×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Dit kan maar beter voor altijd geheim blijven...'

Lezeressen vertellen: 'Dit kan maar beter voor altijd geheim blijven...'
31.01.2017 -

Sommige dingen houd je liever voor jezelf. Omdat je je ervoor schaamt, omdat je bang bent voor de gevolgen, of omdat je weet dat de ander je erom zou veroordelen.


'Ik wil onze vriendschap niet verpesten met een liefdesverklaring'
Mirjam (49): “Ik heb het lang voor mezelf ontkend en stichtte zelfs een gezin met een man, maar zes jaar geleden kon ik er niet meer omheen: ik val op vrouwen. Toen ik verliefd werd op een collega, en zij op mij, kon ik mijn gevoelens niet langer negeren. Mijn grote steun tijdens die periode was Astrid, een vriendin uit mijn studietijd. Zij was ook de enige die het niets verbaasde dat ik lesbisch ben.‘Ik had vroeger zelfs weleens het idee dat je wat voor me voelde, maar toen ontmoette je Marco en dacht ik dat ik me had vergist’, vertelde ze. Ik verzekerde haar dat ik echt niet verliefd op haar was geweest en dat klopte ook.

Met de nadruk op ‘klopte’. De romance met mijn collega was na een paar jaar weer voorbij en aangezien Astrid ook gescheiden is, trokken we daarna nog meer naar elkaar toe en ging ik haar met andere ogen bekijken. Inmiddels ben ik stapelgek op haar, alleen durf ik dat niet te zeggen. Astrid is zo hetero als maar kan en ik wil onze vriendschap niet verpesten door met een liefdesverklaring te komen. Het is nu af en toe alleen wel lastig. Als ze weggaat en me een knuffel geeft, moet ik mezelf echt dwingen haar los te laten. En als ze met een man flirt, voel ik een steek in mijn hart. Ik hoop dat deze verliefdheid overwaait en ik binnenkort een andere leuke vrouw tegenkom. Dat zou het makkelijker maken om gewoon vriendinnen te blijven.”

'Dertig en nog maagd, soms vind ik mezelf sneu'
Marleen (30): “Je kent ze wel: vrouwen van dertig van wie niemand snapt dat ze nog geen relatie hebben, die op elk familiefeestje weer aan tante Anja moeten bevestigen dat ze inderdaad nog stééds de ware niet zijn tegengekomen en die zuchtend in de supermarkt toch weer een makkelijke eenpersoonsmaaltijd in hun mandje gooien, omdat koken voor jezelf nu eenmaal niet zo veel voldoening geeft. Zo’n vrouw ben ik dus, sinds ik vorige maand dertig werd. Maar dat is niet alles: ik heb niet alleen nog nooit een serieuze relatie gehad, ik ben ook nog nooit intiem met iemand geweest. Althans, ik ben nog nooit verdergegaan met een man dan wat gefriemel in de kroeg. Ik ben dertig en nog maagd. En dat weet niemand.

Als mijn vriendinnen over seks praten, lach ik mee en ontwijk ik het onderwerp. Of ik me schaam? Soms. Wie heeft er op haar dertigste nou nog nooit gevreeën? Als ik daarover nadenk op dagen dat ik onzeker ben, voel ik me verdrietig. Ben ik soms niet leuk of mooi genoeg om te worden aangeraakt? Rationeel weet ik dat dat niet waar is en dat het vooral door mezelf komt dat ik nog nooit met iemand naar bed ben geweest. Ik ben gewoon te kritisch, heb een nogal romantisch beeld van seks. Ik wil dat het klópt tijdens mijn eerste keer en daardoor laat die nog steeds op zich wachten. Eigen schuld... Maar wat moet ik anders? Mezelf op de eerste de beste vrijwilliger gooien om van die maagdelijkheid af te zijn? Dat lijkt me niets. Dus voorlopig blijf ik vast nog even maagd. Al hoop ik toch dat dit echt de laatste verjaardag was die ik manloos heb gevierd.”

Nog zes verhalen lees je in Vriendin 5 (vanaf morgen in de winkels).

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 jan '17 23:10

  Ik ben 34 en nog steeds maagd. Dit maakt me erg onzeker en verdrietig. Het verhaal hierboven is dus erg herkenbaar
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 jan '17 23:12

  Ik ben 34 en ook nog maagd. Dit maakt me verdrietig en onzeker. Het verhaal hierboven is heel herkenbaar
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!