×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Milou heeft spijt dat ze haar man verliet voor een ander

Vriendin 52: Milou heeft spijt dat ze haar man verliet voor een ander
27.12.2016 -

Milou (43) was al een tijdje niet zo gelukkig met haar huwelijk toen ze verliefd werd op een collega. Ze vroeg impulsief de scheiding aan, maar daarvan heeft ze nu spijt. "Wat is zó waardevol, dat had ik nooit moeten opgeven.''


‘We zijn gescheiden, maar stiekem hou ik nog van hem’ 
 

Milou: “Laatst heb ik weer wat lijstjes met foto’s van vroeger in mijn woonkamer gezet. Van Matthijs en mij als kersverse ouders van Floor, onze oudste. Het geluk spat ervanaf. Floor vond de lijstjes leuk, maar mijn zus trok haar wenkbrauwen op toen ze de foto’s zag. Zij weet vaak precies wat er in me omgaat en heeft denk ik heel goed door dat ik die foto’s heb neergezet in de hoop dat ze Matthijs zullen ontroeren als hij eens op bezoek is. Dat hij zal denken: wat hadden we het toch goed samen. En: wat zonde dat dat voorbij is. Dat vind ik namelijk óók. Ik heb maar één wens en die luidt dat wij weer bij elkaar komen. Want we horen bij elkaar, Matthijs en ik. Dat gevoel was er al heel sterk bij onze eerste ontmoeting. We werden ouderwets gekoppeld, hij was een kennis van een goede vriendin. Ze organiseerde een etentje en had ons als de enige singles naast elkaar gezet. Van het eten heb ik nauwelijk iets geproefd, zo ging ik op in het leuke gesprek met Matthijs. Na afloop bracht hij me thuis en vroeg ik of hij nog even mee naar binnen ging voor een kopje thee. Hij zei ja, liep achter me aan de trap op en is nooit meer vertrokken.” 

Happy gezin
Natuurlijk was mijn vriendin getuige toen we twee jaar later trouwden. En ze werd ook de peetmoeder van Floor. Want dat ze mij aan Matthijs had gekoppeld, was het beste wat me ooit was overkomen. Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Mijn vader overleed toen ik zes was en mijn moeder dronk haar verdriet weg. Ik was al jong verantwoordelijk voor het huishouden, probeerde de boel fatsoenlijk te laten draaien voor mijn jongere zusje en broers. Die zorgzaamheid was onder mijn huid gekropen en daarmee trok ik foute vriendjes aan. Matthijs was anders. Hij stond wel op eigen benen: hij had een succesvolle zaak. Eindelijk had ík een sterke schouder om op uit te huilen als dat nodig was. Ik ben jaren erg gelukkig geweest. Ondanks zijn drukke baan zorgden Matthijs en ik echt samen voor Floor. We waren een happy gezinnetje en waren dolblij toen we twee jaar later een zoon kregen, Berend.''

‘Ik zag alleen nog maar de negatieve kanten van Matthijs en de aantrekkelijke van Robert’ 

In de steek gelaten
“Ik had toen nooit kunnen denken dat er een dag zou komen waarop dit geluksgevoel zou verdwijnen. Maar na een jaar of acht ontstond er een afstand tussen ons. Matthijs’ bedrijf draaide minder goed, hij maakte lange dagen. Als hij thuiskwam, was hij doodmoe. Ook ik had het erg druk. Naast mijn parttime werk was ik mantelzorger voor mijn moeder, met wie het niet goed ging na het mateloze drinken dat ze haar leven lang had gedaan. En bij onze zoon was ADHD vastgesteld, dat zorgde ook voor veel stress.''

Gek van verliefdheid 
“En toen was daar mijn collega Robert. Die me wél aandacht gaf. Die naar me luisterde en me troostte bij mijn verdriet om mijn moeder, iets waarmee ik bij Matthijs allang niet meer durfde aan te komen. In de lunchpauzes zochten we elkaar altijd op. Soms gingen we nog wat drinken na het werk. Tja, en je kon erop wachten: op een gegeven moment sprong die vonk over. En wat is verliefdheid toch een gevaarlijke toestand. Het wordt ook weleens een soort psychose genoemd en dat snap ik: ik raakte zo bezeten van Robert dat alles wat ik ooit met Matthijs had gedeeld naar de achtergrond verdween. Ik kon alleen nog maar de negatieve kanten van onze relatie zien, en de aantrekkelijke dingen van Robert. Ik was gewoon gek, weet ik nu: gek van verliefdheid, van de hormonen in mijn lijf. En ik nam een impulsieve beslissing... Vijf weken na de eerste keer seks met Robert kondigde ik aan dat ik wilde scheiden.''

Lees verder in Vriendin 52
Heb jij ook spijt van een beslissing die je hele leven veranderde? Praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem di 27 dec '16 22:07

    Bezin eer gij begint.... Ik hoop dat haar ex-man snel een leuke vrouw vindt, die hem wél kan waarderen!
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit blijft tussen hem en mij...'

19.10.2017 - Er zijn van die dingen die je liever niet met een ander deelt. Acht lezeressen over wat ze van hun partner aan niemand mogen vertellen...

Lees meer!
 Tips voor een gezonde hoofdhuid

19.10.2017 - Een mooie bos haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Met deze tips stimuleer je de groei van gezonde, nieuwe en glanzende haren.

Lees meer!
Hoe ontvang je een compliment?

19.10.2017 - Een grappig filmpje, over hoeveel complimenten een mens kan hebben voordat het ongemakkelijk wordt, zie je hieronder. Ook interessant om hierin het verschil tussen mannen en vrouwen te zien.

Lees meer!
Oplossing puzzel 32: stratego

19.10.2017 - Winnaars van 2 vrijkaarten voor My Fair Lady in een theater naar keuze, t.w.v. € 95,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 42)

19.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!
Ester (44): 'Eindelijk vond ik twee halfzussen'

18.10.2017 - In januari vertelde Ester (44) in Vriendin over de zoektocht naar haar biologische vader, een anonieme zaaddonor. Van hem ontbreekt nog steeds ieder spoor, maar ze vond binnen twee maanden wel twee halfzussen. “Misschien zijn we zelfs met honderd.”

Lees meer!
Juf Kiet geeft les aan vluchtelingkinderen

18.10.2017 - Misschien heb je ’m wel gezien: de hartverwarmende documentaire over juf Kiet, die kinderen uit oorlogsgebieden en migranten wegwijs maakt in Nederland. Wie is Kiet en wat drijft haar? “Mijn hart maakt een sprongetje als ik merk dat de taalknop omgaat bij een leerling.”

Lees meer!
Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

18.10.2017 - Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 196 |