×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Mark Dakriet openhartig over zijn zware eetverslaving

Vriendin 2: Mark Dakriet openhartig over zijn zware eetverslaving
10.01.2017 -

Zanger van Re-Play Mark Dakriet (43) viel tachtig kilo af en schreef daar een boek over: Never nooit meer. “Mijn zoon Eja moest huilen omdat ik niet meer met hem kon voetballen. Dat vond ik verschrikkelijk.”


Waarom wilde je dit boek schrijven?
“Ik was zwaar eetverslaafd en zat zo in de put, dat ik niets meer wilde. Ik sloot mezelf thuis op. Totdat ik honderdtachtig kilo woog en dacht: Mark, je laat het toch niet zover komen dat je straks dood neervalt? Ik ben er keihard aan gaan werken en nu wil ik dat mensen me horen. Ik wil dat anderen begrijpen waar je tegenaan loopt als je zo zwaar bent, waarom je bijvoorbeeld zo geïsoleerd raakt. Als er in mijn vriendenkring iemand jarig was of we gingen uit eten, kreeg ik het al warm, omdat ik niet meer in een stoel paste. Ik zegde zelfs vergaderingen af om die reden en vliegen ging ook niet meer. Mijn vrouw moest mij op het laatst helpen om mijn schoenen en broek aan te trekken. Ik was net een klein kind. Zo kan ik nog wel even doorgaan: ik heb een zoon van dertien, maar samen voetballen zat er niet in. Ook winkelen of op zondag een stukje wandelen met mijn gezin deed ik niet meer. Omdat ik me schaamde voor mijn uiterlijk, maar ook omdat het zweet me na vijf stappen uitbrak. Dan was ik moe. Mijn vrouw en kind hebben veel zonder mij moeten doen.” 

Winnen: we mogen het boek van Mark Dakriet, Never nooit meer, 10x weggeven. Klik hier om kans te maken. 

Wat voor kind was je?
“Spontaan en lief, zeggen mijn ouders. Sportief ook. Mijn vader had een karateschool en daar sportte ik. Ik deed aan boksen en karate, maar voetbalde ook graag.”

Je was geen dik kind, toch?“Nee, het begon bij mij pas rond mijn achttiende. Ik was op trainingskamp met mijn voetbalteam, toen ik op een ochtend niet meer op mijn linkerbeen kon staan. Ik bleek een bacteriële infectie in mijn been te hebben en ik heb weken in het ziekenhuis gelegen. Daarna heb ik nooit meer gesport. Vraag me niet waarom, dat vraag ik me ook nog steeds af. Maar daarna is het langzaam begonnen. Ik hield altijd al van lekker eten en toen ik ook nog kok werd, kon ik natuurlijk van alles proeven in de keuken. Zo kwamen de kilo’s er langzaam aan. Het maakte me eigenlijk niet uit toen de weegschaal negentig kilo aangaf of een maand later honderd. Tot er op een gegeven moment ‘error’ in beeld stond. Error! Dat betekende dat ik honderdveertig kilo moest wegen.” 


Mark tachtig kilo geleden. 

Het hele interview lees je in Vriendin 2.                                  

Op zijn Youtube kanaal deelt hij onderstaande inspirerende video. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Liefde op het eerste gezicht: de liefde tussen Lisanne en Dirk sloeg in als een bom

23.08.2017 - Vanaf het eerste moment dat Lisanne (28) en Dirk (24) elkaar zeven jaar geleden zagen, wisten ze: wij horen bij elkaar. “Ik had nog nooit een relatie gehad, maar wist dat dit verliefdheid was.”

Lees meer

23.08.2017 - Vanaf het eerste moment dat Lisanne (28) en Dirk (24) elkaar zeven jaar geleden zagen, wisten ze: wij horen bij elkaar. “Ik had nog nooit een relatie gehad, maar wist dat dit verliefdheid was.”

Lees verder
Lobke: 'Na mijn scheiding ontdekte ik dat ik zwanger was'

22.08.2017 - Een paar maanden na haar scheiding ontdekt Lobke (33) dat ze zwanger is: van haar ex-man Pieter (36). "Tijdens de echo kreeg ik een huilbui die een kwartier duurde. Wat nu?"

Lees meer
De zomer van… presentator Rik van de Westelaken

22.08.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. In deze laatste aflevering de verhalen van presentator Rik van de Westelaken (46): “Er zijn ook plekken waar ik níét heen wil.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is mijn grootste vakantiegeheim'

17.08.2017 - Zon, zee, zwijgen... Deze vrouwen deden in hun vakantie iets wat ze liever met niemand delen. "Door mijn leugen kon ik zelfs geen foto's van m'n reis op Facebook zetten."

Lees meer
Nadia: 'Zonder Laura's hulp was me de opvoeding niet gelukt'

17.08.2017 - Nadia (41) was nog maar net bevallen van haar zoontje, toen haar man omkwam bij een auto-ongeluk. Buurvrouw Laura (64) ving Nadia op. “Dankzij haar heb ik er nooit alleen voor gestaan.”

Lees meer
Ida: 'De moordenaar van mijn dochter woont nu om de hoek'

16.08.2017 - Ida’s negentienjarige dochter Célesta werd in 2012 om het leven gebracht door haar vriend. Ida was kapot van verdriet. Nu, vijf jaar later, blijkt de moordenaar van haar dochter bij haar in de buurt te wonen. “Ik ben bang. Niet voor hem, maar voor mezelf. Omdat ik zó boos ben.”

Lees meer
Corina: 'Tegen alle verwachtingen in kregen we deze twee wondertjes'

16.08.2017 - De arts vertelde Corina (39) en haar man Marko (42) dat ze waarschijnlijk nooit ouders zouden worden. Toch hielden ze hoop. Corina: “Ik ben zo blij dat we niet opgaven en twee prachtige gezonde zonen hebben mogen krijgen.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 189 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….