×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Fajah Lourens

Het jaar van... Fajah Lourens
21.12.2016 -

Het was een jaar vol uitersten voor Fajah - killerbody - Lourens (35). Tranen van verdriet door een vreselijk familiedrama wisselde ze af met tranen van geluk dankzij haar bestseller. "Ik heb geleerd: alleen met doorzetten kom je verder.''


‘Ik heb dit jaar écht op eigen benen leren staan’ 
 

Dat 2016 voor dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens diepe dalen en hoge pieken kende, is voorzichtig uitgedrukt. Een gebroken hart, het hartverscheurende verlies van haar neefje, maar ook haar boek Killerbody dieet dat 8 weken op nummer 1 stond en 26 weken in de top-5. Daarnaast werd ze uitgeroepen tot nummer 1 van Women’s Health Fit List 2016 én heeft ze het huis van haar dromen eindelijk kunnen kopen: over de gebeurtenissen van dit jaar alleen al kun je een dik boek schrijven. 

De liefde
Hij leek de liefde van haar leven, ze tatoeëerde zelfs zijn naam op haar lichaam. Maar in maart loopt de relatie tussen Fajah en de elf jaar jongere dj Gijs Scheeringa toch op de klippen. “Ik twijfelde al een tijdje, wat op zich niet vreemd is, want ik ben nu eenmaal een enorme twijfelaar. Ik had het al een paar keer uitgemaakt, maar dan besloten we het toch weer te proberen. Tot we op 22 maart samen besloten er definitief een punt achter te zetten. Het leeftijdsverschil was te groot. Ik ging hem bemoederen, betweterig doen. En dan krijg je scheve verhoudingen. Elf jaar leeftijdsverschil is heel veel. Maar van alle mannen met wie ik een relatie heb gehad, paste Gijs wel het beste bij mij.
 

‘Voor het eerst in mijn leven had ik serieus liefdesverdriet. O, wat heb ik gehuild!’ 
 

Emotie-eter
Voor het eerst in mijn leven had ik serieus liefdesverdriet. O, wat heb ik gehuild!” De breuk hakt er behoorlijk in. Er vloeien niet alleen veel tranen, gedurende acht weken eet Fajah nauwelijks. “Normaal gesproken ben ik echt een emotie-eter, maar deze keer kreeg ik juist geen hap door mijn keel. Mijn billen verdwenen als sneeuw voor de zon.” Fajah en haar twee kinderen, Irem van zestien en Shai van acht, stonden er opnieuw alleen voor. “Mijn kinderen waren uiteraard ook aan Gijs gehecht geraakt. Helaas liet hij ons na de breuk vallen als een baksteen. Irem volgde hem nog op social media en zag dat hij alweer met andere vrouwen uitging. Dat vond ze vreselijk, vooral voor mij. ‘Mam, wis zijn telefoonnummer en blokkeer hem’, was haar advies. Ze wilde mij beschermen. Waar ik in 2010 de kinderen bij de breuk met mijn ex Daniël, de vader van Shai, heb proberen te ontzien, hebben ze mijn verdriet deze keer wel meegemaakt. Dat was goed voor ons allemaal. Ze hebben geleerd dat verdriet bij het leven hoort en dat huilen mag, je hoeft je niet groot te houden. De kinderen hebben mij getroost. Shai was zo lief. Onze band was al sterk, maar is in die periode nog hechter geworden. We zijn een drie-eenheid.” Op haar rechterzij stond een tattoo met Gijs’ naam. Heeft ze spijt van die tatoeage? “Nee hoor, dat zou ik zo weer doen. Als je echt verliefd bent, hoort dat erbij voor mij. Ik heb hem nog maar pasgeleden laten weglaseren. Het lukte me niet er een afspraak voor te maken. Erg hè, daar had ik het te druk voor!”

Verlies
Ondanks het gemis van een liefde in haar leven geniet Fajah van het succes van haar boek, haar leven als dj en vooral van haar kinderen. In april brengt ze haar eerste single Squat uit. Maar op 22 juli slaat het noodlot toe. Haar neefje Elfin, het elf maanden oude zoontje van haar zus, komt om het leven bij een familiedrama. De vader van Elfin gooit zijn zoontje uit het zolderraam naar buiten en springt daarna zelf. Beiden overleven het niet.  “Dat was verschrikkelijk, het was de ergste dag uit mijn leven. Als je zoiets meemaakt, is niets meer belangrijk. Die killerbody? Ik dacht alleen maar: wat maakt het nog uit? Het interesseerde me echt niet.''

Lees verder in Vriendin 51.
Lees ook: Het jaar van... Humberto Tan

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |