×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers

Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers
22.12.2016 -

Turnsters Sanne en Lieke Wevers (25) hebben een geweldig jaar achter de rug. De tweeling ging naar de Olympische Spelen in Rio de Janerio, en heel Nederland glom van trots toen Sanne goud won. ''Wat er dan door je heen gaat... onbeschrijflijk.''


'Het was alsof alle trainingsuren in één keer werden uitbetaald'
 

Goud!
Het is maandag 15 augustus. Drieënhalf miljoen Nederlanders zitten aan de buis gekluisterd en zien hoe Sanne Wevers uit Oldenzaal op de balk de wedstrijd van haar leven turnt. Haar opsprong is indrukwekkend, ze opent met een prachtige ik flikflak. Daarna volgen pirouettes en allerlei acrobatische sprongen hoog boven de balk, die slechts tien centimeter breed is. Sportcommentator Hans van Zetten is lyrisch. “Dit is ongekend!” roept hij steeds. Als even later blijkt dat Sanne goud pakt, gaat heel sportminnend Nederland uit zijn dak.

Sanne: “Het is me gelukt! Het is me eindelijk gelukt! Dat was wat ik dacht, meteen na de afsprong. Ik dacht niet in goud, zilver of brons. Ik dacht niet in punten. Ik was alleen maar blij dat het me was gelukt een bijna perfecte oefening te turnen in de finale van de Olympische Spelen. Dat is namelijk waar ik al sinds ik nog een klein meisje was van droom. Pas toen ik ging zitten en mijn boekje erbij pakte om de score te berekenen, besefte ik: het wordt misschien wel goud. Dat zei ik ook tegen mijn vader. Hij zei meteen: ‘Sanne, hou op.’ En kneep even in mijn arm. Even later stond het groot op het scorebord: ‘Gold: Sanne Wevers, The Netherlands’. Wat er dan door je heen gaat... onbeschrijflijk. Het was alsof al die trainingsuren die ik heb gemaakt in één keer werden uitbetaald...Ik kon alleen maar springen en mijn vader knuffelen. En ik zocht Lieke.”

Lieke: “Duizend doden stierf ik tijdens Sannes wedstrijd op de tribune. Ik geloof niet dat ik ooit zo zenuwachtig ben geweest voor iets. Ik kon die balkoefening van Sanne inmiddels dromen en wist: als ze een goede opsprong heeft, komt ze heel ver. De balk is een mentaal toestel waarbij je tijd hebt om na te denken. Het is dus echt belangrijk dat je de rust bewaart... Ga er maar aanstaan!''


Lieke: 'Duizend doden stierf ik op de tribune. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest voor iets'

 

''Ik mocht die finaledag vrij lang bij Sanne blijven. Ik heb haar laatste training gezien en wist dat het goed zat met de vorm. Om de tijd te doden, gingen we samen naar de kleedkamer om te make-uppen en haar haar te doen. Een speciaal zusjesmoment. Je praat wat met elkaar, maar eigenlijk weet je wel wat de ander denkt: zo meteen komt het erop aan. We spraken af: wat er ook gebeurt, na al die jaren staan we hier maar mooi samen. Toen Sanne goud won, wilde ik naar haar toe, maar ik werd tegengehouden door beveiligers. Ik riep: ‘She’s my twin sister and she just won the gold medal!’ Uiteindelijk kwam er een man in pak aan die zei: ‘Je moet haar doorlaten.’ Als een gek rende ik naar Sanne en vloog haar in de armen.” 

Inmiddels weten we ook dat Sanne Wevers Sportvrouw van het Jaar is geworden! Gefeliciteerd Sanne. 

Lees verder in Vriendin 51
Lees ook: Het jaar van... de vluchtelingen Rana en Mahmoud

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |