×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... Fajah Lourens

Het jaar van... Fajah Lourens
21.12.2016 -

Het was een jaar vol uitersten voor Fajah - killerbody - Lourens (35). Tranen van verdriet door een vreselijk familiedrama wisselde ze af met tranen van geluk dankzij haar bestseller. "Ik heb geleerd: alleen met doorzetten kom je verder.''


‘Ik heb dit jaar écht op eigen benen leren staan’ 
 

Dat 2016 voor dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens diepe dalen en hoge pieken kende, is voorzichtig uitgedrukt. Een gebroken hart, het hartverscheurende verlies van haar neefje, maar ook haar boek Killerbody dieet dat 8 weken op nummer 1 stond en 26 weken in de top-5. Daarnaast werd ze uitgeroepen tot nummer 1 van Women’s Health Fit List 2016 én heeft ze het huis van haar dromen eindelijk kunnen kopen: over de gebeurtenissen van dit jaar alleen al kun je een dik boek schrijven. 

De liefde
Hij leek de liefde van haar leven, ze tatoeëerde zelfs zijn naam op haar lichaam. Maar in maart loopt de relatie tussen Fajah en de elf jaar jongere dj Gijs Scheeringa toch op de klippen. “Ik twijfelde al een tijdje, wat op zich niet vreemd is, want ik ben nu eenmaal een enorme twijfelaar. Ik had het al een paar keer uitgemaakt, maar dan besloten we het toch weer te proberen. Tot we op 22 maart samen besloten er definitief een punt achter te zetten. Het leeftijdsverschil was te groot. Ik ging hem bemoederen, betweterig doen. En dan krijg je scheve verhoudingen. Elf jaar leeftijdsverschil is heel veel. Maar van alle mannen met wie ik een relatie heb gehad, paste Gijs wel het beste bij mij.
 

‘Voor het eerst in mijn leven had ik serieus liefdesverdriet. O, wat heb ik gehuild!’ 
 

Emotie-eter
Voor het eerst in mijn leven had ik serieus liefdesverdriet. O, wat heb ik gehuild!” De breuk hakt er behoorlijk in. Er vloeien niet alleen veel tranen, gedurende acht weken eet Fajah nauwelijks. “Normaal gesproken ben ik echt een emotie-eter, maar deze keer kreeg ik juist geen hap door mijn keel. Mijn billen verdwenen als sneeuw voor de zon.” Fajah en haar twee kinderen, Irem van zestien en Shai van acht, stonden er opnieuw alleen voor. “Mijn kinderen waren uiteraard ook aan Gijs gehecht geraakt. Helaas liet hij ons na de breuk vallen als een baksteen. Irem volgde hem nog op social media en zag dat hij alweer met andere vrouwen uitging. Dat vond ze vreselijk, vooral voor mij. ‘Mam, wis zijn telefoonnummer en blokkeer hem’, was haar advies. Ze wilde mij beschermen. Waar ik in 2010 de kinderen bij de breuk met mijn ex Daniël, de vader van Shai, heb proberen te ontzien, hebben ze mijn verdriet deze keer wel meegemaakt. Dat was goed voor ons allemaal. Ze hebben geleerd dat verdriet bij het leven hoort en dat huilen mag, je hoeft je niet groot te houden. De kinderen hebben mij getroost. Shai was zo lief. Onze band was al sterk, maar is in die periode nog hechter geworden. We zijn een drie-eenheid.” Op haar rechterzij stond een tattoo met Gijs’ naam. Heeft ze spijt van die tatoeage? “Nee hoor, dat zou ik zo weer doen. Als je echt verliefd bent, hoort dat erbij voor mij. Ik heb hem nog maar pasgeleden laten weglaseren. Het lukte me niet er een afspraak voor te maken. Erg hè, daar had ik het te druk voor!”

Verlies
Ondanks het gemis van een liefde in haar leven geniet Fajah van het succes van haar boek, haar leven als dj en vooral van haar kinderen. In april brengt ze haar eerste single Squat uit. Maar op 22 juli slaat het noodlot toe. Haar neefje Elfin, het elf maanden oude zoontje van haar zus, komt om het leven bij een familiedrama. De vader van Elfin gooit zijn zoontje uit het zolderraam naar buiten en springt daarna zelf. Beiden overleven het niet.  “Dat was verschrikkelijk, het was de ergste dag uit mijn leven. Als je zoiets meemaakt, is niets meer belangrijk. Die killerbody? Ik dacht alleen maar: wat maakt het nog uit? Het interesseerde me echt niet.''

Lees verder in Vriendin 51.
Lees ook: Het jaar van... Humberto Tan

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!