×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers

Het jaar van... turntweeling Sanne en Lieke Wevers
22.12.2016 -

Turnsters Sanne en Lieke Wevers (25) hebben een geweldig jaar achter de rug. De tweeling ging naar de Olympische Spelen in Rio de Janerio, en heel Nederland glom van trots toen Sanne goud won. ''Wat er dan door je heen gaat... onbeschrijflijk.''


'Het was alsof alle trainingsuren in één keer werden uitbetaald'
 

Goud!
Het is maandag 15 augustus. Drieënhalf miljoen Nederlanders zitten aan de buis gekluisterd en zien hoe Sanne Wevers uit Oldenzaal op de balk de wedstrijd van haar leven turnt. Haar opsprong is indrukwekkend, ze opent met een prachtige ik flikflak. Daarna volgen pirouettes en allerlei acrobatische sprongen hoog boven de balk, die slechts tien centimeter breed is. Sportcommentator Hans van Zetten is lyrisch. “Dit is ongekend!” roept hij steeds. Als even later blijkt dat Sanne goud pakt, gaat heel sportminnend Nederland uit zijn dak.

Sanne: “Het is me gelukt! Het is me eindelijk gelukt! Dat was wat ik dacht, meteen na de afsprong. Ik dacht niet in goud, zilver of brons. Ik dacht niet in punten. Ik was alleen maar blij dat het me was gelukt een bijna perfecte oefening te turnen in de finale van de Olympische Spelen. Dat is namelijk waar ik al sinds ik nog een klein meisje was van droom. Pas toen ik ging zitten en mijn boekje erbij pakte om de score te berekenen, besefte ik: het wordt misschien wel goud. Dat zei ik ook tegen mijn vader. Hij zei meteen: ‘Sanne, hou op.’ En kneep even in mijn arm. Even later stond het groot op het scorebord: ‘Gold: Sanne Wevers, The Netherlands’. Wat er dan door je heen gaat... onbeschrijflijk. Het was alsof al die trainingsuren die ik heb gemaakt in één keer werden uitbetaald...Ik kon alleen maar springen en mijn vader knuffelen. En ik zocht Lieke.”

Lieke: “Duizend doden stierf ik tijdens Sannes wedstrijd op de tribune. Ik geloof niet dat ik ooit zo zenuwachtig ben geweest voor iets. Ik kon die balkoefening van Sanne inmiddels dromen en wist: als ze een goede opsprong heeft, komt ze heel ver. De balk is een mentaal toestel waarbij je tijd hebt om na te denken. Het is dus echt belangrijk dat je de rust bewaart... Ga er maar aanstaan!''


Lieke: 'Duizend doden stierf ik op de tribune. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest voor iets'

 

''Ik mocht die finaledag vrij lang bij Sanne blijven. Ik heb haar laatste training gezien en wist dat het goed zat met de vorm. Om de tijd te doden, gingen we samen naar de kleedkamer om te make-uppen en haar haar te doen. Een speciaal zusjesmoment. Je praat wat met elkaar, maar eigenlijk weet je wel wat de ander denkt: zo meteen komt het erop aan. We spraken af: wat er ook gebeurt, na al die jaren staan we hier maar mooi samen. Toen Sanne goud won, wilde ik naar haar toe, maar ik werd tegengehouden door beveiligers. Ik riep: ‘She’s my twin sister and she just won the gold medal!’ Uiteindelijk kwam er een man in pak aan die zei: ‘Je moet haar doorlaten.’ Als een gek rende ik naar Sanne en vloog haar in de armen.” 

Inmiddels weten we ook dat Sanne Wevers Sportvrouw van het Jaar is geworden! Gefeliciteerd Sanne. 

Lees verder in Vriendin 51
Lees ook: Het jaar van... de vluchtelingen Rana en Mahmoud

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |