×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Natalie ontsnapte aan de dood

Vriendin 52: Natalie ontsnapte aan de dood
27.12.2016 -

Het had weinig gescheeld of Natalie (44) had dit verhaal niet kunnen vertellen.Toen ze in slaap sukkelde achter het stuur, werd ze op een wonderbaarlijke manier gered. Door haar berschermengel. “Ik kreeg een tik op mijn schouder en toen zag ik het: ik reed op de vangrail af.”


‘Ik had letterlijk en figuurlijk een engel op mijn schouder’
 

Natalie: “Het was ruim een uur rijden vanuit Zuid-Limburg, waar we wonen, naar het optreden in Keulen waar ik met mijn vriend Garry naartoe ging. Er draaiden meerdere dj’s en ik wist dat het laat zou worden. Garry is zelf ook dj, dus we zijn wel wat gewend. Rond vijf uur ’s ochtends kwamen we naar buiten. Ik was de bob, dat hadden we van tevoren afgesproken. Omdat ik nogal moe was, zag ik best op tegen die rit naar huis. Daarom stelde ik voor te blijven slapen bij een vriend van Garry, die in Keulen woont, maar Garry wilde liever naar huis. En ik dacht: ach, dat kan ook wel. Maar achter het stuur vond ik het moeilijk om me op de weg te concentreren. Ik overwoog de auto aan de kant te zetten, maar reed toch door: des te eerder zouden we thuis zijn. Garry viel al gauw naast me in slaap. Ik deed mijn best om wakker te blijven, maar dat viel niet mee. De Duitse snelweg was onverlicht en verlaten. Voor en achter ons was het pikkedonker. Ik moest steeds harder vechten tegen de slaap. Dus ik zette de verwarming uit en beet op mijn lip in een poging bij de les te blijven. Muziek opzetten kon niet, want ik wilde Garry niet wakker maken. Eigenlijk was het onverantwoord. Ik was gewoon te moe om te rijden, maar ja, dat zeg ik nu, achteraf.” 
 

‘Iemand greep keihard in. Alleen... er was niemand’ 


Wegdoezelen
“We reden op een driebaansweg. Ik reed op de rechter rijstrook, lekker hard: 120-130 kilometer per uur. Ik merkte dat ik wegdoezelde, weer bijkwam, weer wegdoezelde... En toen gebeurde het. Ik vergeet het nooit meer. Plotseling voelde ik een harde tik op mijn rechterschouder. Alsof iemand er met zijn vlakke hand op sloeg. Ik schrok me rot: wat was dat? Het kwam van achter me, maar de achterbank was leeg. Tegelijkertijd voelde ik dat iemand een ruk gaf aan het stuur, waardoor de auto abrupt naar rechts week.

Toen pas zag ik het: ik reed bijna tegen de vangrail aan! Ik was in slaap gevallen en zonder dat ik het merkte, was de auto opgeschoven naar de linker rijstrook. En iets of iemand greep keihard in. Alleen... er was niemand! Onmiddellijk realiseerde ik me dat ik letterlijk en guurlijk een engel op mijn schouder had. Ik was in één keer klaarwakker. Garry ook, want de ingreep was zo heftig geweest dat hij ervan wakker schrok. ‘Wat doe je?’ vroeg hij. Ik schaamde me en durfde niet te vertellen dat ik in slaap was gevallen. Daarom zei ik dat ik een beetje indutte en deed ik alsof alles in orde was.” 

Lees verder in Vriendin 52.
Heb jij ook een spirituele ervaring gehad? Praat mee op het forum.

Foto: Ruud Hoornstra

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |