×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Wat ik mijn moeder wil zeggen, maar niet durf'

Lezeressen vertellen: 'Wat ik mijn moeder wil zeggen, maar niet durf'
19.01.2017 -

Hoe hecht de band met je moeder ook is, je vertelt haar vast niet alles. In Vriendin 3 vertellen negen lezeressen wat zij niet aan hun moeder (durven) te vertellen. Op Vriendin.nl lees je alvast twee verhalen.


'Mijn verhuisplannen, die verzwijg ik voor haar’

Marleen (35): “Ik woon al een paar jaar voor mijn werk in New York. Mijn moeder vindt dat heel erg. Vooral toen net bekend was dat ik daarheen zou verhuizen, heeft ze het er moeilijk mee gehad. De laatste jaren gaat het wat beter, ze is een paar keer bij mij geweest en we hebben veel contact via Skype. Maar ik sta op het punt weer naar een ander land te vertrekken en daar weet zij nog niets van. Het wordt namelijk China of Duitsland. Als het Duitsland wordt, is ze dolgelukkig, maar als het China wordt, zal ze daar veel verdriet van hebben. Ze is een piekeraar en heeft de neiging veel vragen te stellen. Ze wil dan tot in detail weten waar ik dan ga wonen, wanneer ik vertrek en hoelang ik blijf. Dat weet ik zelf nog niet eens! Daarom breng ik het pas ter sprake als ik zeker weet waar ik naartoe ga. Mijn voorkeur gaat uit naar China. Dat Duitsland ook een optie is geweest, zal ik haar nooit vertellen. Ik zou haar enorm kwetsen als ze weet dat ik niet voor een werkplek dicht bij haar heb gekozen.”

‘Ik heb gelogen over mijn uitgerekende datum’

Lisa (31): “Bij mijn laatste twee zwangerschappen heb ik gelogen over de uitgerekende datum. Mijn eerste kind kwam te laat, en ik werd gek van mijn moeder die elke dag langskwam of belde: is de baby er al? Alsof ik haar niet zou bellen als het zover was! Ik had geen behoefte aan pottenkijkers of zenuwachtige mensen in de buurt bij mijn bevalling, dus bij de tweede heb ik tien dagen opgeteld bij de uitgerekende datum. Toen de tweede elf dagen te laat kwam, heb ik voor de zekerheid bij de derde baby zelfs twee weken bij de datum opgeteld. Was ik van het gezeur af. Als ik er iets over had gezegd, zou ze beledigd zijn. Dit is mijn geheim!”

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook: Lezeressen vertellen: er is meer tussen hemel en aarde

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
Julia: 'Mijn trouwjurk werd nooit gedragen'

15.08.2017 - De trouwjurk van Julia (32) staat op Marktplaats. Ongedragen, want haar huwelijk werd last minute afgeblazen. "Diep van binnen wist ik dat het niet goed zat."

Lees meer
De zomer van... styliste Patty Zomer

15.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van styliste Patty Zomer (56): “Als er niemand is om mee te reizen, ga ik gerust in mijn eentje.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit mag mijn beste vriendin écht niet weten'

10.08.2017 - Je beste vriendin is die ene persoon in je leven met wie je echt álles bespreekt… of toch niet? Deze lezeressen vertellen over het geheim dat zij hebben voor hun hartsvriendin.

Lees meer
Hiermee is mijn kind beroemd op het internet

10.08.2017 - Het begon met een filmpje in hun kamer en nu hebben de kinderen van Ellen, Erna, Louis en Rita honderdduizenden fans. Deze week vertellen de moeders in Vriendin over hun beroemde dochters. Maar wat doen zij nou precies?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!