×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: huidverzorgingstips van de experts

Vriendin 1: huidverzorgingstips van de experts
04.01.2017 -

Voor altijd jong? Sorry, dat kan niet... Wel delen we in Vriendin 1 de beste tips (van experts!) om het verouderingsproces wat te vertragen. Hieronder vind je nog wat extra huidverzorgingstips. Zo ga je goed het nieuwe jaar in!


Probiotica
Heb je al van probiotica gehoord? Dat zijn goede bacteriën die een positief effect op je gezondheid en je huid kunnen hebben. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van probiotica op de spijsvertering en darmklachten.

Onderzoekarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee: “Het idee is dat probiotica de zuurgraad van je huid verlagen door melkzuur en andere stoffen met antibacteriële werking aan te maken. Hierdoor zouden de slechte, ziekmakende bacteriën minder kans krijgen. En bij een droge huid zouden probiotica de weerstand van je huid kunnen verbeteren, waardoor die vocht beter vasthoudt en droogterimpeltjes verdwijnen. Er is alleen wel meer onderzoek nodig om te bewijzen dat probiotica de hype waard zijn. Het is bovendien een uitdaging om levende beestjes goed te houden in een crème. Vaak wordt nu gewerkt met dode bacteriën of deeltjes daarvan.”

Probiotica in cosmetica is zo nieuw dat het nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Wél online bij www.thebeautychef.com en www.aureliaskincare.com.

Potje? Pompflacon!
Antioxidanten zijn gevoelig voor licht en lucht. Daar verliezen ze hun werking door. Antirimpelcrèmes blijven daarom het beste bewaard in een luchtdichte pompflacon of in een tube. Ze blijven minder lang goed in een potje.

Extra smeren in de winter
Door de lagere luchtvochtigheid kan je huid droger worden. Vul daarom je dagelijkse moisturizer aan met een vette crème, zoals vaseline of een 100 procent plantaardige olie als argan- of jojobaolie. Daarmee bouw je de weerstand van je huid op en ben je beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Hoe hoger de concentraties werkzame stoffen, hoe beter de werking van de olie. De beste olie is de premium-variant. Want op elk flesje staat dat het 100 procent puur is, maar dat zegt niks over de kwaliteit. Een betrouwbare webwinkel is www.arganwinkel.nl. Wil je een gratis proefflesje arganolie uitproberen? Vraag het dan hier aan

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |