×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Michiel de Zeeuw: 'Ik doe niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen'

Michiel de Zeeuw: 'Ik doe niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen'
24.01.2017 -

Hij werd bekend als soapie in Goudkust, maar zijn hart ligt bij wonen. Michiel de Zeeuw (38) doet niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen. En in zijn huis, dat hij deelt met vriend Robert (43), heeft hij wat dat betreft altijd iets te doen.


'Moeders waren dol op mij, want als ik kwam spelen, werd meteen de zitkamer even gedaan'
 

In het programma RTL woonmagazine komt interieurarchitect Michiel de Zeeuw (38) in allerlei huizen, waar hij pareltjes van maakt. Maar zijn eigen woning liegt er ook niet om: Michiel woont op een heus landgoed. “Landgoed Oudegein is eigendom van de familie van mijn vriend, al sinds 1770”, vertelt hij. “Zes jaar geleden werd mijn schoonmoeder ziek. Robert wilde voor haar zorgen en toen zijn we hier gaan wonen. In het oude koetshuis, dat zijn grootvader in 1945 tot woonhuis liet verbouwen. In het grote huis heb ik mijn werkkamer en we hebben er recent een vergader- locatie van gemaakt. We stellen hier ruimtes ter beschikking om te vergaderen, te brainstormen of een training te geven. Het was even een overgang vanuit Amsterdam, waar we woonden, maar hier hebben we ruimte, privacy, veel geschiedenis, natuur en toch ook alles bij de hand. En ik kan me hier ink uitleven op wat ik het liefste doe: verbouwen en inrichten.”

Was jij vroeger al zo’n jongetje dat elke week zijn kamer veranderde?
“Ja, en ook bij vriendjes thuis. Moeders waren dol op mij, want als ik kwam spelen, werd meteen de zitkamer even gedaan, haha. Lange tijd wist ik zeker dat ik van die hobby mijn werk zou maken. Welke school of welk vakkenpakket ik ook koos, het was altijd hieraan gerelateerd.”

Toch leerden we je kennen in Goudkust...
“Ja, dat was eigenlijk een afslag. Rond mijn vijftiende kwam ik via een vriendinnetje in aanraking met jeugdtheaterschool Rabarber, waar ik heel graag naartoe wilde. Daar zat iedereen op die je op televisie zag, en dat vond ik zo spannend. Via iemand op die opleiding kwam ik terecht bij een castingbureau en zo is het balletje gaan rollen. Ik vond het leuk om audities te doen, maar had nooit het plan om lang in een serie te spelen. Het liep gewoon zo.”
 

‘Ik wist al jong dat ik gay was, maar heb het niet meteen uitgesproken’ 
 

Vervolgens werd je een meidenidool, maar je bent gay. Wanneer wist je dat je op jongens viel?
“Al heel jong, rond mijn vijfde. Toch heb ik dat niet meteen uitgesproken, het was meer iets van mezelf. Op mijn zeventiende heb ik het mijn omgeving verteld. Dat is altijd pittig, omdat het voor jou iets groots is, terwijl anderen waarschijnlijk allang dachten: vertel het nou maar. Zo ging het ook. Ik zei tegen mijn ouders: ‘Pap, mam, ik denk dat ik op jongens val.’ ‘Ach, jongen’, zeiden ze. Vervolgens waren ze vooral bezorgd over hoe de maatschappij zou reageren, want daar kun je je kind niet tegen beschermen. Dezelfde angst die je kunt hebben als een dochter opeens de stad in gaat en er allemaal jongens ontmoet, denk ik. Dan zit een vader ook niet rustig, haha.” 

Lees het hele vrhaal in Vriendin 4 (vanaf woensdag in de winkels). 
 

Weinig geld en toch je huis opfrissen? Michiel vertelt ons hoe je dat doet. Lees zijn tips hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!