×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: 'Mijn man verliet me voor mijn zus'

Vriendin 5: 'Mijn man verliet me voor mijn zus'
01.02.2017 - Redactie Vriendin

Nienke (43) kwam er drie jaar geleden achter dat haar man Hugo (48), met wie ze bijna twintig jaar was getrouwd, een affaire had met haar zus Miriam. "Ze vroeg doodleuk waarom ik haar dat geluk niet gunde."


Nienke werd dubbel bedrogen 

Nienke: “Mijn huwelijk met Hugo kende, zoals zo veel huwelijken, echt wel z’n ups and downs. Toen we vijftien jaar getrouwd waren, werd ik verliefd op een collega. Hij gaf me aandacht en liet me merken dat hij me leuk vond en blijkbaar was ik daar op dat moment gevoelig voor.

Ik miste thuis wat spanning en die had ik nu ineens weer terug. Daar genoot ik van. Maar vreemdgaan bood niet de oplossing, integendeel. Verliefd zijn is iets anders dan houden van en ik voelde me heel schuldig over wat ik had gedaan. Daarom biechtte ik mijn misstap op aan Hugo. Hij was ontzettend boos, maar besloot me toch nog een kans te geven. Die kortstondige affaire is altijd tussen ons in blijven staan. Ons huwelijk is nooit meer geworden zoals het was. Hugo is geen prater, hij kropt al zijn emoties op. Ik heb het hart wel op de tong. Als ik dan een keer wat stiller was of gewoon even voor me uitstaarde, dacht hij meteen dat er iets aan de hand was. Die achterdocht verdween ook niet meer. Ik had zijn vertrouwen te erg beschaamd.

Mijn zus Miriam wist van onze relatieproblemen, ik sprak er veel met haar over. Ik heb
een kledingwinkel en mijn zus werkte daar een paar dagen in de week. We hadden een sterke band en veel contact. Haar relatie was ook niet al te best. We zeiden zo vaak tegen elkaar dat als we ooit gingen scheiden, we nooit meer een man wilden. Gekscherend natuurlijk, want ondanks de mindere kanten hadden Hugo en ik het ook echt wel leuk samen. We hadden een goed inkomen en konden alles doen wat we wilden. We waren heel ondernemend en trokken er veel samen, maar ook met onze dochter Julia, die nu 22 is, op uit. Voor de buitenwereld waren we een heel leuk gezin, het plaatje klopte.”

Ik zag spoken
“Ruim drie jaar geleden overleed mijn vader plotseling. Dat verlies hakte er zowel bij mij als bij Miriam ink in. We hadden veel verdriet en zochten elkaar nog meer op. Ook Hugo had het moeilijk met het overlijden van mijn vader. Ik merkte dat mijn zus en hij het steeds beter met elkaar konden vinden. Ze roken allebei en stonden geregeld samen buiten in de tuin. Dan zag ik ze uitgebreid praten en daar was ik alleen maar blij mee. Hugo vond Miriam altijd een moeilijke vrouw. Als een van haar kinderen jarig was, – of zij of haar man gaven een feestje – verzon hij vaak een smoes om niet mee te hoeven gaan. Hij stoorde zich aan haar opruimerige gedrag en haar geroddel. Ik vond dat niet leuk om te horen, ze was tenslotte wel mijn zus. Maar je kunt een goed contact natuurlijk niet afdwingen.

Toen ze me vertelden dat ze samen wilden gaan hardlopen, moedigde ik dat aan. Ik vond het zo belangrijk dat hun band sterker werd en zag het als een cadeautje in een periode die verder heel verdrietig was.

In datzelfde jaar werd ik veertig. Hugo en ik hadden een groots feest gepland, we konden wel wat vrolijkheid gebruiken. Ik zie Miriam nog staan: ze hield een prachtige voordracht ter ere van mijn verjaardag. Als ik eraan terugdenk wat zich toen al allemaal achter mijn rug om afspeelde..."

Lees verder in Vriendin 5.

Ben jij ook door een bekende bedrogen? Praat mee op ons forum.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!