×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Wat ik mijn moeder wil zeggen, maar niet durf'

Lezeressen vertellen: 'Wat ik mijn moeder wil zeggen, maar niet durf'
19.01.2017 -

Hoe hecht de band met je moeder ook is, je vertelt haar vast niet alles. In Vriendin 3 vertellen negen lezeressen wat zij niet aan hun moeder (durven) te vertellen. Op Vriendin.nl lees je alvast twee verhalen.


'Mijn verhuisplannen, die verzwijg ik voor haar’

Marleen (35): “Ik woon al een paar jaar voor mijn werk in New York. Mijn moeder vindt dat heel erg. Vooral toen net bekend was dat ik daarheen zou verhuizen, heeft ze het er moeilijk mee gehad. De laatste jaren gaat het wat beter, ze is een paar keer bij mij geweest en we hebben veel contact via Skype. Maar ik sta op het punt weer naar een ander land te vertrekken en daar weet zij nog niets van. Het wordt namelijk China of Duitsland. Als het Duitsland wordt, is ze dolgelukkig, maar als het China wordt, zal ze daar veel verdriet van hebben. Ze is een piekeraar en heeft de neiging veel vragen te stellen. Ze wil dan tot in detail weten waar ik dan ga wonen, wanneer ik vertrek en hoelang ik blijf. Dat weet ik zelf nog niet eens! Daarom breng ik het pas ter sprake als ik zeker weet waar ik naartoe ga. Mijn voorkeur gaat uit naar China. Dat Duitsland ook een optie is geweest, zal ik haar nooit vertellen. Ik zou haar enorm kwetsen als ze weet dat ik niet voor een werkplek dicht bij haar heb gekozen.”

‘Ik heb gelogen over mijn uitgerekende datum’

Lisa (31): “Bij mijn laatste twee zwangerschappen heb ik gelogen over de uitgerekende datum. Mijn eerste kind kwam te laat, en ik werd gek van mijn moeder die elke dag langskwam of belde: is de baby er al? Alsof ik haar niet zou bellen als het zover was! Ik had geen behoefte aan pottenkijkers of zenuwachtige mensen in de buurt bij mijn bevalling, dus bij de tweede heb ik tien dagen opgeteld bij de uitgerekende datum. Toen de tweede elf dagen te laat kwam, heb ik voor de zekerheid bij de derde baby zelfs twee weken bij de datum opgeteld. Was ik van het gezeur af. Als ik er iets over had gezegd, zou ze beledigd zijn. Dit is mijn geheim!”

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook: Lezeressen vertellen: er is meer tussen hemel en aarde

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |