×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: mijn mooiste Kerst ooit

Lezeressen vertellen: mijn mooiste Kerst ooit
23.12.2016 -

Vriendin vroeg lezeressen naar hun allermooiste Kerst. Dat leverde bijzondere herinneringen op! Van een huwelijksreis tot magnetron-kerstdiner in het ziekenhuis. En natuurlijk een kerstkindje.


'Wij begonnen de Kerst met een huwelijk' 

Carolijn (45): “Mijn man en ik zijn de dag voor Kerst getrouwd, nu bijna elf jaar geleden. Ik droeg een glanzende paarse rok met zijde en tule en een goud­ kleurige top met prachtige borduursels. Helemaal in de stijl van de feestdagen. We vierden het met dertig vrienden en familieleden. Zorgen over het weer maakten we ons niet; in december hoef je sowieso niet op een stralende dag te rekenen. Kaarsjes en het brandende haardvuur maakten het sfeervol. Kerst zelf brachten mijn kersverse echtgenoot en ik door in Parijs. Het was ontzettend romantisch met alle kerstbomen, lichtjes en... sneeuw! We hebben enorm genoten van onze sprookjesachtige honeymoon. Kerst begint voor ons sindsdien met het vieren van onze trouwdag. En toen we vijf jaar getrouwd waren, zijn we nog een keer naar Parijs teruggegaan.”

'Ik lag in een zwembad in de zon' 

Shanti (37): “Ik heb een heftige relatie met een extreem narcistische man achter de rug. In de periode die ik met hem was, ben ik veel kwijtgeraakt: mijn werk, mijn huis, maar vooral mezelf. Ik had tijd nodig om mezelf te herpakken en vroeg vrienden op Hawaii of ik mocht langskomen. Kerst 2015 bracht ik door in een zwembad in de zon. Voor mij geen feestjurk, maar een zomerjurk! Ik genoot van de sfeer, het lekkere eten, de gezelligheid, de nieuwe mensen die ik daar ontmoette, maar vooral van alle liefde die ik kreeg. De dag na Kerst ben ik jarig, wat ik meteen met mijn nieuwe vrienden kon vieren. Die Kerst vergeet ik nooit meer.”

Lees nog veel meer mooie verhalen in Vriendin 51, of deel jouw mooie verhaal hieronder. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |