×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 2: Jeanette is verslaafd aan spelletjes op haar mobiel

Vriendin 2: Jeanette is verslaafd aan spelletjes op haar mobiel
10.01.2017 -

Jeanette (44), getrouwd met Louis (47), moeder van Sven (14) en Lars (12), raffelt het huishouden af, maakt geen tijd meer voor haar vriendinnen en gaat uren later dan haar man naar bed. Omdat ze verslaafd is aan spelletjes op haar mobiel. ''Ik speel het zelfs als ik in de rij sta bij de Lidl."


Jeanette: “Tv-kijken kan ik niet meer zonder tablet of telefoon in mijn handen. Ook als ik gebeld word en zelfs als ik met mijn jongens praat, pak ik mijn tablet erbij om tegelijkertijd te kunnen gamen. Het is inmiddels geen onschuldig tijdverdrijf meer, maar een echte verslaving. Ik ben er dagelijks zo tien uur mee zoet. Het begon allemaal twee jaar geleden met een gescheurde meniscus. Ik maakte tijdens een voetbaltraining een verkeerde draai met mijn knie en voelde ineens een vreselijke pijnscheut. Ik wist meteen dat het foute boel was. Vervolgens kwam ik dagenlang thuis te zitten. Eerst in afwachting van mijn operatie, daarna moest ik rust nemen om volledig te herstellen. Normaal ben ik een doener. Ik sport, werk twintig uur in de zorg, heb een moeder die aan het dementeren is die ik twee keer per week bezoek en ik houd thuis het gezin draaiende. Maar nu dook ik de ziektewet in. Ik zat op de bank en kon amper overeind komen. Ik ben geen lezer of tv-kijker, dus al snel verveelde ik me. Een vriendin met wie ik samen voetbal, zette Candy Crush voor me op mijn laptop. Dan had ik iets omhanden, zei ze. Eerst leek het me niks, die vallende snoepjes, tijdbommen en gelatine-blokjes die je zo snel mogelijk moet zien te verzamelen of verwijderen, maar na het behalen van het vierde level was ik om. Het snoepjesvirus had me te pakken. Ik installeerde ook Farm Heroes op mijn tablet en telefoon, ongeveer hetzelfde principe, maar dan met aardbeien, wortels en zonnetjes.”


'Zodra de kinderen naar school zijn, gaat Candy Crush aan'


Kant-en-klare gehaktballen 
“Zodra ik ’s morgens mijn ogen opende, greep ik naar mijn telefoon om eerst even overal te ‘collecten’: een keer per 24 uur kun je aan het rad draaien voor gratis boosters, dat zijn speciale snoepjes waarmee je bepaalde blokjes makkelijk kon wegschieten. Dan probeerde ik tijdens het ontbijt alvast even een ‘leven’ uit om wat extra’s te verzamelen. En zodra het huis verlaten was en iedereen op weg was naar werk en school, ging ik heerlijk onderuitgezakt op de bank liggen met mijn telefoon en een grote pot thee. Zo kwam ik deze tijd wel door duurde acht weken voordat mijn knie weer dusdanig hersteld was dat ik lichte werkzaamheden kon uitvoeren. Ik werk in een verzorgingstehuis en begon met halve dagen, ik was nog boventallig. Op dat moment was ik al zo verslingerd aan de spellen, dat ik afkickverschijnselen kreeg.Ik betrapte me erop dat ik tijdens het wassen van de patiënten ondertussen dacht hoe ik een bepaald level kon bereiken of aan de extra boosters die ik binnen een uur moest halen. Meestal rende ik in mijn koffiepauzes naar mijn telefoon om daar snel nog wat te spelen en mijn boterham propte ik naar binnen, zodat ik extra tijd had om te spelen. Maar niet alleen op mijn werk was ik in mijn hoofd bezig met mijn spelletjes, ook thuis. Op mijn vrije dagen en als de jongens nog op school zaten en Louis op zijn werk, ging ik op de bank gamen. Tussendoor haalde ik even snel boodschappen, propte een was in de machine en racete ik met een stofzuiger door het huis, zodat ik des te sneller weer verder kon spelen.”

Spelletjesjunk 
“Koken deed ik als mijn ‘levens’ op waren en ik een kwartier moest wachten totdat ik weer verder kon, maar dat wat we ’s avonds aten, werd steeds makkelijker. Ik kocht geschilde aardappelen en in plaats zelf gehakt te kruiden, haalde ik bij de slager kant-en-klare gehaktballen. Louis, Sven en Lars klaagden dat ze mijn kookkunsten minder lekker vonden dan vroeger, maar dan jokte ik dat ik te veel last had van mijn knie om er lang op te staan.''

Lees verder in Vriendin 2 
Heb jij ook een hardnekkige verslaving waar je maar niet vanaf komt? Deel je verhaal hieronder.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!