×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Nicole (30) ligt al vier jaar op bed vanwege bekkenbodeminstabiliteit

Vriendin 5: Nicole (30) ligt al vier jaar op bed vanwege bekkenbodeminstabiliteit
31.01.2017 - Redactie Vriendin

Nicole (30) werd drie jaar geleden moeder van Mick. Door ernstige bekkenbodeminstabiliteit ligt ze al bijna vier jaar het grootste deel van de dag met helse pijn op bed. “Ik kan niet de moeder zijn die ik graag had willen zijn, maar ik geniet elke dag van Mick."


'Ik moet de zorg voor mijn zoon Mick uit handen geven'

Nicole: “Het is alsof ik een enorme schaafwond heb in mijn lijf. De hele dag voel ik een stekende, brandende, schrijnende pijn in mijn schaambot en aan de achterkant van mijn bekken. Alsof iemand er messen in steekt. De pijn uit mijn bekken straalt uit naar mijn benen. Ik kan niet zitten en amper lopen. Ik gebruik pijnstillers, icepacks en warmtematjes, maar het gevoel is er altijd. Als ik had geweten wat een helse pijnen ik zou moeten doorstaan, was ik nooit aan kinderen begonnen. Gelukkig wist ik dat niet van tevoren, want ik ben zo blij met Mick. Ik had hem nooit willen missen. Hij is zo’n praatjes- maker, zo’n schatje. Zonder Mick was ik er nooit zo slecht aan toe geweest, maar het is ook Mick die me motiveert om vol te houden.”

Plotseling pijn
“Mijn beste vriendin en ik waren tegelijkertijd zwanger. We zaten vol plannen: we zouden samen gaan wandelen met onze baby’s in de kinderwagen om onze zwangerschapskilo’s eraf te krijgen, en in de zomer samen gaan picknicken. Ik had er zo veel zin in, maar van al onze plannen is niks terechtgekomen. In de zesde week van mijn zwangerschap kreeg ik last van mijn bekken. Ik werkte als leidster op een kinderdagverblijf en stond bij de aankleedtafel toen het in mijn rug schoot. Ik kon niks meer. Ik dacht nog: ik moet in beweging blijven, maar het ging helemaal niet. Toen ik twaalf weken zwanger was, kwam ik via de verloskundige bij een bekkentherapeut terecht. Na een paar testjes zei ze: ‘Je bekken is zo instabiel, dat je vanaf nu volledige rust moet nemen.’ Ik kreeg oefeningen mee en moest bewegingen waar ik pijn van kreeg, zoals traplopen, zo veel mogelijk vermijden.

Ik kon de bekkentherapeut niet geloven en was ervan overtuigd dat ik na een paar weken rustig aan doen wel weer aan het werk zou kunnen. Maar in de weken die volgden ging het niet beter, eerder slechter. Ook als ik lag, had ik pijn. En vanwege de zwangerschap mocht ik alleen paracetamol slikken. Hele dagen bracht ik door op bed. De uren gingen voorbij met het kijken van series, appen, lezen en bezoek dat kwam. Accepteren dat ik bijna niks kon, was moeilijk. Het was zo’n contrast met het leven dat ik tot dan toe leidde. Ik had een leuke baan en was altijd bezig. Ik organiseerde van alles op mijn werk en in de buurt, ging met mijn man Simon veel dagjes en weekendjes weg en we hielden erg van kamperen. Met vriendinnen ging ik naar concerten en uit eten en we kookten graag samen. En nu kon ik niks meer, niet eens naar de winkel om babyspullen en spullen voor de kinderkamer uit te kiezen. Alles bestelden we via internet, ik vond er niks aan.

Ik heb geprobeerd om mijn zwangerschap nog een beetje leuk te maken: Simon en ik kochten een apparaatje waarmee ik naar de hartslag van de baby kon luisteren. En toen mijn buik al ink was, is er iemand aan huis gekomen om een buikschildering te maken. Zo probeerde ik toch het positieve uit mijn zwangerschap te halen. Bekkeninstabiliteit gaat in veel gevallen in de maanden na de bevalling over. Daar had ik mijn hoop op gevestigd: na de bevalling zou het vast verbeteren.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 5 (vanaf morgen in de winkels).  

Heb jij een manier gevonden om met pijnklachten om te gaan? Praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  lflantua di 31 jan '17 16:56

  Jan mens, Spike and joint centre en als dat niet helpt prof. Dr. A.B van Vugt! Dit zijn DE instellingen in Nederland voor bekkenklachten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chadya do 2 feb '17 22:48

  Nocole je bent en blijft een toppertje. Ik ben blij dat je via mijn groep bij de juiste arts terecht bent gekomen. T resultaat blijft balen maar duim en hoop met je mee dat t beter wordt. Xxxx cindy
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chadya do 2 feb '17 22:50

  @iflantua Dat zijn de personen en instanties die wij op de groep adviseren en nicole is daar ook geweest
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  elocin86 ma 6 feb '17 20:08

  Dank je wel Cindy
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |