×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Bianca's vader en moeder gaan na 42 jaar huwelijk uit elkaar

Vriendin 3: Bianca's vader en moeder gaan na 42 jaar huwelijk uit elkaar
17.01.2017 -

Als ze te horen krijgt dat haar ouders na ruim veertig jaar gaan scheiden, is Bianca (36) ontzettend verdrietig. ''Ik hou van allebei, maar ik wil geen partij kiezen!''


'Mijn ouders maken elkaar het leven zuur en ik zit er middenin'
 


Bianca: “Of je ouders nu op je 14de of 34ste scheiden, het blijft heel vervelend en verdrietig. Geen enkel kind ziet het huwelijk van zijn ouders graag crashen. Zeker als het voor de buitenwereld een prima relatie leek waar weinig of nooit heftige ruzies waren. Maar wat een scheiding bijna nog erger maakt, is het gedrag erna. De verwijten over en weer, de loyaliteitsproblemen waar je als kind mee te maken krijgt en, in mijn geval, het kinderachtige gedrag van mijn beide ouders die er een soort raar genoegen in scheppen elkaar het leven zo zuur mogelijk te maken en rare wedstrijden te houden, zoals ‘wie heeft er de meeste sjans van anderen’ en dus de meeste dates. En dat voor mensen die ruimschoots de zestig zijn gepasseerd!”

Alleen wat kibbelen
“Twee jaar geleden, vlak na Kerst, stond mijn moeder ’s morgens onverwachts op de stoep. Ik had net mijn dochter Rosalie van drie naar de crèche gebracht en mijn zoon Daan van zes maanden terug in bed gestopt. Ze had iets met me te bespreken. Terwijl ik twee bakken koffie neerzette en amper een slok had kunnen nemen, gooide ze het al op tafel: pa en zij gingen scheiden. Nee, er was geen ander. Geen ruzies, geen heftige woordenwisselingen, maar de koek was gewoon op. Na een huwelijk van 42 jaar was mijn moeder klaar met mijn vaders onhebbelijkheden en gewoontes. Ze zag niks meer in de man voor wie ze op dansles was gevallen. Ze kon hem niet meer om zich heen verdragen, laat staan naast zich in bed. Ik voelde me erg ongemakkelijk onder al haar ontboezemingen, vooral omdat mijn vader er niet bij was, noch mijn oudere broer en zus. Maar die laatste twee wisten ook nog van niks, vertelde mijn moeder. Ze hadden op de avond van Tweede Kerstdag, nadat mijn broer Gerard en zijn gezin weg waren, besloten een punt te zetten achter hun huwelijk. Pa zou bij zijn broer intrekken die al jaren weduwnaar is, zij zou in hun woning achterblijven en de scheiding zou voorlopig slechts van tafel en bed zijn. Dat ze het eerst aan mij wilde vertellen, was omdat ik nog jonge kinderen heb, op wie zij en mijn vader op dinsdag en donderdag oppassen. Dat wilden ze voorlopig om en om op zich nemen. En dus zou ze morgenochtend alleen komen.''

Onverwacht
''Ik stond met mijn oren te klapperen. Mijn ouders? Uit elkaar? Natuurlijk mopperde mijn moeder geregeld op mijn vader en lachte mijn vader altijd veelbetekenend naar mijn man Joris dat ‘die wijven altijd zo zeurden’, maar dat was voor ons niks nieuws onder de zon. Zolang ik mijn ouders kende, kibbelden ze. Maar altijd om futiliteiten. Ik zag mijn vader ook geregeld met zijn hand over mijn moeders wang strijken. Ik dacht dat er genoeg affectie tussen hen bestond. Aan de andere kant bekeek ik mijn ouders nooit als twee mensen met een liefdesrelatie, meer als een instituut dat al jaren bestond en eeuwig zou duren.”

Hart uitstorten
“Na die ochtend kwam mijn moeder vaker praten. En vooral over mijn vader en alles waaraan ze zich bij hem stoorde. Gek genoeg deed ze dat alleen bij mij, want mijn zus en broer zeiden dat ma hen nooit belde. Waarschijnlijk omdat zij meer hun eigen leven leefden, omdat hun kinderen allemaal al op de middelbare school zaten en ik voor oppas echt afhankelijk was van mijn ouders. Of omdat ik als jongste relatief het kortst uit huis ben en in hetzelfde dorp ben blijven wonen. Maar mijn moeder ging veel verder dan haar hart bij me uitstorten, ze betrok me ook echt in hun relatie.''

Lees verder in Vriendin 3
Bemiddel jij ook tussen ruziënde familieleden of vrienden? Praat mee op het forum.
Lees ook: 'Jeanette is verslaafd aan spelletjes op haar mobiel'

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |