×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: 'Ik laat het los!'

Lezeressen vertellen: 'Ik laat het los!'
11.01.2017 -

Soms moet je iets of iemand loslaten: omdat dat beter voor je is, of om verder te kunnen. Lezeressen vertellen deze week in Vriendin (nummer 2) wat zij hebben losgelaten en wat het hen heeft gebracht.


'Ik doe nu dingen die ik wél leuk vind' 
Inge (36): “Toen ik me laatst weer met tegenzin in de sportschool in het zweet stond te werken, dacht ik ineens: wat ben ik nou toch aan het doen? Doe ik dit voor mijn plezier? Nee. Krijg ik er energie van? Nee. Ik deed het om ooit weer net zo slank te zijn als ik was voordat ik kinderen kreeg. Maar was dat een realistisch streven? Nee. Sinds de zwangerschap van mijn oudste heb ik nooit meer mijn oude figuur teruggekregen. Werd het niet eens tijd om me daar nu eens bij neer te gaan leggen? Te stoppen met dat obsessieve sporten en lijnen? Dingen te gaan doen die ik wél leuk vond? Het antwoord was drie keer ja. Ik blijf het belangrijk vinden om er goed uit te zien, maar staar me niet langer blind op maatje 36. Dat heb ik losgelaten. Liever maat 40 en tijd en energie over om dingen te doen die ik écht leuk vind: sinds een paar weken zit ik op yoga.”

'Mijn schoonouders zullen nooit veranderen'
Heleen (39): “Heel wat jaren was ik boos, teleurgesteld of verdrietig als mijn schoonouders weer eens verstek lieten gaan als een van onze kinderen jarig was, een belangrijke voetbalwedstrijd of toneelvoorstelling had of moest afzwemmen. Op een dag realiseerde ik me dat zij niet zullen veranderen, maar dat ik misschien mijn kijk op de situatie moest bijstellen. Ik heb mijn verwachtingen richting mijn schoonouders losgelaten. Nu probeer ik op het positieve te focussen, op dat wat er wél is. De kinderen zijn bijvoorbeeld dol op hun opa en oma, dat vind ik mooi om te zien. En er is volgens mijn kinderen niemand die zo goed kan voorlezen als mijn schoonvader en niemand die zulke lekkere taart bakt als oma. Ik vind nog altijd dat ze tekort schieten als opa en oma, maar ik probeer me er niet meer al te druk om te maken. Het is zoals het is. Het bespaart me in elk geval een hoop negatieve energie.”

Lees nog zeven verhalen in Vriendin 2

Wat heb jij losgelaten? Vertel het ons hieronder! 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |