×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Dit kan maar beter voor altijd geheim blijven...'

Lezeressen vertellen: 'Dit kan maar beter voor altijd geheim blijven...'
31.01.2017 -

Sommige dingen houd je liever voor jezelf. Omdat je je ervoor schaamt, omdat je bang bent voor de gevolgen, of omdat je weet dat de ander je erom zou veroordelen.


'Ik wil onze vriendschap niet verpesten met een liefdesverklaring'
Mirjam (49): “Ik heb het lang voor mezelf ontkend en stichtte zelfs een gezin met een man, maar zes jaar geleden kon ik er niet meer omheen: ik val op vrouwen. Toen ik verliefd werd op een collega, en zij op mij, kon ik mijn gevoelens niet langer negeren. Mijn grote steun tijdens die periode was Astrid, een vriendin uit mijn studietijd. Zij was ook de enige die het niets verbaasde dat ik lesbisch ben.‘Ik had vroeger zelfs weleens het idee dat je wat voor me voelde, maar toen ontmoette je Marco en dacht ik dat ik me had vergist’, vertelde ze. Ik verzekerde haar dat ik echt niet verliefd op haar was geweest en dat klopte ook.

Met de nadruk op ‘klopte’. De romance met mijn collega was na een paar jaar weer voorbij en aangezien Astrid ook gescheiden is, trokken we daarna nog meer naar elkaar toe en ging ik haar met andere ogen bekijken. Inmiddels ben ik stapelgek op haar, alleen durf ik dat niet te zeggen. Astrid is zo hetero als maar kan en ik wil onze vriendschap niet verpesten door met een liefdesverklaring te komen. Het is nu af en toe alleen wel lastig. Als ze weggaat en me een knuffel geeft, moet ik mezelf echt dwingen haar los te laten. En als ze met een man flirt, voel ik een steek in mijn hart. Ik hoop dat deze verliefdheid overwaait en ik binnenkort een andere leuke vrouw tegenkom. Dat zou het makkelijker maken om gewoon vriendinnen te blijven.”

'Dertig en nog maagd, soms vind ik mezelf sneu'
Marleen (30): “Je kent ze wel: vrouwen van dertig van wie niemand snapt dat ze nog geen relatie hebben, die op elk familiefeestje weer aan tante Anja moeten bevestigen dat ze inderdaad nog stééds de ware niet zijn tegengekomen en die zuchtend in de supermarkt toch weer een makkelijke eenpersoonsmaaltijd in hun mandje gooien, omdat koken voor jezelf nu eenmaal niet zo veel voldoening geeft. Zo’n vrouw ben ik dus, sinds ik vorige maand dertig werd. Maar dat is niet alles: ik heb niet alleen nog nooit een serieuze relatie gehad, ik ben ook nog nooit intiem met iemand geweest. Althans, ik ben nog nooit verdergegaan met een man dan wat gefriemel in de kroeg. Ik ben dertig en nog maagd. En dat weet niemand.

Als mijn vriendinnen over seks praten, lach ik mee en ontwijk ik het onderwerp. Of ik me schaam? Soms. Wie heeft er op haar dertigste nou nog nooit gevreeën? Als ik daarover nadenk op dagen dat ik onzeker ben, voel ik me verdrietig. Ben ik soms niet leuk of mooi genoeg om te worden aangeraakt? Rationeel weet ik dat dat niet waar is en dat het vooral door mezelf komt dat ik nog nooit met iemand naar bed ben geweest. Ik ben gewoon te kritisch, heb een nogal romantisch beeld van seks. Ik wil dat het klópt tijdens mijn eerste keer en daardoor laat die nog steeds op zich wachten. Eigen schuld... Maar wat moet ik anders? Mezelf op de eerste de beste vrijwilliger gooien om van die maagdelijkheid af te zijn? Dat lijkt me niets. Dus voorlopig blijf ik vast nog even maagd. Al hoop ik toch dat dit echt de laatste verjaardag was die ik manloos heb gevierd.”

Nog zes verhalen lees je in Vriendin 5 (vanaf morgen in de winkels).

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 jan '17 23:10

  Ik ben 34 en nog steeds maagd. Dit maakt me erg onzeker en verdrietig. Het verhaal hierboven is dus erg herkenbaar
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 jan '17 23:12

  Ik ben 34 en ook nog maagd. Dit maakt me verdrietig en onzeker. Het verhaal hierboven is heel herkenbaar
  Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |