×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 5: Nicole (30) ligt al vier jaar op bed vanwege bekkenbodeminstabiliteit

Vriendin 5: Nicole (30) ligt al vier jaar op bed vanwege bekkenbodeminstabiliteit
31.01.2017 - Redactie Vriendin

Nicole (30) werd drie jaar geleden moeder van Mick. Door ernstige bekkenbodeminstabiliteit ligt ze al bijna vier jaar het grootste deel van de dag met helse pijn op bed. “Ik kan niet de moeder zijn die ik graag had willen zijn, maar ik geniet elke dag van Mick."


'Ik moet de zorg voor mijn zoon Mick uit handen geven'

Nicole: “Het is alsof ik een enorme schaafwond heb in mijn lijf. De hele dag voel ik een stekende, brandende, schrijnende pijn in mijn schaambot en aan de achterkant van mijn bekken. Alsof iemand er messen in steekt. De pijn uit mijn bekken straalt uit naar mijn benen. Ik kan niet zitten en amper lopen. Ik gebruik pijnstillers, icepacks en warmtematjes, maar het gevoel is er altijd. Als ik had geweten wat een helse pijnen ik zou moeten doorstaan, was ik nooit aan kinderen begonnen. Gelukkig wist ik dat niet van tevoren, want ik ben zo blij met Mick. Ik had hem nooit willen missen. Hij is zo’n praatjes- maker, zo’n schatje. Zonder Mick was ik er nooit zo slecht aan toe geweest, maar het is ook Mick die me motiveert om vol te houden.”

Plotseling pijn
“Mijn beste vriendin en ik waren tegelijkertijd zwanger. We zaten vol plannen: we zouden samen gaan wandelen met onze baby’s in de kinderwagen om onze zwangerschapskilo’s eraf te krijgen, en in de zomer samen gaan picknicken. Ik had er zo veel zin in, maar van al onze plannen is niks terechtgekomen. In de zesde week van mijn zwangerschap kreeg ik last van mijn bekken. Ik werkte als leidster op een kinderdagverblijf en stond bij de aankleedtafel toen het in mijn rug schoot. Ik kon niks meer. Ik dacht nog: ik moet in beweging blijven, maar het ging helemaal niet. Toen ik twaalf weken zwanger was, kwam ik via de verloskundige bij een bekkentherapeut terecht. Na een paar testjes zei ze: ‘Je bekken is zo instabiel, dat je vanaf nu volledige rust moet nemen.’ Ik kreeg oefeningen mee en moest bewegingen waar ik pijn van kreeg, zoals traplopen, zo veel mogelijk vermijden.

Ik kon de bekkentherapeut niet geloven en was ervan overtuigd dat ik na een paar weken rustig aan doen wel weer aan het werk zou kunnen. Maar in de weken die volgden ging het niet beter, eerder slechter. Ook als ik lag, had ik pijn. En vanwege de zwangerschap mocht ik alleen paracetamol slikken. Hele dagen bracht ik door op bed. De uren gingen voorbij met het kijken van series, appen, lezen en bezoek dat kwam. Accepteren dat ik bijna niks kon, was moeilijk. Het was zo’n contrast met het leven dat ik tot dan toe leidde. Ik had een leuke baan en was altijd bezig. Ik organiseerde van alles op mijn werk en in de buurt, ging met mijn man Simon veel dagjes en weekendjes weg en we hielden erg van kamperen. Met vriendinnen ging ik naar concerten en uit eten en we kookten graag samen. En nu kon ik niks meer, niet eens naar de winkel om babyspullen en spullen voor de kinderkamer uit te kiezen. Alles bestelden we via internet, ik vond er niks aan.

Ik heb geprobeerd om mijn zwangerschap nog een beetje leuk te maken: Simon en ik kochten een apparaatje waarmee ik naar de hartslag van de baby kon luisteren. En toen mijn buik al ink was, is er iemand aan huis gekomen om een buikschildering te maken. Zo probeerde ik toch het positieve uit mijn zwangerschap te halen. Bekkeninstabiliteit gaat in veel gevallen in de maanden na de bevalling over. Daar had ik mijn hoop op gevestigd: na de bevalling zou het vast verbeteren.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 5 (vanaf morgen in de winkels).  

Heb jij een manier gevonden om met pijnklachten om te gaan? Praat mee op ons forum.

Plaats een reactie

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  lflantua di 31 jan '17 16:56

  Jan mens, Spike and joint centre en als dat niet helpt prof. Dr. A.B van Vugt! Dit zijn DE instellingen in Nederland voor bekkenklachten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chadya do 2 feb '17 22:48

  Nocole je bent en blijft een toppertje. Ik ben blij dat je via mijn groep bij de juiste arts terecht bent gekomen. T resultaat blijft balen maar duim en hoop met je mee dat t beter wordt. Xxxx cindy
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  chadya do 2 feb '17 22:50

  @iflantua Dat zijn de personen en instanties die wij op de groep adviseren en nicole is daar ook geweest
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  elocin86 ma 6 feb '17 20:08

  Dank je wel Cindy
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!