×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Francis had acht jaar lang klachten na haar sterilisatie

Vriendin 2: Francis had acht jaar lang klachten na haar sterilisatie
11.01.2017 -

Negen jaar geleden koos Francis (46) voor sterilisatie. Ze liet Essure-veertjes in haar eileiders plaatsen. Niet lang daarna kreeg ze lichamelijke klachten. Toen bekend werd dat die kunnen worden veroorzaakt door de veertjes, liet ze ze verwijderen. “Ik geniet er elke dag van dat ik me weer goed voel.”


Na de geboorte van haar vierde kind, negen jaar geleden, wist Francis het zeker: ze wilde niet meer zwanger worden. “Ik wilde af van de anticonceptiepil en de hormonen en zocht op internet naar sterilisatie. Ik vond Essure, dat leek veilig. Ik las niets over bijwerkingen. Bovendien was een echte operatie niet nodig, kon ik dus gewoon blijven werken en hoefde ik niet te stoppen met de borstvoeding aan mijn jongste kind. Ik maakte dus een afspraak met de gynaecoloog om het te bespreken. Hij was ook meteen enthousiast.”

Bij de Essure-methode worden veertjes in de eileiders geplaatst waardoor die geleidelijk dichtgroeien. Deze veertjes worden door middel van een kijkoperatie via de vagina en baarmoederhals aangebracht in de opening van de eileiders. De polyester vezels in de Essure-veertjes zorgen ervoor dat de eileiders na ongeveer drie maanden dichtgroeien. Zaadcellen kunnen zo niet bij de eitjes komen, waardoor je niet zwanger kunt raken. “Het plaatsen van die veertjes ging niet makkelijk. Het was heel pijnlijk. Daarbij voelde ik ze zitten, daar moest ik enorm aan wennen. Het was achteraf bezien niet slim dat ik er niet bij stilgestaan had dat ik een nikkelallergie heb. Er zit namelijk nikkel in de veertjes. Hierdoor kreeg ik jeukende ogen en uitslag op mijn benen. Die klachten kon ik nog in verband brengen met mijn allergie, maar ik voelde me steeds slechter. Ik had last van stijfheid in mijn gewrichten en zo veel rugpijn dat ik ’s morgens nauwelijks uit bed kon komen. Mijn kinderen konden me zelfs niet knuffelen, omdat elke aanraking pijn deed. Ook mijn menstruaties werden heftig, met grote stolsels. Soms was ik wel twee weken ongesteld. Toen ik hiervoor naar de huisarts ging, adviseerde hij me om aan de pil te gaan, zodat de menstruaties regelmatiger en lichter zouden worden. Dat wilde ik niet. Ik had juist voor Essure gekozen om de pil niet meer te hoeven slikken.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 2

Plaats een reactie

1Reacties

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |