×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Wat ik mijn moeder wil zeggen, maar niet durf'

Lezeressen vertellen: 'Wat ik mijn moeder wil zeggen, maar niet durf'
19.01.2017 -

Hoe hecht de band met je moeder ook is, je vertelt haar vast niet alles. In Vriendin 3 vertellen negen lezeressen wat zij niet aan hun moeder (durven) te vertellen. Op Vriendin.nl lees je alvast twee verhalen.


'Mijn verhuisplannen, die verzwijg ik voor haar’

Marleen (35): “Ik woon al een paar jaar voor mijn werk in New York. Mijn moeder vindt dat heel erg. Vooral toen net bekend was dat ik daarheen zou verhuizen, heeft ze het er moeilijk mee gehad. De laatste jaren gaat het wat beter, ze is een paar keer bij mij geweest en we hebben veel contact via Skype. Maar ik sta op het punt weer naar een ander land te vertrekken en daar weet zij nog niets van. Het wordt namelijk China of Duitsland. Als het Duitsland wordt, is ze dolgelukkig, maar als het China wordt, zal ze daar veel verdriet van hebben. Ze is een piekeraar en heeft de neiging veel vragen te stellen. Ze wil dan tot in detail weten waar ik dan ga wonen, wanneer ik vertrek en hoelang ik blijf. Dat weet ik zelf nog niet eens! Daarom breng ik het pas ter sprake als ik zeker weet waar ik naartoe ga. Mijn voorkeur gaat uit naar China. Dat Duitsland ook een optie is geweest, zal ik haar nooit vertellen. Ik zou haar enorm kwetsen als ze weet dat ik niet voor een werkplek dicht bij haar heb gekozen.”

‘Ik heb gelogen over mijn uitgerekende datum’

Lisa (31): “Bij mijn laatste twee zwangerschappen heb ik gelogen over de uitgerekende datum. Mijn eerste kind kwam te laat, en ik werd gek van mijn moeder die elke dag langskwam of belde: is de baby er al? Alsof ik haar niet zou bellen als het zover was! Ik had geen behoefte aan pottenkijkers of zenuwachtige mensen in de buurt bij mijn bevalling, dus bij de tweede heb ik tien dagen opgeteld bij de uitgerekende datum. Toen de tweede elf dagen te laat kwam, heb ik voor de zekerheid bij de derde baby zelfs twee weken bij de datum opgeteld. Was ik van het gezeur af. Als ik er iets over had gezegd, zou ze beledigd zijn. Dit is mijn geheim!”

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook: Lezeressen vertellen: er is meer tussen hemel en aarde

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |