×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 3: Bianca's vader en moeder gaan na 42 jaar huwelijk uit elkaar

Vriendin 3: Bianca's vader en moeder gaan na 42 jaar huwelijk uit elkaar
17.01.2017 -

Als ze te horen krijgt dat haar ouders na ruim veertig jaar gaan scheiden, is Bianca (36) ontzettend verdrietig. ''Ik hou van allebei, maar ik wil geen partij kiezen!''


'Mijn ouders maken elkaar het leven zuur en ik zit er middenin'
 


Bianca: “Of je ouders nu op je 14de of 34ste scheiden, het blijft heel vervelend en verdrietig. Geen enkel kind ziet het huwelijk van zijn ouders graag crashen. Zeker als het voor de buitenwereld een prima relatie leek waar weinig of nooit heftige ruzies waren. Maar wat een scheiding bijna nog erger maakt, is het gedrag erna. De verwijten over en weer, de loyaliteitsproblemen waar je als kind mee te maken krijgt en, in mijn geval, het kinderachtige gedrag van mijn beide ouders die er een soort raar genoegen in scheppen elkaar het leven zo zuur mogelijk te maken en rare wedstrijden te houden, zoals ‘wie heeft er de meeste sjans van anderen’ en dus de meeste dates. En dat voor mensen die ruimschoots de zestig zijn gepasseerd!”

Alleen wat kibbelen
“Twee jaar geleden, vlak na Kerst, stond mijn moeder ’s morgens onverwachts op de stoep. Ik had net mijn dochter Rosalie van drie naar de crèche gebracht en mijn zoon Daan van zes maanden terug in bed gestopt. Ze had iets met me te bespreken. Terwijl ik twee bakken koffie neerzette en amper een slok had kunnen nemen, gooide ze het al op tafel: pa en zij gingen scheiden. Nee, er was geen ander. Geen ruzies, geen heftige woordenwisselingen, maar de koek was gewoon op. Na een huwelijk van 42 jaar was mijn moeder klaar met mijn vaders onhebbelijkheden en gewoontes. Ze zag niks meer in de man voor wie ze op dansles was gevallen. Ze kon hem niet meer om zich heen verdragen, laat staan naast zich in bed. Ik voelde me erg ongemakkelijk onder al haar ontboezemingen, vooral omdat mijn vader er niet bij was, noch mijn oudere broer en zus. Maar die laatste twee wisten ook nog van niks, vertelde mijn moeder. Ze hadden op de avond van Tweede Kerstdag, nadat mijn broer Gerard en zijn gezin weg waren, besloten een punt te zetten achter hun huwelijk. Pa zou bij zijn broer intrekken die al jaren weduwnaar is, zij zou in hun woning achterblijven en de scheiding zou voorlopig slechts van tafel en bed zijn. Dat ze het eerst aan mij wilde vertellen, was omdat ik nog jonge kinderen heb, op wie zij en mijn vader op dinsdag en donderdag oppassen. Dat wilden ze voorlopig om en om op zich nemen. En dus zou ze morgenochtend alleen komen.''

Onverwacht
''Ik stond met mijn oren te klapperen. Mijn ouders? Uit elkaar? Natuurlijk mopperde mijn moeder geregeld op mijn vader en lachte mijn vader altijd veelbetekenend naar mijn man Joris dat ‘die wijven altijd zo zeurden’, maar dat was voor ons niks nieuws onder de zon. Zolang ik mijn ouders kende, kibbelden ze. Maar altijd om futiliteiten. Ik zag mijn vader ook geregeld met zijn hand over mijn moeders wang strijken. Ik dacht dat er genoeg affectie tussen hen bestond. Aan de andere kant bekeek ik mijn ouders nooit als twee mensen met een liefdesrelatie, meer als een instituut dat al jaren bestond en eeuwig zou duren.”

Hart uitstorten
“Na die ochtend kwam mijn moeder vaker praten. En vooral over mijn vader en alles waaraan ze zich bij hem stoorde. Gek genoeg deed ze dat alleen bij mij, want mijn zus en broer zeiden dat ma hen nooit belde. Waarschijnlijk omdat zij meer hun eigen leven leefden, omdat hun kinderen allemaal al op de middelbare school zaten en ik voor oppas echt afhankelijk was van mijn ouders. Of omdat ik als jongste relatief het kortst uit huis ben en in hetzelfde dorp ben blijven wonen. Maar mijn moeder ging veel verder dan haar hart bij me uitstorten, ze betrok me ook echt in hun relatie.''

Lees verder in Vriendin 3
Bemiddel jij ook tussen ruziënde familieleden of vrienden? Praat mee op het forum.
Lees ook: 'Jeanette is verslaafd aan spelletjes op haar mobiel'

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |