×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Ik laat het los!'

Lezeressen vertellen: 'Ik laat het los!'
11.01.2017 -

Soms moet je iets of iemand loslaten: omdat dat beter voor je is, of om verder te kunnen. Lezeressen vertellen deze week in Vriendin (nummer 2) wat zij hebben losgelaten en wat het hen heeft gebracht.


'Ik doe nu dingen die ik wél leuk vind' 
Inge (36): “Toen ik me laatst weer met tegenzin in de sportschool in het zweet stond te werken, dacht ik ineens: wat ben ik nou toch aan het doen? Doe ik dit voor mijn plezier? Nee. Krijg ik er energie van? Nee. Ik deed het om ooit weer net zo slank te zijn als ik was voordat ik kinderen kreeg. Maar was dat een realistisch streven? Nee. Sinds de zwangerschap van mijn oudste heb ik nooit meer mijn oude figuur teruggekregen. Werd het niet eens tijd om me daar nu eens bij neer te gaan leggen? Te stoppen met dat obsessieve sporten en lijnen? Dingen te gaan doen die ik wél leuk vond? Het antwoord was drie keer ja. Ik blijf het belangrijk vinden om er goed uit te zien, maar staar me niet langer blind op maatje 36. Dat heb ik losgelaten. Liever maat 40 en tijd en energie over om dingen te doen die ik écht leuk vind: sinds een paar weken zit ik op yoga.”

'Mijn schoonouders zullen nooit veranderen'
Heleen (39): “Heel wat jaren was ik boos, teleurgesteld of verdrietig als mijn schoonouders weer eens verstek lieten gaan als een van onze kinderen jarig was, een belangrijke voetbalwedstrijd of toneelvoorstelling had of moest afzwemmen. Op een dag realiseerde ik me dat zij niet zullen veranderen, maar dat ik misschien mijn kijk op de situatie moest bijstellen. Ik heb mijn verwachtingen richting mijn schoonouders losgelaten. Nu probeer ik op het positieve te focussen, op dat wat er wél is. De kinderen zijn bijvoorbeeld dol op hun opa en oma, dat vind ik mooi om te zien. En er is volgens mijn kinderen niemand die zo goed kan voorlezen als mijn schoonvader en niemand die zulke lekkere taart bakt als oma. Ik vind nog altijd dat ze tekort schieten als opa en oma, maar ik probeer me er niet meer al te druk om te maken. Het is zoals het is. Het bespaart me in elk geval een hoop negatieve energie.”

Lees nog zeven verhalen in Vriendin 2

Wat heb jij losgelaten? Vertel het ons hieronder! 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!