×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 4: 'Door mijn eigen schuld had ik geen vriendinnen meer'

Vriendin 4: 'Door mijn eigen schuld had ik geen vriendinnen meer'
25.01.2017 - Redactie Vriendin

Ooit hechtte Nina (29) niet veel waarde aan vriendschappen. Liever bracht ze al haar tijd door met haar grote liefde. Tot ze besefte dat ze wel heel erg eenzaam was."Opeens zag ik hoe klein mijn wereldje was geworden."


Nina gaf liefde voorrang boven vriendschap
 


Nina: “Vorig weekend zaten mijn vriend Stefan en ik op de bank, klaar om te net ixen. Wijntje erbij, toastjes; onze cocoonavond kon beginnen. Toen zag ik het scherm van mijn mobiel oplichten. ‘Angelique.’ Ik wist dat het een lang gesprek kon worden als ik zou opnemen. Haar relatie is onlangs verbroken en ze heeft af en toe behoefte om van zich af te praten. Even twijfelde ik. Heel kort. Toen zei ik tegen mijn vriend: ‘Sorry, ik moet opnemen. Ga jij nog wat zappen?’ Toen liep ik met mijn telefoon naar de andere kamer, ook al had ik niet zo’n zin in het gesprek. Maar Angelique is een van mijn beste vriendinnen en als ze in nood zit, ben ik er voor haar, zelfs midden in de nacht. Vroeger was ik daar anders in. Toen gaf ik mijn relatie voorrang boven vriendschap. Wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik helemaal alleen kwam te staan en diep eenzaam was. Dat laat ik nooit meer gebeuren.”

Oude vrienden verwaarloosd
“Mijn nieuwe leven begon bruisend en veelbelovend, zeven jaar geleden. Ik had het vreselijk eng gevonden om in mijn eentje aan een studie economie en bedrijfskunde te beginnen. In een stad waar ik niemand kende, aan een universiteit waar ik nog geen vrienden had. Maar ik voelde me meteen thuis bij de meiden met wie ik in de pauze bleef kletsen. Toen we na het college met een man of tien besloten de kroeg in te gaan om te proosten op het komende jaar, was ik uitgelaten en trots op mezelf. Zie je, ik kon het best!

Ik had al eerder willen uitvliegen, mijn vertrouwde omgeving – een kleine plaats in het noorden van het land – verlaten, maar na de middelbare school durfde ik dat niet. Ik bleef bij mijn ouders wonen, deed een opleiding in de buurt en ging elk weekend uit met vriendinnen die ik al jaren kende. Maar het avontuur trok en direct vanaf de eerste dag in de grote stad was ik dus blij dat ik het erop had gewaagd. Ik kreeg snel nieuwe vriendinnen. Doordeweeks aten we samen en in het weekend gingen we op kroegentocht. Ik ging zo op in mijn nieuwe leven, dat ik de vriendinnen uit mijn vroegere woonplaats verwaarloosde. Natuurlijk, we belden weleens, en ik stond nog steeds te trappelen om alle roddels te horen. Maar uitgaan deed ik liever met mijn nieuwe clubje. Mijn oude vriendinnen kwamen me nog weleens opzoeken en gingen dan mee, maar ze voelden zich duidelijk niet op hun gemak en ik had eigenlijk ook geen zin om ze op sleeptouw te nemen. Langzaam verwaterde het contact.”

Smeuïge details
“Aan het eind van het eerste studiejaar, dat meer in het teken had gestaan van feesten en gezelligheid dan van studeren, ontmoette ik Chris, een jaar ouder dan ik. Opeens stond hij tegenover me op de dansvloer. Zonder te praten dansten we de hele avond. Toen de club sloot, wisselden we telefoonnummers uit en een zoen. Die was zo adembenemend, dat ik de dag erna non-stop naar mijn mobiel staarde.

Mijn vriendinnen waren allemaal blij voor me toen hij me uitnodigde ergens te gaan eten samen. Die avond werd ik verliefd zoals nooit tevoren. Ik had eerder vriendjes gehad, maar dat stelde niets voor bij wat ik nu voelde. Het klikte ongelofelijk goed met Chris. Het was alsof we elkaar al heel lang kenden en het was meteen hartstikke aan. Mijn vriendinnen waren superblij voor me. Ze wilden alles weten en ik vertelde ze graag alle smeuïge details. Wel sloeg ik meteen die week ons eetclubje al over. Chris werkte in een kroeg, maar was die avond vrij, dus ik wilde liever bij hem zijn. Dat snapten ze.”

Minder enthousiast
“Mijn verliefdheid nam me al snel volledig in beslag. Ik wilde het liefst continu bij Chris zijn. Hij had een mooi appartement, fijner dan mijn kamer in een studentenhuis waar ik met drie vriendinnen woonde, dus ik zat meestal bij hem. Als hij werkte, hing ik bij hem aan de bar. En omdat hij als hij níet werkte, liever met mij samen thuis was dan uitging, ging ik nog maar zelden met mijn vriendinnen mee op stap. Zij vonden dat jammer, zeiden dat ze me misten. Uit schuldgevoel plande ik soms toch een avondje met ze in, maar het lukte dan niet om ervan te genieten. Chris ging op zo’n avond ook met vrienden op pad en dat maakte me zo onrustig, dat ik vaak alweer vroeg wegging om me bij hem aan te sluiten."

Lees het hele verhaal in Vriendin 04.

Wil je reageren? Dat kan op ons forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!