×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Mark Dakriet openhartig over zijn zware eetverslaving

Vriendin 2: Mark Dakriet openhartig over zijn zware eetverslaving
10.01.2017 -

Zanger van Re-Play Mark Dakriet (43) viel tachtig kilo af en schreef daar een boek over: Never nooit meer. “Mijn zoon Eja moest huilen omdat ik niet meer met hem kon voetballen. Dat vond ik verschrikkelijk.”


Waarom wilde je dit boek schrijven?
“Ik was zwaar eetverslaafd en zat zo in de put, dat ik niets meer wilde. Ik sloot mezelf thuis op. Totdat ik honderdtachtig kilo woog en dacht: Mark, je laat het toch niet zover komen dat je straks dood neervalt? Ik ben er keihard aan gaan werken en nu wil ik dat mensen me horen. Ik wil dat anderen begrijpen waar je tegenaan loopt als je zo zwaar bent, waarom je bijvoorbeeld zo geïsoleerd raakt. Als er in mijn vriendenkring iemand jarig was of we gingen uit eten, kreeg ik het al warm, omdat ik niet meer in een stoel paste. Ik zegde zelfs vergaderingen af om die reden en vliegen ging ook niet meer. Mijn vrouw moest mij op het laatst helpen om mijn schoenen en broek aan te trekken. Ik was net een klein kind. Zo kan ik nog wel even doorgaan: ik heb een zoon van dertien, maar samen voetballen zat er niet in. Ook winkelen of op zondag een stukje wandelen met mijn gezin deed ik niet meer. Omdat ik me schaamde voor mijn uiterlijk, maar ook omdat het zweet me na vijf stappen uitbrak. Dan was ik moe. Mijn vrouw en kind hebben veel zonder mij moeten doen.” 

Winnen: we mogen het boek van Mark Dakriet, Never nooit meer, 10x weggeven. Klik hier om kans te maken. 

Wat voor kind was je?
“Spontaan en lief, zeggen mijn ouders. Sportief ook. Mijn vader had een karateschool en daar sportte ik. Ik deed aan boksen en karate, maar voetbalde ook graag.”

Je was geen dik kind, toch?“Nee, het begon bij mij pas rond mijn achttiende. Ik was op trainingskamp met mijn voetbalteam, toen ik op een ochtend niet meer op mijn linkerbeen kon staan. Ik bleek een bacteriële infectie in mijn been te hebben en ik heb weken in het ziekenhuis gelegen. Daarna heb ik nooit meer gesport. Vraag me niet waarom, dat vraag ik me ook nog steeds af. Maar daarna is het langzaam begonnen. Ik hield altijd al van lekker eten en toen ik ook nog kok werd, kon ik natuurlijk van alles proeven in de keuken. Zo kwamen de kilo’s er langzaam aan. Het maakte me eigenlijk niet uit toen de weegschaal negentig kilo aangaf of een maand later honderd. Tot er op een gegeven moment ‘error’ in beeld stond. Error! Dat betekende dat ik honderdveertig kilo moest wegen.” 


Mark tachtig kilo geleden. 

Het hele interview lees je in Vriendin 2.                                  

Op zijn Youtube kanaal deelt hij onderstaande inspirerende video. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |