×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: 'Mijn man verliet me voor mijn zus'

Vriendin 5: 'Mijn man verliet me voor mijn zus'
01.02.2017 - Redactie Vriendin

Nienke (43) kwam er drie jaar geleden achter dat haar man Hugo (48), met wie ze bijna twintig jaar was getrouwd, een affaire had met haar zus Miriam. "Ze vroeg doodleuk waarom ik haar dat geluk niet gunde."


Nienke werd dubbel bedrogen 

Nienke: “Mijn huwelijk met Hugo kende, zoals zo veel huwelijken, echt wel z’n ups and downs. Toen we vijftien jaar getrouwd waren, werd ik verliefd op een collega. Hij gaf me aandacht en liet me merken dat hij me leuk vond en blijkbaar was ik daar op dat moment gevoelig voor.

Ik miste thuis wat spanning en die had ik nu ineens weer terug. Daar genoot ik van. Maar vreemdgaan bood niet de oplossing, integendeel. Verliefd zijn is iets anders dan houden van en ik voelde me heel schuldig over wat ik had gedaan. Daarom biechtte ik mijn misstap op aan Hugo. Hij was ontzettend boos, maar besloot me toch nog een kans te geven. Die kortstondige affaire is altijd tussen ons in blijven staan. Ons huwelijk is nooit meer geworden zoals het was. Hugo is geen prater, hij kropt al zijn emoties op. Ik heb het hart wel op de tong. Als ik dan een keer wat stiller was of gewoon even voor me uitstaarde, dacht hij meteen dat er iets aan de hand was. Die achterdocht verdween ook niet meer. Ik had zijn vertrouwen te erg beschaamd.

Mijn zus Miriam wist van onze relatieproblemen, ik sprak er veel met haar over. Ik heb
een kledingwinkel en mijn zus werkte daar een paar dagen in de week. We hadden een sterke band en veel contact. Haar relatie was ook niet al te best. We zeiden zo vaak tegen elkaar dat als we ooit gingen scheiden, we nooit meer een man wilden. Gekscherend natuurlijk, want ondanks de mindere kanten hadden Hugo en ik het ook echt wel leuk samen. We hadden een goed inkomen en konden alles doen wat we wilden. We waren heel ondernemend en trokken er veel samen, maar ook met onze dochter Julia, die nu 22 is, op uit. Voor de buitenwereld waren we een heel leuk gezin, het plaatje klopte.”

Ik zag spoken
“Ruim drie jaar geleden overleed mijn vader plotseling. Dat verlies hakte er zowel bij mij als bij Miriam ink in. We hadden veel verdriet en zochten elkaar nog meer op. Ook Hugo had het moeilijk met het overlijden van mijn vader. Ik merkte dat mijn zus en hij het steeds beter met elkaar konden vinden. Ze roken allebei en stonden geregeld samen buiten in de tuin. Dan zag ik ze uitgebreid praten en daar was ik alleen maar blij mee. Hugo vond Miriam altijd een moeilijke vrouw. Als een van haar kinderen jarig was, – of zij of haar man gaven een feestje – verzon hij vaak een smoes om niet mee te hoeven gaan. Hij stoorde zich aan haar opruimerige gedrag en haar geroddel. Ik vond dat niet leuk om te horen, ze was tenslotte wel mijn zus. Maar je kunt een goed contact natuurlijk niet afdwingen.

Toen ze me vertelden dat ze samen wilden gaan hardlopen, moedigde ik dat aan. Ik vond het zo belangrijk dat hun band sterker werd en zag het als een cadeautje in een periode die verder heel verdrietig was.

In datzelfde jaar werd ik veertig. Hugo en ik hadden een groots feest gepland, we konden wel wat vrolijkheid gebruiken. Ik zie Miriam nog staan: ze hield een prachtige voordracht ter ere van mijn verjaardag. Als ik eraan terugdenk wat zich toen al allemaal achter mijn rug om afspeelde..."

Lees verder in Vriendin 5.

Ben jij ook door een bekende bedrogen? Praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |