×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Bianca's vader en moeder gaan na 42 jaar huwelijk uit elkaar

Vriendin 3: Bianca's vader en moeder gaan na 42 jaar huwelijk uit elkaar
17.01.2017 -

Als ze te horen krijgt dat haar ouders na ruim veertig jaar gaan scheiden, is Bianca (36) ontzettend verdrietig. ''Ik hou van allebei, maar ik wil geen partij kiezen!''


'Mijn ouders maken elkaar het leven zuur en ik zit er middenin'
 


Bianca: “Of je ouders nu op je 14de of 34ste scheiden, het blijft heel vervelend en verdrietig. Geen enkel kind ziet het huwelijk van zijn ouders graag crashen. Zeker als het voor de buitenwereld een prima relatie leek waar weinig of nooit heftige ruzies waren. Maar wat een scheiding bijna nog erger maakt, is het gedrag erna. De verwijten over en weer, de loyaliteitsproblemen waar je als kind mee te maken krijgt en, in mijn geval, het kinderachtige gedrag van mijn beide ouders die er een soort raar genoegen in scheppen elkaar het leven zo zuur mogelijk te maken en rare wedstrijden te houden, zoals ‘wie heeft er de meeste sjans van anderen’ en dus de meeste dates. En dat voor mensen die ruimschoots de zestig zijn gepasseerd!”

Alleen wat kibbelen
“Twee jaar geleden, vlak na Kerst, stond mijn moeder ’s morgens onverwachts op de stoep. Ik had net mijn dochter Rosalie van drie naar de crèche gebracht en mijn zoon Daan van zes maanden terug in bed gestopt. Ze had iets met me te bespreken. Terwijl ik twee bakken koffie neerzette en amper een slok had kunnen nemen, gooide ze het al op tafel: pa en zij gingen scheiden. Nee, er was geen ander. Geen ruzies, geen heftige woordenwisselingen, maar de koek was gewoon op. Na een huwelijk van 42 jaar was mijn moeder klaar met mijn vaders onhebbelijkheden en gewoontes. Ze zag niks meer in de man voor wie ze op dansles was gevallen. Ze kon hem niet meer om zich heen verdragen, laat staan naast zich in bed. Ik voelde me erg ongemakkelijk onder al haar ontboezemingen, vooral omdat mijn vader er niet bij was, noch mijn oudere broer en zus. Maar die laatste twee wisten ook nog van niks, vertelde mijn moeder. Ze hadden op de avond van Tweede Kerstdag, nadat mijn broer Gerard en zijn gezin weg waren, besloten een punt te zetten achter hun huwelijk. Pa zou bij zijn broer intrekken die al jaren weduwnaar is, zij zou in hun woning achterblijven en de scheiding zou voorlopig slechts van tafel en bed zijn. Dat ze het eerst aan mij wilde vertellen, was omdat ik nog jonge kinderen heb, op wie zij en mijn vader op dinsdag en donderdag oppassen. Dat wilden ze voorlopig om en om op zich nemen. En dus zou ze morgenochtend alleen komen.''

Onverwacht
''Ik stond met mijn oren te klapperen. Mijn ouders? Uit elkaar? Natuurlijk mopperde mijn moeder geregeld op mijn vader en lachte mijn vader altijd veelbetekenend naar mijn man Joris dat ‘die wijven altijd zo zeurden’, maar dat was voor ons niks nieuws onder de zon. Zolang ik mijn ouders kende, kibbelden ze. Maar altijd om futiliteiten. Ik zag mijn vader ook geregeld met zijn hand over mijn moeders wang strijken. Ik dacht dat er genoeg affectie tussen hen bestond. Aan de andere kant bekeek ik mijn ouders nooit als twee mensen met een liefdesrelatie, meer als een instituut dat al jaren bestond en eeuwig zou duren.”

Hart uitstorten
“Na die ochtend kwam mijn moeder vaker praten. En vooral over mijn vader en alles waaraan ze zich bij hem stoorde. Gek genoeg deed ze dat alleen bij mij, want mijn zus en broer zeiden dat ma hen nooit belde. Waarschijnlijk omdat zij meer hun eigen leven leefden, omdat hun kinderen allemaal al op de middelbare school zaten en ik voor oppas echt afhankelijk was van mijn ouders. Of omdat ik als jongste relatief het kortst uit huis ben en in hetzelfde dorp ben blijven wonen. Maar mijn moeder ging veel verder dan haar hart bij me uitstorten, ze betrok me ook echt in hun relatie.''

Lees verder in Vriendin 3
Bemiddel jij ook tussen ruziënde familieleden of vrienden? Praat mee op het forum.
Lees ook: 'Jeanette is verslaafd aan spelletjes op haar mobiel'

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!