×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: 'Mijn man verliet me voor mijn zus'

Vriendin 5: 'Mijn man verliet me voor mijn zus'
01.02.2017 - Redactie Vriendin

Nienke (43) kwam er drie jaar geleden achter dat haar man Hugo (48), met wie ze bijna twintig jaar was getrouwd, een affaire had met haar zus Miriam. "Ze vroeg doodleuk waarom ik haar dat geluk niet gunde."


Nienke werd dubbel bedrogen 

Nienke: “Mijn huwelijk met Hugo kende, zoals zo veel huwelijken, echt wel z’n ups and downs. Toen we vijftien jaar getrouwd waren, werd ik verliefd op een collega. Hij gaf me aandacht en liet me merken dat hij me leuk vond en blijkbaar was ik daar op dat moment gevoelig voor.

Ik miste thuis wat spanning en die had ik nu ineens weer terug. Daar genoot ik van. Maar vreemdgaan bood niet de oplossing, integendeel. Verliefd zijn is iets anders dan houden van en ik voelde me heel schuldig over wat ik had gedaan. Daarom biechtte ik mijn misstap op aan Hugo. Hij was ontzettend boos, maar besloot me toch nog een kans te geven. Die kortstondige affaire is altijd tussen ons in blijven staan. Ons huwelijk is nooit meer geworden zoals het was. Hugo is geen prater, hij kropt al zijn emoties op. Ik heb het hart wel op de tong. Als ik dan een keer wat stiller was of gewoon even voor me uitstaarde, dacht hij meteen dat er iets aan de hand was. Die achterdocht verdween ook niet meer. Ik had zijn vertrouwen te erg beschaamd.

Mijn zus Miriam wist van onze relatieproblemen, ik sprak er veel met haar over. Ik heb
een kledingwinkel en mijn zus werkte daar een paar dagen in de week. We hadden een sterke band en veel contact. Haar relatie was ook niet al te best. We zeiden zo vaak tegen elkaar dat als we ooit gingen scheiden, we nooit meer een man wilden. Gekscherend natuurlijk, want ondanks de mindere kanten hadden Hugo en ik het ook echt wel leuk samen. We hadden een goed inkomen en konden alles doen wat we wilden. We waren heel ondernemend en trokken er veel samen, maar ook met onze dochter Julia, die nu 22 is, op uit. Voor de buitenwereld waren we een heel leuk gezin, het plaatje klopte.”

Ik zag spoken
“Ruim drie jaar geleden overleed mijn vader plotseling. Dat verlies hakte er zowel bij mij als bij Miriam ink in. We hadden veel verdriet en zochten elkaar nog meer op. Ook Hugo had het moeilijk met het overlijden van mijn vader. Ik merkte dat mijn zus en hij het steeds beter met elkaar konden vinden. Ze roken allebei en stonden geregeld samen buiten in de tuin. Dan zag ik ze uitgebreid praten en daar was ik alleen maar blij mee. Hugo vond Miriam altijd een moeilijke vrouw. Als een van haar kinderen jarig was, – of zij of haar man gaven een feestje – verzon hij vaak een smoes om niet mee te hoeven gaan. Hij stoorde zich aan haar opruimerige gedrag en haar geroddel. Ik vond dat niet leuk om te horen, ze was tenslotte wel mijn zus. Maar je kunt een goed contact natuurlijk niet afdwingen.

Toen ze me vertelden dat ze samen wilden gaan hardlopen, moedigde ik dat aan. Ik vond het zo belangrijk dat hun band sterker werd en zag het als een cadeautje in een periode die verder heel verdrietig was.

In datzelfde jaar werd ik veertig. Hugo en ik hadden een groots feest gepland, we konden wel wat vrolijkheid gebruiken. Ik zie Miriam nog staan: ze hield een prachtige voordracht ter ere van mijn verjaardag. Als ik eraan terugdenk wat zich toen al allemaal achter mijn rug om afspeelde..."

Lees verder in Vriendin 5.

Ben jij ook door een bekende bedrogen? Praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |