×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 6: Judith heeft een narcistische vader

Vriendin 6: Judith heeft een narcistische vader
08.02.2017 - Redactie Vriendin

Judiths (44) vader neemt het niet zo nauw als het om relaties gaat. Hij bedroog haar moeder en heeft nu om de haverklap een ander. Oog voor zijn kinderen en zijn kleinkinderen heeft hij nauwelijks. "Ik schaam me voor zijn losbandige gedrag."


'Ik vind 't moeilijk om te zeggen, maar ik heb een hekel aan mijn vader'

 

Judith : “Ik heb een hekel aan mijn vader en ik schaam me voor hem. Dat vind ik best moeilijk om zo hardop te zeggen. Als dochter zou ik toch iets anders moeten voelen? Mijn vader, Anton, is 74 jaar en opa van vijf prachtige kleinkinderen. Anderen zien hem als een nette, beschaafde man. Toch kan ik mijn vader maar moeilijk in mijn buurt verdragen. Ik voel me totaal niet op mijn gemak bij hem. Hij is een enorme egoïst die er niet voor terugdeinst om over anderen heen te walsen als hij er zelf beter van wordt. Een echte narcist, die ook nog eens zo gierig is als de pest.

Mijn vader en ik hebben nooit een hechte band gehad. Hij had vroeger al meer met mijn oudste broer Rick dan met mijn zusje Annelies en mij. Rick kon goed leren, daar pronkte mijn vader graag mee. Mij gaf hij het gevoel dat hij niet trots op me was. Hij zei altijd: ‘Wat ben je aan het doen? Maak je eens nuttig! Ga huiswerk maken, zoek een bijbaantje.’ Nooit was hij belangstellend. Mijn verhalen interesseerden hem niet. Dus als hij thuis was, bleef ik meestal boven in mijn kamer. En moest ik toch beneden zijn, dan ging ik in de draaistoel zitten met de rug naar hem toe.”

Knappe verschijning
“Ik weet nog hoe mijn zus en ik op een zondag in huis op zoek gingen naar bewijzen dat hij niet onze echte vader is. Want echte vaders zijn lief en houden onvoorwaardelijk van je. Mijn vader was overigens zelden thuis, wat ik toen niet erg vond. Hij moest altijd werken en deed in de avonduren een extra studie of had vergaderingen. ‘Als afdelingshoofd van een ziekenhuis heb ik immers een verantwoordelijke functie’, zei hij altijd. Mijn moeder vond zijn ambities maar niks. Zij had liever dat hij vaker thuis was, bij zijn gezin. Bovendien vertrouwde ze hem niet. ‘Hij heeft vast een vriendinnetje’, zei ze vaak.

Mijn vader is een knappe verschijning. Charismatisch ook. Bovendien is hij zo’n man die graag in the picture staat en het prachtig vindt als vrouwen tegen hem op kijken. In het ziekenhuis, waar meer dan negentig procent vrouw was, had hij de vrouwen voor het uitkiezen. ‘Je vader is liever bij zijn secretaresse of een van die verpleegstertjes dan bij mij’, klaagde mijn moeder tijdens het avondeten. Ze bracht het luchtig, als grapje. Alsof het haar niets kon schelen. Maar natuurlijk deed het haar pijn. Ze hield zich groot voor ons."

Hoogverraad
“Harde bewijzen dat mijn vader vreemdging, kreeg ik na de dood van mijn moeder. Zij overleed tien jaar geleden aan een hartaanval. Ze was aan het wandelen met een vriendin en zakte zo in elkaar. Mijn zus, broer en ik waren er kapot van. Zelfs mijn vader leek van slag. Vooral omdat het zo onverwacht was."

Lees het hele verhaal in Vriendin 6.

Heb je net als Judith een moeizame relatie met (een van) je ouders? Praat hieronder mee of op ons forum

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    LadyBoss do 9 feb '17 13:14

    Ik heb niet direct een hekel aan mijn vader, maar vind het wel jammer dat hij is, zoals hij is. Mijn vader is een groot klein kind, en als hij zijn zin niet krijgt gaat hij stampvoeten. Hij is nooit eerlijk tegen mij geweest over dingen, en de laatste jaren wat gebeurd, wat het alleen maar erger maakte. Ik heb al meer dan 2 jaar niet met hem gesproken terwijl hij zo goed als om de hoek woont.. Hij heeft me nooit ergens bij betrokken. Ik heb altijd begrip getoond en was na elke woordenwisseling, diegene die weer "terug kroop" en contact zocht. Nu ben ik daar klaar mee en is het zijn beurt. En wat doet hij ? Bij mijn moeder klagen, over mij.. Sneu hoor.. Jammer dat niet iedere vader, ook een "pappa" is...
    Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |