×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Francis had acht jaar lang klachten na haar sterilisatie

Vriendin 2: Francis had acht jaar lang klachten na haar sterilisatie
11.01.2017 -

Negen jaar geleden koos Francis (46) voor sterilisatie. Ze liet Essure-veertjes in haar eileiders plaatsen. Niet lang daarna kreeg ze lichamelijke klachten. Toen bekend werd dat die kunnen worden veroorzaakt door de veertjes, liet ze ze verwijderen. “Ik geniet er elke dag van dat ik me weer goed voel.”


Na de geboorte van haar vierde kind, negen jaar geleden, wist Francis het zeker: ze wilde niet meer zwanger worden. “Ik wilde af van de anticonceptiepil en de hormonen en zocht op internet naar sterilisatie. Ik vond Essure, dat leek veilig. Ik las niets over bijwerkingen. Bovendien was een echte operatie niet nodig, kon ik dus gewoon blijven werken en hoefde ik niet te stoppen met de borstvoeding aan mijn jongste kind. Ik maakte dus een afspraak met de gynaecoloog om het te bespreken. Hij was ook meteen enthousiast.”

Bij de Essure-methode worden veertjes in de eileiders geplaatst waardoor die geleidelijk dichtgroeien. Deze veertjes worden door middel van een kijkoperatie via de vagina en baarmoederhals aangebracht in de opening van de eileiders. De polyester vezels in de Essure-veertjes zorgen ervoor dat de eileiders na ongeveer drie maanden dichtgroeien. Zaadcellen kunnen zo niet bij de eitjes komen, waardoor je niet zwanger kunt raken. “Het plaatsen van die veertjes ging niet makkelijk. Het was heel pijnlijk. Daarbij voelde ik ze zitten, daar moest ik enorm aan wennen. Het was achteraf bezien niet slim dat ik er niet bij stilgestaan had dat ik een nikkelallergie heb. Er zit namelijk nikkel in de veertjes. Hierdoor kreeg ik jeukende ogen en uitslag op mijn benen. Die klachten kon ik nog in verband brengen met mijn allergie, maar ik voelde me steeds slechter. Ik had last van stijfheid in mijn gewrichten en zo veel rugpijn dat ik ’s morgens nauwelijks uit bed kon komen. Mijn kinderen konden me zelfs niet knuffelen, omdat elke aanraking pijn deed. Ook mijn menstruaties werden heftig, met grote stolsels. Soms was ik wel twee weken ongesteld. Toen ik hiervoor naar de huisarts ging, adviseerde hij me om aan de pil te gaan, zodat de menstruaties regelmatiger en lichter zouden worden. Dat wilde ik niet. Ik had juist voor Essure gekozen om de pil niet meer te hoeven slikken.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 2

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |