×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Ik laat het los!'

Lezeressen vertellen: 'Ik laat het los!'
11.01.2017 -

Soms moet je iets of iemand loslaten: omdat dat beter voor je is, of om verder te kunnen. Lezeressen vertellen deze week in Vriendin (nummer 2) wat zij hebben losgelaten en wat het hen heeft gebracht.


'Ik doe nu dingen die ik wél leuk vind' 
Inge (36): “Toen ik me laatst weer met tegenzin in de sportschool in het zweet stond te werken, dacht ik ineens: wat ben ik nou toch aan het doen? Doe ik dit voor mijn plezier? Nee. Krijg ik er energie van? Nee. Ik deed het om ooit weer net zo slank te zijn als ik was voordat ik kinderen kreeg. Maar was dat een realistisch streven? Nee. Sinds de zwangerschap van mijn oudste heb ik nooit meer mijn oude figuur teruggekregen. Werd het niet eens tijd om me daar nu eens bij neer te gaan leggen? Te stoppen met dat obsessieve sporten en lijnen? Dingen te gaan doen die ik wél leuk vond? Het antwoord was drie keer ja. Ik blijf het belangrijk vinden om er goed uit te zien, maar staar me niet langer blind op maatje 36. Dat heb ik losgelaten. Liever maat 40 en tijd en energie over om dingen te doen die ik écht leuk vind: sinds een paar weken zit ik op yoga.”

'Mijn schoonouders zullen nooit veranderen'
Heleen (39): “Heel wat jaren was ik boos, teleurgesteld of verdrietig als mijn schoonouders weer eens verstek lieten gaan als een van onze kinderen jarig was, een belangrijke voetbalwedstrijd of toneelvoorstelling had of moest afzwemmen. Op een dag realiseerde ik me dat zij niet zullen veranderen, maar dat ik misschien mijn kijk op de situatie moest bijstellen. Ik heb mijn verwachtingen richting mijn schoonouders losgelaten. Nu probeer ik op het positieve te focussen, op dat wat er wél is. De kinderen zijn bijvoorbeeld dol op hun opa en oma, dat vind ik mooi om te zien. En er is volgens mijn kinderen niemand die zo goed kan voorlezen als mijn schoonvader en niemand die zulke lekkere taart bakt als oma. Ik vind nog altijd dat ze tekort schieten als opa en oma, maar ik probeer me er niet meer al te druk om te maken. Het is zoals het is. Het bespaart me in elk geval een hoop negatieve energie.”

Lees nog zeven verhalen in Vriendin 2

Wat heb jij losgelaten? Vertel het ons hieronder! 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |