×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'

Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'
28.12.2016 -

Vijftig worden vond Anita Witzier (55) ‘te gek’. Met mensen die klagen over ouder worden, heeft ze dan ook helemaal niets. “Ik vind dit juist een spannende tijd!”


Als presentatrice Anita Witzier de deur opendoet van haar huis, is meteen te zien waarom ze werd gekozen als gezicht van Laat zien wie je bent, een nieuw online lifestyle­ platform over onder meer beauty en gezondheid voor 50+­vrouwen. Zelfs zonder make­up ziet ze er stralend uit, en dat figuur... zo willen we allemaal wel de vijftig voorbij! Het platform is opgezet om vrouwen boven de vijftig ‘uit dat vergeethoekje te halen’, vertelt Anita enigszins strijdbaar. “Want we doen ertoe! Het is echt niet zo dat het leven ophoudt na je laatste menstruatie. Integendeel: wij 50+­-vrouwen zijn juist een interessante groep. Thuis krijgen we meer rust omdat de kinderen groot zijn, werkende vrouwen kunnen vaak nog een stap maken en veel vrouwen in topfuncties zíjn juist van deze leeftijd. We hebben een bestendige relatie óf kunnen juist weer opnieuw beginnen. Kortom, hoe dan ook een spannende tijd.” 

Jij vindt deze leeftijd dus een zegen?
“Absoluut. Ik had helemaal geen moeite met vijftig worden, vond het juist te gek. Nu heb ik natuurlijk mazzel, want ik voel me goed en verkeer in fijne omstandigheden. Maar ik kan er niet goed tegen als mensen klagen over ouder worden. Het alternatief is namelijk dat je het niet haalt. Een vriendinnetje van vroeger is een paar jaar geleden overleden, ze was net vijftig. En twee weken geleden nog een geweldige vrouw hier in het dorp: eenenvijftig, hartstilstand, weg. Dus zeg het maar, wat heb je liever?” 

Merk je ook nadelen van het ouder worden?
“Natuurlijk, het verval treedt in. Het is gewoon slijtage: laat een motor vijftig jaar lopen, dan slijt hij ook. Dat moet je accepteren en je leven er misschien iets op aanpassen. De hele nacht doorfeesten doe ik niet meer, ook omdat ik weet hoe kapot ik de volgende dag ben. En ik merk dat ik stijf word, bij het opstaan loop ik als een manke geit.” 
 

‘Je moet de slijtage accepteren en er je leven op aanpassen’ 
 

Wat doe je om toch in vorm te blijven?
“Ik sport vier, vijf keer per week. Een keer met een trainer, de rest doe ik zelf. Daarnaast verzorg ik mijn gezicht: dagcrème, nachtcrème, goed schoonmaken. Af en toe naar de schoonheids-specialiste. Laatst heb ik een bindweefselmassage gehad. Ik leek daarna wel tien jaar jonger en mijn huid straalde: fantastisch! Heerlijk ook, dat gepiel en gekneed aan me. Vooral als ik weet dat ik er knap van word, haha.” 

Denk je ook weleens aan een bezoekje aan de plastisch chirurg...?
“Daar ben ik nog niet geweest. Botox heb ik weleens gedaan, in mijn frons­ rimpel, maar die is weer terug. Ik weet niet of ik iets aan mezelf zou laten doen door een chirurg... Al kan ik me voorstellen dat ik moeite krijg met mijn kaaklijn die slapper wordt. Een kennis heeft laatst haar oogleden laten liften, dat begrijp ik ook echt. Dat verandert niet je hele gezicht, maar geeft je wel een open blik en je ziet er wat minder vermoeid uit.” Anita denkt even na: “Ik hoef niet jonger te lijken, maar minder rommelig zou fijn zijn.” 

Lees verder in Vriendin 52.
Lees ook: Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen.“Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |