×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Ester is het kind van een anonieme zaaddonor

Vriendin 3: Ester is het kind van een anonieme zaaddonor
18.01.2017 -

Op haar 28ste kreeg Ester (44) te horen dat ze het kind is van een anonieme zaaddonor. Het doet haar verdriet dat ze niet weet van wie ze afstamt. “Ik ben zo benieuwd of ik mezelf in mijn donorvader zou herkennen. Al had ik maar een foto...”


'Ik hoop ooit mijn vader te vinden'
 

Ester: “Ik was 28 toen mijn ouders graag samen met me wilden praten. Dat was opvallend, omdat ze al zeventien jaar uit elkaar waren en nauwelijks contact hadden. Die middag vertelden ze me dat mijn vader niet mijn echte vader was. Mijn eerste gedachte was: is mama dan vreemdgegaan? Er kwam een mooi verhaal van twee mensen die graag een kind wilden. Toen dat niet lukte zijn ze naar de dokter gegaan en hebben ze alles geprobeerd, zelfs adoptie over-wogen. En uiteindelijk vonden ze een dokter in Amsterdam die hen kon helpen met donorzaad. Donoren wierf hij in eigen kring, onder strikte geheimhouding. En zo ben ik verwekt. Dat klinkt allemaal prachtig, maar voor mij zit er een ontzettende leugen achter. Ik heb al die tijd gedacht dat mijn vader gewoon mijn vader is.”

Wraakactie
“De reden dat ze hadden besloten het mij te vertellen was niet fraai. Mijn vader ging scheiden van zijn derde vrouw en zij dreigde me te informeren. Ik vind het afschuwelijk dat de waarheid
op deze manier boven tafel is gekomen. Ik hield van de vrouw van mijn vader, ik kende haar ook al mijn hele leven. Ik snap dat je boos kunt zijn op iemand, maar dat je iemand bewust wilt kwetsen via een ander, dat is voor mij onverteerbaar. Dat heeft ze niet met mijn welzijn in haar
achterhoofd gedaan. Ze heeft het namelijk niet willen vertellen omdat ze vond dat ik het moest weten: daarvoor had ze jarenlang alle ruimte gehad. Het was een wraakactie op mijn vader. Daar heb ik lang verdriet van gehad. Volledig eerlijk zijn mijn ouders op dat moment niet eens geweest. Ze vertelden dat alleen de vrouw van mijn vader, mijn oma en een vriendin van mijn
moeder ervan afwisten. Ik mocht er zelf wel met iedereen over praten als ik dat wilde.
Al vrij snel kwam ik erachter dat toch meer mensen ervan op de hoogte waren. Dat vond
ik moeilijk. Het was alsof iedereen het altijd had geweten, behalve ik.”

Echt vaderskindje
“Toen mijn ouders me de waarheid vertelden, ben ik me kapot geschrokken. Nooit heb ik één moment gedacht dat mijn vader niet mijn echte vader was. Ik had een ontzettende klik met hem, we waren twee handen op één buik. Ook in hoe ik nu mijn kinderen grootbreng, is hij nog altijd een voorbeeld voor me. Ik was echt een vaderskindje, vond hem de meest geweldige vader die ik me kon wensen. Tot mijn elfde, toen heeft hij me echt verlaten. Op een dag is hij zomaar vertrokken. Hij is naar zijn werk gegaan en niet meer thuisgekomen. Ook kwam hij niet opdagen bij de zaken die over de voogdij gingen. Hij heeft altijd zijn snor gedrukt als het ging om alimentatie betalen. Zijn vaderrol heeft hij ook niet meer vervuld. Ik denk nu achteraf dat het misschien zo is gegaan omdat hij niet mijn echte vader is. Ik heb dat ook aan hem gevraagd. Hij zegt dat het anders ligt, dat hij niet voor mij durfde te knokken omdat hij bang was dat mijn
moeder me dan zou vertellen dat ik niet van hem was. Ik zal er wel nooit achter komen hoe het precies zit. Sommige mensen zeggen: ‘Er zijn genoeg mannen die hun kinderen zomaar achterlaten.’ Ik heb geen idee of dat ookbij hem het geval is. Ik weet niet wat hij voelde.”
 
Met haar blog www.esterdelau.nl houdt Ester je op de hoogte van de stappen die zij zet in haar zoektocht naar haar donorvader. Hier vind je alle informatie die zij over hem heeft.

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook: Francis had acht jaar lang klachten na haar sterilisatie
 
Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!