijk in mijn buurt verdragen. Ik voel me totaal niet op mijn gemak bij hem. Hij is een enorme egoïst die er niet voor terugdeinst om over anderen heen te walsen als hij er zelf beter van wordt. Een echte narcist, die ook nog eens zo gierig is als de pest.

Mijn vader en ik hebben nooit een hechte band gehad. Hij had vroeger al meer met mijn oudste broer Rick dan met mijn zusje Annelies en mij. Rick kon goed leren, daar pronkte mijn vader graag mee. Mij gaf hij het gevoel dat hij niet trots op me was. Hij zei altijd: ‘Wat ben je aan het doen? Maak je eens nuttig! Ga huiswerk maken, zoek een bijbaantje.’ Nooit was hij belangstellend. Mijn verhalen interesseerden hem niet. Dus als hij thuis was, bleef ik meestal boven in mijn kamer. En moest ik toch beneden zijn, dan ging ik in de draaistoel zitten met de rug naar hem toe.”

Knappe verschijning
“Ik weet nog hoe mijn zus en ik op een zondag in huis op zoek gingen naar bewijzen dat hij niet onze echte vader is. Want echte vaders zijn lief en houden onvoorwaardelijk van je. Mijn vader was overigens zelden thuis, wat ik toen niet erg vond. Hij moest altijd werken en deed in de avonduren een extra studie of had vergaderingen. ‘Als afdelingshoofd van een ziekenhuis heb ik immers een verantwoordelijke functie’, zei hij altijd. Mijn moeder vond zijn ambities maar niks. Zij had liever dat hij vaker thuis was, bij zijn gezin. Bovendien vertrouwde ze hem niet. ‘Hij heeft vast een vriendinnetje’, zei ze vaak.

Mijn vader is een knappe verschijning. Charismatisch ook. Bovendien is hij zo’n man die graag in the picture staat en het prachtig vindt als vrouwen tegen hem op kijken. In het ziekenhuis, waar meer dan negentig procent vrouw was, had hij de vrouwen voor het uitkiezen. ‘Je vader is liever bij zijn secretaresse of een van die verpleegstertjes dan bij mij’, klaagde mijn moeder tijdens het avondeten. Ze bracht het luchtig, als grapje. Alsof het haar niets kon schelen. Maar natuurlijk deed het haar pijn. Ze hield zich groot voor ons."

Hoogverraad
“Harde bewijzen dat mijn vader vreemdging, kreeg ik na de dood van mijn moeder. Zij overleed tien jaar geleden aan een hartaanval. Ze was aan het wandelen met een vriendin en zakte zo in elkaar. Mijn zus, broer en ik waren er kapot van. Zelfs mijn vader leek van slag. Vooral omdat het zo onverwacht was."

Lees het hele verhaal in Vriendin 6.

Heb je net als Judith een moeizame relatie met (een van) je ouders? Praat hieronder mee of op ons forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    LadyBoss do 9 feb '17 13:14

    Ik heb niet direct een hekel aan mijn vader, maar vind het wel jammer dat hij is, zoals hij is. Mijn vader is een groot klein kind, en als hij zijn zin niet krijgt gaat hij stampvoeten. Hij is nooit eerlijk tegen mij geweest over dingen, en de laatste jaren wat gebeurd, wat het alleen maar erger maakte. Ik heb al meer dan 2 jaar niet met hem gesproken terwijl hij zo goed als om de hoek woont.. Hij heeft me nooit ergens bij betrokken. Ik heb altijd begrip getoond en was na elke woordenwisseling, diegene die weer "terug kroop" en contact zocht. Nu ben ik daar klaar mee en is het zijn beurt. En wat doet hij ? Bij mijn moeder klagen, over mij.. Sneu hoor.. Jammer dat niet iedere vader, ook een "pappa" is...
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!