×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Natalie ontsnapte aan de dood

Vriendin 52: Natalie ontsnapte aan de dood
27.12.2016 -

Het had weinig gescheeld of Natalie (44) had dit verhaal niet kunnen vertellen.Toen ze in slaap sukkelde achter het stuur, werd ze op een wonderbaarlijke manier gered. Door haar berschermengel. “Ik kreeg een tik op mijn schouder en toen zag ik het: ik reed op de vangrail af.”


‘Ik had letterlijk en figuurlijk een engel op mijn schouder’
 

Natalie: “Het was ruim een uur rijden vanuit Zuid-Limburg, waar we wonen, naar het optreden in Keulen waar ik met mijn vriend Garry naartoe ging. Er draaiden meerdere dj’s en ik wist dat het laat zou worden. Garry is zelf ook dj, dus we zijn wel wat gewend. Rond vijf uur ’s ochtends kwamen we naar buiten. Ik was de bob, dat hadden we van tevoren afgesproken. Omdat ik nogal moe was, zag ik best op tegen die rit naar huis. Daarom stelde ik voor te blijven slapen bij een vriend van Garry, die in Keulen woont, maar Garry wilde liever naar huis. En ik dacht: ach, dat kan ook wel. Maar achter het stuur vond ik het moeilijk om me op de weg te concentreren. Ik overwoog de auto aan de kant te zetten, maar reed toch door: des te eerder zouden we thuis zijn. Garry viel al gauw naast me in slaap. Ik deed mijn best om wakker te blijven, maar dat viel niet mee. De Duitse snelweg was onverlicht en verlaten. Voor en achter ons was het pikkedonker. Ik moest steeds harder vechten tegen de slaap. Dus ik zette de verwarming uit en beet op mijn lip in een poging bij de les te blijven. Muziek opzetten kon niet, want ik wilde Garry niet wakker maken. Eigenlijk was het onverantwoord. Ik was gewoon te moe om te rijden, maar ja, dat zeg ik nu, achteraf.” 
 

‘Iemand greep keihard in. Alleen... er was niemand’ 


Wegdoezelen
“We reden op een driebaansweg. Ik reed op de rechter rijstrook, lekker hard: 120-130 kilometer per uur. Ik merkte dat ik wegdoezelde, weer bijkwam, weer wegdoezelde... En toen gebeurde het. Ik vergeet het nooit meer. Plotseling voelde ik een harde tik op mijn rechterschouder. Alsof iemand er met zijn vlakke hand op sloeg. Ik schrok me rot: wat was dat? Het kwam van achter me, maar de achterbank was leeg. Tegelijkertijd voelde ik dat iemand een ruk gaf aan het stuur, waardoor de auto abrupt naar rechts week.

Toen pas zag ik het: ik reed bijna tegen de vangrail aan! Ik was in slaap gevallen en zonder dat ik het merkte, was de auto opgeschoven naar de linker rijstrook. En iets of iemand greep keihard in. Alleen... er was niemand! Onmiddellijk realiseerde ik me dat ik letterlijk en guurlijk een engel op mijn schouder had. Ik was in één keer klaarwakker. Garry ook, want de ingreep was zo heftig geweest dat hij ervan wakker schrok. ‘Wat doe je?’ vroeg hij. Ik schaamde me en durfde niet te vertellen dat ik in slaap was gevallen. Daarom zei ik dat ik een beetje indutte en deed ik alsof alles in orde was.” 

Lees verder in Vriendin 52.
Heb jij ook een spirituele ervaring gehad? Praat mee op het forum.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |