×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 52: Milou heeft spijt dat ze haar man verliet voor een ander

Vriendin 52: Milou heeft spijt dat ze haar man verliet voor een ander
27.12.2016 -

Milou (43) was al een tijdje niet zo gelukkig met haar huwelijk toen ze verliefd werd op een collega. Ze vroeg impulsief de scheiding aan, maar daarvan heeft ze nu spijt. "Wat is zó waardevol, dat had ik nooit moeten opgeven.''


‘We zijn gescheiden, maar stiekem hou ik nog van hem’ 
 

Milou: “Laatst heb ik weer wat lijstjes met foto’s van vroeger in mijn woonkamer gezet. Van Matthijs en mij als kersverse ouders van Floor, onze oudste. Het geluk spat ervanaf. Floor vond de lijstjes leuk, maar mijn zus trok haar wenkbrauwen op toen ze de foto’s zag. Zij weet vaak precies wat er in me omgaat en heeft denk ik heel goed door dat ik die foto’s heb neergezet in de hoop dat ze Matthijs zullen ontroeren als hij eens op bezoek is. Dat hij zal denken: wat hadden we het toch goed samen. En: wat zonde dat dat voorbij is. Dat vind ik namelijk óók. Ik heb maar één wens en die luidt dat wij weer bij elkaar komen. Want we horen bij elkaar, Matthijs en ik. Dat gevoel was er al heel sterk bij onze eerste ontmoeting. We werden ouderwets gekoppeld, hij was een kennis van een goede vriendin. Ze organiseerde een etentje en had ons als de enige singles naast elkaar gezet. Van het eten heb ik nauwelijk iets geproefd, zo ging ik op in het leuke gesprek met Matthijs. Na afloop bracht hij me thuis en vroeg ik of hij nog even mee naar binnen ging voor een kopje thee. Hij zei ja, liep achter me aan de trap op en is nooit meer vertrokken.” 

Happy gezin
Natuurlijk was mijn vriendin getuige toen we twee jaar later trouwden. En ze werd ook de peetmoeder van Floor. Want dat ze mij aan Matthijs had gekoppeld, was het beste wat me ooit was overkomen. Ik heb geen makkelijke jeugd gehad. Mijn vader overleed toen ik zes was en mijn moeder dronk haar verdriet weg. Ik was al jong verantwoordelijk voor het huishouden, probeerde de boel fatsoenlijk te laten draaien voor mijn jongere zusje en broers. Die zorgzaamheid was onder mijn huid gekropen en daarmee trok ik foute vriendjes aan. Matthijs was anders. Hij stond wel op eigen benen: hij had een succesvolle zaak. Eindelijk had ík een sterke schouder om op uit te huilen als dat nodig was. Ik ben jaren erg gelukkig geweest. Ondanks zijn drukke baan zorgden Matthijs en ik echt samen voor Floor. We waren een happy gezinnetje en waren dolblij toen we twee jaar later een zoon kregen, Berend.''

‘Ik zag alleen nog maar de negatieve kanten van Matthijs en de aantrekkelijke van Robert’ 

In de steek gelaten
“Ik had toen nooit kunnen denken dat er een dag zou komen waarop dit geluksgevoel zou verdwijnen. Maar na een jaar of acht ontstond er een afstand tussen ons. Matthijs’ bedrijf draaide minder goed, hij maakte lange dagen. Als hij thuiskwam, was hij doodmoe. Ook ik had het erg druk. Naast mijn parttime werk was ik mantelzorger voor mijn moeder, met wie het niet goed ging na het mateloze drinken dat ze haar leven lang had gedaan. En bij onze zoon was ADHD vastgesteld, dat zorgde ook voor veel stress.''

Gek van verliefdheid 
“En toen was daar mijn collega Robert. Die me wél aandacht gaf. Die naar me luisterde en me troostte bij mijn verdriet om mijn moeder, iets waarmee ik bij Matthijs allang niet meer durfde aan te komen. In de lunchpauzes zochten we elkaar altijd op. Soms gingen we nog wat drinken na het werk. Tja, en je kon erop wachten: op een gegeven moment sprong die vonk over. En wat is verliefdheid toch een gevaarlijke toestand. Het wordt ook weleens een soort psychose genoemd en dat snap ik: ik raakte zo bezeten van Robert dat alles wat ik ooit met Matthijs had gedeeld naar de achtergrond verdween. Ik kon alleen nog maar de negatieve kanten van onze relatie zien, en de aantrekkelijke dingen van Robert. Ik was gewoon gek, weet ik nu: gek van verliefdheid, van de hormonen in mijn lijf. En ik nam een impulsieve beslissing... Vijf weken na de eerste keer seks met Robert kondigde ik aan dat ik wilde scheiden.''

Lees verder in Vriendin 52
Heb jij ook spijt van een beslissing die je hele leven veranderde? Praat mee op het forum.

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem di 27 dec '16 22:07

    Bezin eer gij begint.... Ik hoop dat haar ex-man snel een leuke vrouw vindt, die hem wél kan waarderen!
    Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |