×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Francis had acht jaar lang klachten na haar sterilisatie

Vriendin 2: Francis had acht jaar lang klachten na haar sterilisatie
11.01.2017 -

Negen jaar geleden koos Francis (46) voor sterilisatie. Ze liet Essure-veertjes in haar eileiders plaatsen. Niet lang daarna kreeg ze lichamelijke klachten. Toen bekend werd dat die kunnen worden veroorzaakt door de veertjes, liet ze ze verwijderen. “Ik geniet er elke dag van dat ik me weer goed voel.”


Na de geboorte van haar vierde kind, negen jaar geleden, wist Francis het zeker: ze wilde niet meer zwanger worden. “Ik wilde af van de anticonceptiepil en de hormonen en zocht op internet naar sterilisatie. Ik vond Essure, dat leek veilig. Ik las niets over bijwerkingen. Bovendien was een echte operatie niet nodig, kon ik dus gewoon blijven werken en hoefde ik niet te stoppen met de borstvoeding aan mijn jongste kind. Ik maakte dus een afspraak met de gynaecoloog om het te bespreken. Hij was ook meteen enthousiast.”

Bij de Essure-methode worden veertjes in de eileiders geplaatst waardoor die geleidelijk dichtgroeien. Deze veertjes worden door middel van een kijkoperatie via de vagina en baarmoederhals aangebracht in de opening van de eileiders. De polyester vezels in de Essure-veertjes zorgen ervoor dat de eileiders na ongeveer drie maanden dichtgroeien. Zaadcellen kunnen zo niet bij de eitjes komen, waardoor je niet zwanger kunt raken. “Het plaatsen van die veertjes ging niet makkelijk. Het was heel pijnlijk. Daarbij voelde ik ze zitten, daar moest ik enorm aan wennen. Het was achteraf bezien niet slim dat ik er niet bij stilgestaan had dat ik een nikkelallergie heb. Er zit namelijk nikkel in de veertjes. Hierdoor kreeg ik jeukende ogen en uitslag op mijn benen. Die klachten kon ik nog in verband brengen met mijn allergie, maar ik voelde me steeds slechter. Ik had last van stijfheid in mijn gewrichten en zo veel rugpijn dat ik ’s morgens nauwelijks uit bed kon komen. Mijn kinderen konden me zelfs niet knuffelen, omdat elke aanraking pijn deed. Ook mijn menstruaties werden heftig, met grote stolsels. Soms was ik wel twee weken ongesteld. Toen ik hiervoor naar de huisarts ging, adviseerde hij me om aan de pil te gaan, zodat de menstruaties regelmatiger en lichter zouden worden. Dat wilde ik niet. Ik had juist voor Essure gekozen om de pil niet meer te hoeven slikken.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 2

Plaats een reactie

1Reacties

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!