×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Michiel de Zeeuw: 'Ik doe niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen'

Michiel de Zeeuw: 'Ik doe niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen'
24.01.2017 -

Hij werd bekend als soapie in Goudkust, maar zijn hart ligt bij wonen. Michiel de Zeeuw (38) doet niets liever dan huizen herinrichten en verbouwen. En in zijn huis, dat hij deelt met vriend Robert (43), heeft hij wat dat betreft altijd iets te doen.


'Moeders waren dol op mij, want als ik kwam spelen, werd meteen de zitkamer even gedaan'
 

In het programma RTL woonmagazine komt interieurarchitect Michiel de Zeeuw (38) in allerlei huizen, waar hij pareltjes van maakt. Maar zijn eigen woning liegt er ook niet om: Michiel woont op een heus landgoed. “Landgoed Oudegein is eigendom van de familie van mijn vriend, al sinds 1770”, vertelt hij. “Zes jaar geleden werd mijn schoonmoeder ziek. Robert wilde voor haar zorgen en toen zijn we hier gaan wonen. In het oude koetshuis, dat zijn grootvader in 1945 tot woonhuis liet verbouwen. In het grote huis heb ik mijn werkkamer en we hebben er recent een vergader- locatie van gemaakt. We stellen hier ruimtes ter beschikking om te vergaderen, te brainstormen of een training te geven. Het was even een overgang vanuit Amsterdam, waar we woonden, maar hier hebben we ruimte, privacy, veel geschiedenis, natuur en toch ook alles bij de hand. En ik kan me hier ink uitleven op wat ik het liefste doe: verbouwen en inrichten.”

Was jij vroeger al zo’n jongetje dat elke week zijn kamer veranderde?
“Ja, en ook bij vriendjes thuis. Moeders waren dol op mij, want als ik kwam spelen, werd meteen de zitkamer even gedaan, haha. Lange tijd wist ik zeker dat ik van die hobby mijn werk zou maken. Welke school of welk vakkenpakket ik ook koos, het was altijd hieraan gerelateerd.”

Toch leerden we je kennen in Goudkust...
“Ja, dat was eigenlijk een afslag. Rond mijn vijftiende kwam ik via een vriendinnetje in aanraking met jeugdtheaterschool Rabarber, waar ik heel graag naartoe wilde. Daar zat iedereen op die je op televisie zag, en dat vond ik zo spannend. Via iemand op die opleiding kwam ik terecht bij een castingbureau en zo is het balletje gaan rollen. Ik vond het leuk om audities te doen, maar had nooit het plan om lang in een serie te spelen. Het liep gewoon zo.”
 

‘Ik wist al jong dat ik gay was, maar heb het niet meteen uitgesproken’ 
 

Vervolgens werd je een meidenidool, maar je bent gay. Wanneer wist je dat je op jongens viel?
“Al heel jong, rond mijn vijfde. Toch heb ik dat niet meteen uitgesproken, het was meer iets van mezelf. Op mijn zeventiende heb ik het mijn omgeving verteld. Dat is altijd pittig, omdat het voor jou iets groots is, terwijl anderen waarschijnlijk allang dachten: vertel het nou maar. Zo ging het ook. Ik zei tegen mijn ouders: ‘Pap, mam, ik denk dat ik op jongens val.’ ‘Ach, jongen’, zeiden ze. Vervolgens waren ze vooral bezorgd over hoe de maatschappij zou reageren, want daar kun je je kind niet tegen beschermen. Dezelfde angst die je kunt hebben als een dochter opeens de stad in gaat en er allemaal jongens ontmoet, denk ik. Dan zit een vader ook niet rustig, haha.” 

Lees het hele vrhaal in Vriendin 4 (vanaf woensdag in de winkels). 
 

Weinig geld en toch je huis opfrissen? Michiel vertelt ons hoe je dat doet. Lees zijn tips hier

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |