×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Actrice Holly Mae Brood: 'Ik heb nooit een plan gehad, gewoon geluk'

Actrice Holly Mae Brood: 'Ik heb nooit een plan gehad, gewoon geluk'
17.01.2017 -

Eigenlijk zou ze danseres worden. Maar toen Holly Mae Brood (22) ook leuke andere werkaanbiedingen kreeg, zoals Holland’s next top model en rollen in films en series, besloot ze van haar pad af te wijken. Zonder spijt! “Ik geniet van alles wat ik doe.”


Als actrice Holly Mae het café in Amsterdam binnenkomt, is de gelijkenis met haar moeder, styliste Xandra Brood, het eerste wat opvalt. “Ja, we zijn één gezicht, hè?” reageert ze vrolijk. “Dat hoor ik vaker, en ik zie het zelf ook.” Holly was thuis de jongste en nog klein toen haar vader, artiest en kunstenaar Herman Brood, overleed. Nu staat ze zelf in de schijnwerpers, met haar rol als Amy Kortenaer in de Goede tijden, slechte tijden-spin-off Nieuwe tijden. Voordat het interview begint, vraagt Holly Mae of ze nog één telefoontje mag plegen. Met haar manager, want ze verwacht slecht nieuws: onlangs deed ze een auditie die ze volgens eigen zeggen ‘compleet heeft verpest’ en nu is ze bang dat de rol aan haar neus voorbijgaat. Haar voorgevoel blijkt terecht. “Ik was echt slecht”, geeft Holly Mae toe. “Auditie doen vind ik het ergste wat er is. Mensen zeggen dat het went, maar ik merk er nog weinig van...” 

Hoe komt dat, denk je?
“Ik ben zó zenuwachtig dat ik dichtsla. Ik kan in mijn hoofd nog zo hard denken: je kunt dit, maar in mijn lijf ontstaat een soort blokkade, waardoor ik op slot schiet. Misschien omdat je je moet blootgeven voor mensen die je niet kent.” Ze haalt haar schouders op: “Ach, óóit zal het beter gaan.” 

Klopt het dat je eigenlijk danseres wilde worden?
“Ja. Zestien jaar lang heb ik heel intensief gedanst. Ik deed de opleiding bij Lucia Marthas en begon op mijn zesde. In het eerste jaar was het vooral een beetje hupsen in mijn roze pakje. Maar al vrij snel zag Lucia mijn talent. Ik kwam in de selectiegroepen en toen werd het serieus. Ik heb het totale traject gedaan: eerst de vooropleiding, toen ik nog op de basisschool zat. Daarna een gecombineerde middelbareschoolopleiding, waarbij mijn klasgenoten en ik dans kregen en daarnaast schoolvakken volgden, en daarna het hbo.”

Heb je nooit getwijfeld of je verder wilde met dat strenge leven?
“Jawel. Ik heb er van alles voor gelaten, ging als tiener bijvoorbeeld niet uit. Tot het moment waarop dat toch óók leuk ging lijken... Toen kwam ik op het punt dat ik dacht: wil ik dit nog wel? Mijn lichaam veranderde; op mijn zestiende ben ik nog vijftien centimeter gegroeid en ik moest wennen aan dat nieuwe lijf. Uiteindelijk besloot ik toch dat dansen was wat ik wilde, en ging door. Maar toen ik werd gevraagd voor mijn eerste film, Sneekweek, miste ik door de opnames maanden school en heb ik die uiteindelijk niet afgemaakt. Stom, hè? Maar ja, gelukkig mag ik nu zo veel andere leuke dingen doen...” 


‘Tot mijn zestiende heb ik alles gelaten voor het dansen’ 
 

Hoe was je jeugd verder?
“Heel beschermd. Ik moest mijn vader al vroeg missen: hij overleed toen ik zes was. Maar mijn moeder heeft dat gemis opgevangen. Mama en ik zijn een eenheid, we lijken in alles op elkaar. Mijn moeder is een echte oermoeder. Ze bracht me elke dag naar dansen en haalde me weer op. Ik was zó close met haar. En nog steeds: ik vraag vaak haar goedkeuring en deel álles met haar. Tot op het genante af, haha! Vriendjes konden dat niet altijd waarderen.” 

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook: Mark Dakriet openhartig over zijn zware eetverslaving

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!