×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'

Anita Witzier: 'Nu durf ik te zijn wie ik ben'
28.12.2016 -

Vijftig worden vond Anita Witzier (55) ‘te gek’. Met mensen die klagen over ouder worden, heeft ze dan ook helemaal niets. “Ik vind dit juist een spannende tijd!”


Als presentatrice Anita Witzier de deur opendoet van haar huis, is meteen te zien waarom ze werd gekozen als gezicht van Laat zien wie je bent, een nieuw online lifestyle­ platform over onder meer beauty en gezondheid voor 50+­vrouwen. Zelfs zonder make­up ziet ze er stralend uit, en dat figuur... zo willen we allemaal wel de vijftig voorbij! Het platform is opgezet om vrouwen boven de vijftig ‘uit dat vergeethoekje te halen’, vertelt Anita enigszins strijdbaar. “Want we doen ertoe! Het is echt niet zo dat het leven ophoudt na je laatste menstruatie. Integendeel: wij 50+­-vrouwen zijn juist een interessante groep. Thuis krijgen we meer rust omdat de kinderen groot zijn, werkende vrouwen kunnen vaak nog een stap maken en veel vrouwen in topfuncties zíjn juist van deze leeftijd. We hebben een bestendige relatie óf kunnen juist weer opnieuw beginnen. Kortom, hoe dan ook een spannende tijd.” 

Jij vindt deze leeftijd dus een zegen?
“Absoluut. Ik had helemaal geen moeite met vijftig worden, vond het juist te gek. Nu heb ik natuurlijk mazzel, want ik voel me goed en verkeer in fijne omstandigheden. Maar ik kan er niet goed tegen als mensen klagen over ouder worden. Het alternatief is namelijk dat je het niet haalt. Een vriendinnetje van vroeger is een paar jaar geleden overleden, ze was net vijftig. En twee weken geleden nog een geweldige vrouw hier in het dorp: eenenvijftig, hartstilstand, weg. Dus zeg het maar, wat heb je liever?” 

Merk je ook nadelen van het ouder worden?
“Natuurlijk, het verval treedt in. Het is gewoon slijtage: laat een motor vijftig jaar lopen, dan slijt hij ook. Dat moet je accepteren en je leven er misschien iets op aanpassen. De hele nacht doorfeesten doe ik niet meer, ook omdat ik weet hoe kapot ik de volgende dag ben. En ik merk dat ik stijf word, bij het opstaan loop ik als een manke geit.” 
 

‘Je moet de slijtage accepteren en er je leven op aanpassen’ 
 

Wat doe je om toch in vorm te blijven?
“Ik sport vier, vijf keer per week. Een keer met een trainer, de rest doe ik zelf. Daarnaast verzorg ik mijn gezicht: dagcrème, nachtcrème, goed schoonmaken. Af en toe naar de schoonheids-specialiste. Laatst heb ik een bindweefselmassage gehad. Ik leek daarna wel tien jaar jonger en mijn huid straalde: fantastisch! Heerlijk ook, dat gepiel en gekneed aan me. Vooral als ik weet dat ik er knap van word, haha.” 

Denk je ook weleens aan een bezoekje aan de plastisch chirurg...?
“Daar ben ik nog niet geweest. Botox heb ik weleens gedaan, in mijn frons­ rimpel, maar die is weer terug. Ik weet niet of ik iets aan mezelf zou laten doen door een chirurg... Al kan ik me voorstellen dat ik moeite krijg met mijn kaaklijn die slapper wordt. Een kennis heeft laatst haar oogleden laten liften, dat begrijp ik ook echt. Dat verandert niet je hele gezicht, maar geeft je wel een open blik en je ziet er wat minder vermoeid uit.” Anita denkt even na: “Ik hoef niet jonger te lijken, maar minder rommelig zou fijn zijn.” 

Lees verder in Vriendin 52.
Lees ook: Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers 

Foto: Marjolein Volmer

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!