×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Actrice Holly Mae Brood: 'Ik heb nooit een plan gehad, gewoon geluk'

Actrice Holly Mae Brood: 'Ik heb nooit een plan gehad, gewoon geluk'
17.01.2017 -

Eigenlijk zou ze danseres worden. Maar toen Holly Mae Brood (22) ook leuke andere werkaanbiedingen kreeg, zoals Holland’s next top model en rollen in films en series, besloot ze van haar pad af te wijken. Zonder spijt! “Ik geniet van alles wat ik doe.”


Als actrice Holly Mae het café in Amsterdam binnenkomt, is de gelijkenis met haar moeder, styliste Xandra Brood, het eerste wat opvalt. “Ja, we zijn één gezicht, hè?” reageert ze vrolijk. “Dat hoor ik vaker, en ik zie het zelf ook.” Holly was thuis de jongste en nog klein toen haar vader, artiest en kunstenaar Herman Brood, overleed. Nu staat ze zelf in de schijnwerpers, met haar rol als Amy Kortenaer in de Goede tijden, slechte tijden-spin-off Nieuwe tijden. Voordat het interview begint, vraagt Holly Mae of ze nog één telefoontje mag plegen. Met haar manager, want ze verwacht slecht nieuws: onlangs deed ze een auditie die ze volgens eigen zeggen ‘compleet heeft verpest’ en nu is ze bang dat de rol aan haar neus voorbijgaat. Haar voorgevoel blijkt terecht. “Ik was echt slecht”, geeft Holly Mae toe. “Auditie doen vind ik het ergste wat er is. Mensen zeggen dat het went, maar ik merk er nog weinig van...” 

Hoe komt dat, denk je?
“Ik ben zó zenuwachtig dat ik dichtsla. Ik kan in mijn hoofd nog zo hard denken: je kunt dit, maar in mijn lijf ontstaat een soort blokkade, waardoor ik op slot schiet. Misschien omdat je je moet blootgeven voor mensen die je niet kent.” Ze haalt haar schouders op: “Ach, óóit zal het beter gaan.” 

Klopt het dat je eigenlijk danseres wilde worden?
“Ja. Zestien jaar lang heb ik heel intensief gedanst. Ik deed de opleiding bij Lucia Marthas en begon op mijn zesde. In het eerste jaar was het vooral een beetje hupsen in mijn roze pakje. Maar al vrij snel zag Lucia mijn talent. Ik kwam in de selectiegroepen en toen werd het serieus. Ik heb het totale traject gedaan: eerst de vooropleiding, toen ik nog op de basisschool zat. Daarna een gecombineerde middelbareschoolopleiding, waarbij mijn klasgenoten en ik dans kregen en daarnaast schoolvakken volgden, en daarna het hbo.”

Heb je nooit getwijfeld of je verder wilde met dat strenge leven?
“Jawel. Ik heb er van alles voor gelaten, ging als tiener bijvoorbeeld niet uit. Tot het moment waarop dat toch óók leuk ging lijken... Toen kwam ik op het punt dat ik dacht: wil ik dit nog wel? Mijn lichaam veranderde; op mijn zestiende ben ik nog vijftien centimeter gegroeid en ik moest wennen aan dat nieuwe lijf. Uiteindelijk besloot ik toch dat dansen was wat ik wilde, en ging door. Maar toen ik werd gevraagd voor mijn eerste film, Sneekweek, miste ik door de opnames maanden school en heb ik die uiteindelijk niet afgemaakt. Stom, hè? Maar ja, gelukkig mag ik nu zo veel andere leuke dingen doen...” 


‘Tot mijn zestiende heb ik alles gelaten voor het dansen’ 
 

Hoe was je jeugd verder?
“Heel beschermd. Ik moest mijn vader al vroeg missen: hij overleed toen ik zes was. Maar mijn moeder heeft dat gemis opgevangen. Mama en ik zijn een eenheid, we lijken in alles op elkaar. Mijn moeder is een echte oermoeder. Ze bracht me elke dag naar dansen en haalde me weer op. Ik was zó close met haar. En nog steeds: ik vraag vaak haar goedkeuring en deel álles met haar. Tot op het genante af, haha! Vriendjes konden dat niet altijd waarderen.” 

Lees verder in Vriendin 3
Lees ook: Mark Dakriet openhartig over zijn zware eetverslaving

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |