×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... vier zussen die tegelijk zwanger waren

Het jaar van... vier zussen die tegelijk zwanger waren
20.12.2016 -

‘Ik heb een nieuwtje.’ En dat maal vier, want de zussen An (33), Katrijn (30), Lieselot (27) en Tine (26) bleken alle vier tegelijk zwanger! “Onze moeder was wel even in shock: van negen naar dertien kleinkinderen in vier maanden tijd.”


Het is een drukte van belang in het zaaltje dat de zussen An, Katrijn, Lieselot en Tine hebben gehuurd voor de babyborrel die ze vandaag voor familie en vrienden organiseren. Alle kinderen spelen gezellig met elkaar, de muziek schalt door de ruimte, de mannen van de vier zussen lopen af en aan met spullen die ze uit de auto halen en moeder Marijke slaat het tafereel tevreden gade met een slapende baby op haar arm. Marijke: “We vieren hier vandaag eerst de verjaardag van een van mijn kleindochters, daarna gaan we naar de kerk voor de doop van drie andere kleinkinderen en aan het einde van de middag hebben we hier een babyborrel voor honderdvijftig man. We houden van feestjes; vieren altijd alles wat we kunnen vieren.” En dat doen ze het liefst met het hele gezin van vier zussen, twee broers en hun dertien kinderen.

Bijzonder toeval
Maar liefst vier van die dertien kleinkinderen werden dit jaar geboren. De vier zussen waren namelijk alle vier zwanger, iets waarmee ze in het nieuws kwamen. Tine, die haar zoon Lars tussen de bedrijven door borstvoeding geeft, vertelt: “Het leek er even op dat het uniek was dat wij als vier zussen tegelijk zwanger waren. We hadden op internet zitten speuren en kwamen geen andere gevallen zoals wij tegen. Maar nadat we in de krant hadden gestaan, kregen we reacties van een aantal vrouwen die ook tegelijk met twee of drie zussen zwanger waren. Bij nader inzien waren we dus toch niet de enigen.” Oudste zus An vult aan: “Maar bijzonder blijft het wel. En ik denk wel dat wij als enigen kunnen zeggen dat we alle vier een jongetje hebben gekregen – en dat binnen vier maanden!”

An: 'Ik moest huilen toen ik dat kleine ventje in de couveuse zag liggen' 

Tine vertelt hoe de zussen ontdekten dat ze tegelijk zwanger waren: “Lieselot en Katrijn waren bij mij om te helpen bij onze verhuizing. Op een gegeven moment zag Lieselot een zwangerschapstest uit mijn tas steken.” Lieselot: “Toen wist ik dat Tine met een tweede bezig was. Ik heb haar toen maar meteen verteld dat wij ook voor een tweede kind gingen.” Een week later was An de eerste die op een verjaardagsfeestje bekendmaakte dat ze zwanger was van haar vierde. Katrijn wist toen al dat zij ook zwanger was, maar wilde Ans moment niet bederven. Tijdens een familie- brunch, een aantal weken later, was het haar beurt. Tine: “Een paar maanden later hebben Lieselot en ik het verteld. Eigenlijk wilden we het samen vertellen, want we wisten het al van elkaar, maar er was geen familiebijeen- komst gepland, dus dat lukte niet zo snel.

Oma Marijke had niet zien aankomen dat haar dochters alle vier tegelijk in verwachting zouden zijn: “An had al drie kinderen, ik had niet gedacht dat ze nog voor een vierde zou gaan. En Katrijns vorige zwangerschap was door een zwangerschapsvergiftiging nogal problematisch verlopen, dus ik dacht dat ze haar gezin ook al compleet vond. Ik was natuurlijk erg blij dat mijn man en ik er vier kleinkinderen bij zouden krijgen. Al was ik eerst even in shock: van negen naar dertien kleinkinderen in één jaar was wel heel veel.”


Lees het hele verhaal in Vriendin 51

Plaats een reactie

1Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!