×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers

Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers
22.12.2016 -

Turnsters Sanne en Lieke Wevers (25) hebben een geweldig jaar achter de rug. De tweeling ging naar de Olympische Spelen in Rio de Janerio, en heel Nederland glom van trots toen Sanne goud won. ''Wat er dan door je heen gaat... onbeschrijflijk.''


'Het was alsof alle trainingsuren in één keer werden uitbetaald'
 

Goud!
Het is maandag 15 augustus. Drieënhalf miljoen Nederlanders zitten aan de buis gekluisterd en zien hoe Sanne Wevers uit Oldenzaal op de balk de wedstrijd van haar leven turnt. Haar opsprong is indrukwekkend, ze opent met een prachtige ik flikflak. Daarna volgen pirouettes en allerlei acrobatische sprongen hoog boven de balk, die slechts tien centimeter breed is. Sportcommentator Hans van Zetten is lyrisch. “Dit is ongekend!” roept hij steeds. Als even later blijkt dat Sanne goud pakt, gaat heel sportminnend Nederland uit zijn dak.

Sanne: “Het is me gelukt! Het is me eindelijk gelukt! Dat was wat ik dacht, meteen na de afsprong. Ik dacht niet in goud, zilver of brons. Ik dacht niet in punten. Ik was alleen maar blij dat het me was gelukt een bijna perfecte oefening te turnen in de finale van de Olympische Spelen. Dat is namelijk waar ik al sinds ik nog een klein meisje was van droom. Pas toen ik ging zitten en mijn boekje erbij pakte om de score te berekenen, besefte ik: het wordt misschien wel goud. Dat zei ik ook tegen mijn vader. Hij zei meteen: ‘Sanne, hou op.’ En kneep even in mijn arm. Even later stond het groot op het scorebord: ‘Gold: Sanne Wevers, The Netherlands’. Wat er dan door je heen gaat... onbeschrijflijk. Het was alsof al die trainingsuren die ik heb gemaakt in één keer werden uitbetaald...Ik kon alleen maar springen en mijn vader knuffelen. En ik zocht Lieke.”

Lieke: “Duizend doden stierf ik tijdens Sannes wedstrijd op de tribune. Ik geloof niet dat ik ooit zo zenuwachtig ben geweest voor iets. Ik kon die balkoefening van Sanne inmiddels dromen en wist: als ze een goede opsprong heeft, komt ze heel ver. De balk is een mentaal toestel waarbij je tijd hebt om na te denken. Het is dus echt belangrijk dat je de rust bewaart... Ga er maar aanstaan!''


Lieke: 'Duizend doden stierf ik op de tribune. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest voor iets'

 

''Ik mocht die finaledag vrij lang bij Sanne blijven. Ik heb haar laatste training gezien en wist dat het goed zat met de vorm. Om de tijd te doden, gingen we samen naar de kleedkamer om te make-uppen en haar haar te doen. Een speciaal zusjesmoment. Je praat wat met elkaar, maar eigenlijk weet je wel wat de ander denkt: zo meteen komt het erop aan. We spraken af: wat er ook gebeurt, na al die jaren staan we hier maar mooi samen. Toen Sanne goud won, wilde ik naar haar toe, maar ik werd tegengehouden door beveiligers. Ik riep: ‘She’s my twin sister and she just won the gold medal!’ Uiteindelijk kwam er een man in pak aan die zei: ‘Je moet haar doorlaten.’ Als een gek rende ik naar Sanne en vloog haar in de armen.” 

Inmiddels weten we ook dat Sanne Wevers Sportvrouw van het Jaar is geworden! Gefeliciteerd Sanne. 

Lees verder in Vriendin 51
Lees ook: Het jaar van... de vluchtelingen Rana en Mahmoud

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!