×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Nicole (30) ligt al vier jaar op bed vanwege bekkenbodeminstabiliteit

Vriendin 5: Nicole (30) ligt al vier jaar op bed vanwege bekkenbodeminstabiliteit
31.01.2017 - Redactie Vriendin

Nicole (30) werd drie jaar geleden moeder van Mick. Door ernstige bekkenbodeminstabiliteit ligt ze al bijna vier jaar het grootste deel van de dag met helse pijn op bed. “Ik kan niet de moeder zijn die ik graag had willen zijn, maar ik geniet elke dag van Mick."


'Ik moet de zorg voor mijn zoon Mick uit handen geven'

Nicole: “Het is alsof ik een enorme schaafwond heb in mijn lijf. De hele dag voel ik een stekende, brandende, schrijnende pijn in mijn schaambot en aan de achterkant van mijn bekken. Alsof iemand er messen in steekt. De pijn uit mijn bekken straalt uit naar mijn benen. Ik kan niet zitten en amper lopen. Ik gebruik pijnstillers, icepacks en warmtematjes, maar het gevoel is er altijd. Als ik had geweten wat een helse pijnen ik zou moeten doorstaan, was ik nooit aan kinderen begonnen. Gelukkig wist ik dat niet van tevoren, want ik ben zo blij met Mick. Ik had hem nooit willen missen. Hij is zo’n praatjes- maker, zo’n schatje. Zonder Mick was ik er nooit zo slecht aan toe geweest, maar het is ook Mick die me motiveert om vol te houden.”

Plotseling pijn
“Mijn beste vriendin en ik waren tegelijkertijd zwanger. We zaten vol plannen: we zouden samen gaan wandelen met onze baby’s in de kinderwagen om onze zwangerschapskilo’s eraf te krijgen, en in de zomer samen gaan picknicken. Ik had er zo veel zin in, maar van al onze plannen is niks terechtgekomen. In de zesde week van mijn zwangerschap kreeg ik last van mijn bekken. Ik werkte als leidster op een kinderdagverblijf en stond bij de aankleedtafel toen het in mijn rug schoot. Ik kon niks meer. Ik dacht nog: ik moet in beweging blijven, maar het ging helemaal niet. Toen ik twaalf weken zwanger was, kwam ik via de verloskundige bij een bekkentherapeut terecht. Na een paar testjes zei ze: ‘Je bekken is zo instabiel, dat je vanaf nu volledige rust moet nemen.’ Ik kreeg oefeningen mee en moest bewegingen waar ik pijn van kreeg, zoals traplopen, zo veel mogelijk vermijden.

Ik kon de bekkentherapeut niet geloven en was ervan overtuigd dat ik na een paar weken rustig aan doen wel weer aan het werk zou kunnen. Maar in de weken die volgden ging het niet beter, eerder slechter. Ook als ik lag, had ik pijn. En vanwege de zwangerschap mocht ik alleen paracetamol slikken. Hele dagen bracht ik door op bed. De uren gingen voorbij met het kijken van series, appen, lezen en bezoek dat kwam. Accepteren dat ik bijna niks kon, was moeilijk. Het was zo’n contrast met het leven dat ik tot dan toe leidde. Ik had een leuke baan en was altijd bezig. Ik organiseerde van alles op mijn werk en in de buurt, ging met mijn man Simon veel dagjes en weekendjes weg en we hielden erg van kamperen. Met vriendinnen ging ik naar concerten en uit eten en we kookten graag samen. En nu kon ik niks meer, niet eens naar de winkel om babyspullen en spullen voor de kinderkamer uit te kiezen. Alles bestelden we via internet, ik vond er niks aan.

Ik heb geprobeerd om mijn zwangerschap nog een beetje leuk te maken: Simon en ik kochten een apparaatje waarmee ik naar de hartslag van de baby kon luisteren. En toen mijn buik al ink was, is er iemand aan huis gekomen om een buikschildering te maken. Zo probeerde ik toch het positieve uit mijn zwangerschap te halen. Bekkeninstabiliteit gaat in veel gevallen in de maanden na de bevalling over. Daar had ik mijn hoop op gevestigd: na de bevalling zou het vast verbeteren.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 5 (vanaf morgen in de winkels).  

Heb jij een manier gevonden om met pijnklachten om te gaan? Praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  lflantua di 31 jan '17 16:56

  Jan mens, Spike and joint centre en als dat niet helpt prof. Dr. A.B van Vugt! Dit zijn DE instellingen in Nederland voor bekkenklachten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chadya do 2 feb '17 22:48

  Nocole je bent en blijft een toppertje. Ik ben blij dat je via mijn groep bij de juiste arts terecht bent gekomen. T resultaat blijft balen maar duim en hoop met je mee dat t beter wordt. Xxxx cindy
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chadya do 2 feb '17 22:50

  @iflantua Dat zijn de personen en instanties die wij op de groep adviseren en nicole is daar ook geweest
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  elocin86 ma 6 feb '17 20:08

  Dank je wel Cindy
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |