×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 1: huidverzorgingstips van de experts

Vriendin 1: huidverzorgingstips van de experts
04.01.2017 -

Voor altijd jong? Sorry, dat kan niet... Wel delen we in Vriendin 1 de beste tips (van experts!) om het verouderingsproces wat te vertragen. Hieronder vind je nog wat extra huidverzorgingstips. Zo ga je goed het nieuwe jaar in!


Probiotica
Heb je al van probiotica gehoord? Dat zijn goede bacteriën die een positief effect op je gezondheid en je huid kunnen hebben. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werking van probiotica op de spijsvertering en darmklachten.

Onderzoekarts cosmetische dermatologie Jetske Ultee: “Het idee is dat probiotica de zuurgraad van je huid verlagen door melkzuur en andere stoffen met antibacteriële werking aan te maken. Hierdoor zouden de slechte, ziekmakende bacteriën minder kans krijgen. En bij een droge huid zouden probiotica de weerstand van je huid kunnen verbeteren, waardoor die vocht beter vasthoudt en droogterimpeltjes verdwijnen. Er is alleen wel meer onderzoek nodig om te bewijzen dat probiotica de hype waard zijn. Het is bovendien een uitdaging om levende beestjes goed te houden in een crème. Vaak wordt nu gewerkt met dode bacteriën of deeltjes daarvan.”

Probiotica in cosmetica is zo nieuw dat het nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Wél online bij www.thebeautychef.com en www.aureliaskincare.com.

Potje? Pompflacon!
Antioxidanten zijn gevoelig voor licht en lucht. Daar verliezen ze hun werking door. Antirimpelcrèmes blijven daarom het beste bewaard in een luchtdichte pompflacon of in een tube. Ze blijven minder lang goed in een potje.

Extra smeren in de winter
Door de lagere luchtvochtigheid kan je huid droger worden. Vul daarom je dagelijkse moisturizer aan met een vette crème, zoals vaseline of een 100 procent plantaardige olie als argan- of jojobaolie. Daarmee bouw je de weerstand van je huid op en ben je beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Hoe hoger de concentraties werkzame stoffen, hoe beter de werking van de olie. De beste olie is de premium-variant. Want op elk flesje staat dat het 100 procent puur is, maar dat zegt niks over de kwaliteit. Een betrouwbare webwinkel is www.arganwinkel.nl. Wil je een gratis proefflesje arganolie uitproberen? Vraag het dan hier aan

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |