×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... vier zussen die tegelijk zwanger waren

Het jaar van... vier zussen die tegelijk zwanger waren
20.12.2016 -

‘Ik heb een nieuwtje.’ En dat maal vier, want de zussen An (33), Katrijn (30), Lieselot (27) en Tine (26) bleken alle vier tegelijk zwanger! “Onze moeder was wel even in shock: van negen naar dertien kleinkinderen in vier maanden tijd.”


Het is een drukte van belang in het zaaltje dat de zussen An, Katrijn, Lieselot en Tine hebben gehuurd voor de babyborrel die ze vandaag voor familie en vrienden organiseren. Alle kinderen spelen gezellig met elkaar, de muziek schalt door de ruimte, de mannen van de vier zussen lopen af en aan met spullen die ze uit de auto halen en moeder Marijke slaat het tafereel tevreden gade met een slapende baby op haar arm. Marijke: “We vieren hier vandaag eerst de verjaardag van een van mijn kleindochters, daarna gaan we naar de kerk voor de doop van drie andere kleinkinderen en aan het einde van de middag hebben we hier een babyborrel voor honderdvijftig man. We houden van feestjes; vieren altijd alles wat we kunnen vieren.” En dat doen ze het liefst met het hele gezin van vier zussen, twee broers en hun dertien kinderen.

Bijzonder toeval
Maar liefst vier van die dertien kleinkinderen werden dit jaar geboren. De vier zussen waren namelijk alle vier zwanger, iets waarmee ze in het nieuws kwamen. Tine, die haar zoon Lars tussen de bedrijven door borstvoeding geeft, vertelt: “Het leek er even op dat het uniek was dat wij als vier zussen tegelijk zwanger waren. We hadden op internet zitten speuren en kwamen geen andere gevallen zoals wij tegen. Maar nadat we in de krant hadden gestaan, kregen we reacties van een aantal vrouwen die ook tegelijk met twee of drie zussen zwanger waren. Bij nader inzien waren we dus toch niet de enigen.” Oudste zus An vult aan: “Maar bijzonder blijft het wel. En ik denk wel dat wij als enigen kunnen zeggen dat we alle vier een jongetje hebben gekregen – en dat binnen vier maanden!”

An: 'Ik moest huilen toen ik dat kleine ventje in de couveuse zag liggen' 

Tine vertelt hoe de zussen ontdekten dat ze tegelijk zwanger waren: “Lieselot en Katrijn waren bij mij om te helpen bij onze verhuizing. Op een gegeven moment zag Lieselot een zwangerschapstest uit mijn tas steken.” Lieselot: “Toen wist ik dat Tine met een tweede bezig was. Ik heb haar toen maar meteen verteld dat wij ook voor een tweede kind gingen.” Een week later was An de eerste die op een verjaardagsfeestje bekendmaakte dat ze zwanger was van haar vierde. Katrijn wist toen al dat zij ook zwanger was, maar wilde Ans moment niet bederven. Tijdens een familie- brunch, een aantal weken later, was het haar beurt. Tine: “Een paar maanden later hebben Lieselot en ik het verteld. Eigenlijk wilden we het samen vertellen, want we wisten het al van elkaar, maar er was geen familiebijeen- komst gepland, dus dat lukte niet zo snel.

Oma Marijke had niet zien aankomen dat haar dochters alle vier tegelijk in verwachting zouden zijn: “An had al drie kinderen, ik had niet gedacht dat ze nog voor een vierde zou gaan. En Katrijns vorige zwangerschap was door een zwangerschapsvergiftiging nogal problematisch verlopen, dus ik dacht dat ze haar gezin ook al compleet vond. Ik was natuurlijk erg blij dat mijn man en ik er vier kleinkinderen bij zouden krijgen. Al was ik eerst even in shock: van negen naar dertien kleinkinderen in één jaar was wel heel veel.”


Lees het hele verhaal in Vriendin 51

Plaats een reactie

1Reacties

Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |