×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Michiel de Zeeuw: 'Ik doe niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen'

Michiel de Zeeuw: 'Ik doe niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen'
24.01.2017 -

Hij werd bekend als soapie in Goudkust, maar zijn hart ligt bij wonen. Michiel de Zeeuw (38) doet niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen. En in zijn huis, dat hij deelt met vriend Robert (43), heeft hij wat dat betreft altijd iets te doen.


'Moeders waren dol op mij, want als ik kwam spelen, werd meteen de zitkamer even gedaan'
 

In het programma RTL woonmagazine komt interieurarchitect Michiel de Zeeuw (38) in allerlei huizen, waar hij pareltjes van maakt. Maar zijn eigen woning liegt er ook niet om: Michiel woont op een heus landgoed. “Landgoed Oudegein is eigendom van de familie van mijn vriend, al sinds 1770”, vertelt hij. “Zes jaar geleden werd mijn schoonmoeder ziek. Robert wilde voor haar zorgen en toen zijn we hier gaan wonen. In het oude koetshuis, dat zijn grootvader in 1945 tot woonhuis liet verbouwen. In het grote huis heb ik mijn werkkamer en we hebben er recent een vergader- locatie van gemaakt. We stellen hier ruimtes ter beschikking om te vergaderen, te brainstormen of een training te geven. Het was even een overgang vanuit Amsterdam, waar we woonden, maar hier hebben we ruimte, privacy, veel geschiedenis, natuur en toch ook alles bij de hand. En ik kan me hier ink uitleven op wat ik het liefste doe: verbouwen en inrichten.”

Was jij vroeger al zo’n jongetje dat elke week zijn kamer veranderde?
“Ja, en ook bij vriendjes thuis. Moeders waren dol op mij, want als ik kwam spelen, werd meteen de zitkamer even gedaan, haha. Lange tijd wist ik zeker dat ik van die hobby mijn werk zou maken. Welke school of welk vakkenpakket ik ook koos, het was altijd hieraan gerelateerd.”

Toch leerden we je kennen in Goudkust...
“Ja, dat was eigenlijk een afslag. Rond mijn vijftiende kwam ik via een vriendinnetje in aanraking met jeugdtheaterschool Rabarber, waar ik heel graag naartoe wilde. Daar zat iedereen op die je op televisie zag, en dat vond ik zo spannend. Via iemand op die opleiding kwam ik terecht bij een castingbureau en zo is het balletje gaan rollen. Ik vond het leuk om audities te doen, maar had nooit het plan om lang in een serie te spelen. Het liep gewoon zo.”
 

‘Ik wist al jong dat ik gay was, maar heb het niet meteen uitgesproken’ 
 

Vervolgens werd je een meidenidool, maar je bent gay. Wanneer wist je dat je op jongens viel?
“Al heel jong, rond mijn vijfde. Toch heb ik dat niet meteen uitgesproken, het was meer iets van mezelf. Op mijn zeventiende heb ik het mijn omgeving verteld. Dat is altijd pittig, omdat het voor jou iets groots is, terwijl anderen waarschijnlijk allang dachten: vertel het nou maar. Zo ging het ook. Ik zei tegen mijn ouders: ‘Pap, mam, ik denk dat ik op jongens val.’ ‘Ach, jongen’, zeiden ze. Vervolgens waren ze vooral bezorgd over hoe de maatschappij zou reageren, want daar kun je je kind niet tegen beschermen. Dezelfde angst die je kunt hebben als een dochter opeens de stad in gaat en er allemaal jongens ontmoet, denk ik. Dan zit een vader ook niet rustig, haha.” 

Lees het hele vrhaal in Vriendin 4 (vanaf woensdag in de winkels). 
 

Weinig geld en toch je huis opfrissen? Michiel vertelt ons hoe je dat doet. Lees zijn tips hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |