×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'

Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'
28.12.2016 -

Vijftig worden vond Anita Witzier (55) ‘te gek’. Met mensen die klagen over ouder worden, heeft ze dan ook helemaal niets. “Ik vind dit juist een spannende tijd!”


Als presentatrice Anita Witzier de deur opendoet van haar huis, is meteen te zien waarom ze werd gekozen als gezicht van Laat zien wie je bent, een nieuw online lifestyle­ platform over onder meer beauty en gezondheid voor 50+­vrouwen. Zelfs zonder make­up ziet ze er stralend uit, en dat figuur... zo willen we allemaal wel de vijftig voorbij! Het platform is opgezet om vrouwen boven de vijftig ‘uit dat vergeethoekje te halen’, vertelt Anita enigszins strijdbaar. “Want we doen ertoe! Het is echt niet zo dat het leven ophoudt na je laatste menstruatie. Integendeel: wij 50+­-vrouwen zijn juist een interessante groep. Thuis krijgen we meer rust omdat de kinderen groot zijn, werkende vrouwen kunnen vaak nog een stap maken en veel vrouwen in topfuncties zíjn juist van deze leeftijd. We hebben een bestendige relatie óf kunnen juist weer opnieuw beginnen. Kortom, hoe dan ook een spannende tijd.” 

Jij vindt deze leeftijd dus een zegen?
“Absoluut. Ik had helemaal geen moeite met vijftig worden, vond het juist te gek. Nu heb ik natuurlijk mazzel, want ik voel me goed en verkeer in fijne omstandigheden. Maar ik kan er niet goed tegen als mensen klagen over ouder worden. Het alternatief is namelijk dat je het niet haalt. Een vriendinnetje van vroeger is een paar jaar geleden overleden, ze was net vijftig. En twee weken geleden nog een geweldige vrouw hier in het dorp: eenenvijftig, hartstilstand, weg. Dus zeg het maar, wat heb je liever?” 

Merk je ook nadelen van het ouder worden?
“Natuurlijk, het verval treedt in. Het is gewoon slijtage: laat een motor vijftig jaar lopen, dan slijt hij ook. Dat moet je accepteren en je leven er misschien iets op aanpassen. De hele nacht doorfeesten doe ik niet meer, ook omdat ik weet hoe kapot ik de volgende dag ben. En ik merk dat ik stijf word, bij het opstaan loop ik als een manke geit.” 
 

‘Je moet de slijtage accepteren en er je leven op aanpassen’ 
 

Wat doe je om toch in vorm te blijven?
“Ik sport vier, vijf keer per week. Een keer met een trainer, de rest doe ik zelf. Daarnaast verzorg ik mijn gezicht: dagcrème, nachtcrème, goed schoonmaken. Af en toe naar de schoonheids-specialiste. Laatst heb ik een bindweefselmassage gehad. Ik leek daarna wel tien jaar jonger en mijn huid straalde: fantastisch! Heerlijk ook, dat gepiel en gekneed aan me. Vooral als ik weet dat ik er knap van word, haha.” 

Denk je ook weleens aan een bezoekje aan de plastisch chirurg...?
“Daar ben ik nog niet geweest. Botox heb ik weleens gedaan, in mijn frons­ rimpel, maar die is weer terug. Ik weet niet of ik iets aan mezelf zou laten doen door een chirurg... Al kan ik me voorstellen dat ik moeite krijg met mijn kaaklijn die slapper wordt. Een kennis heeft laatst haar oogleden laten liften, dat begrijp ik ook echt. Dat verandert niet je hele gezicht, maar geeft je wel een open blik en je ziet er wat minder vermoeid uit.” Anita denkt even na: “Ik hoef niet jonger te lijken, maar minder rommelig zou fijn zijn.” 

Lees verder in Vriendin 52.
Lees ook: Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |