×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het jaar van... vier zussen die tegelijk zwanger waren

Het jaar van... vier zussen die tegelijk zwanger waren
20.12.2016 -

‘Ik heb een nieuwtje.’ En dat maal vier, want de zussen An (33), Katrijn (30), Lieselot (27) en Tine (26) bleken alle vier tegelijk zwanger! “Onze moeder was wel even in shock: van negen naar dertien kleinkinderen in vier maanden tijd.”


Het is een drukte van belang in het zaaltje dat de zussen An, Katrijn, Lieselot en Tine hebben gehuurd voor de babyborrel die ze vandaag voor familie en vrienden organiseren. Alle kinderen spelen gezellig met elkaar, de muziek schalt door de ruimte, de mannen van de vier zussen lopen af en aan met spullen die ze uit de auto halen en moeder Marijke slaat het tafereel tevreden gade met een slapende baby op haar arm. Marijke: “We vieren hier vandaag eerst de verjaardag van een van mijn kleindochters, daarna gaan we naar de kerk voor de doop van drie andere kleinkinderen en aan het einde van de middag hebben we hier een babyborrel voor honderdvijftig man. We houden van feestjes; vieren altijd alles wat we kunnen vieren.” En dat doen ze het liefst met het hele gezin van vier zussen, twee broers en hun dertien kinderen.

Bijzonder toeval
Maar liefst vier van die dertien kleinkinderen werden dit jaar geboren. De vier zussen waren namelijk alle vier zwanger, iets waarmee ze in het nieuws kwamen. Tine, die haar zoon Lars tussen de bedrijven door borstvoeding geeft, vertelt: “Het leek er even op dat het uniek was dat wij als vier zussen tegelijk zwanger waren. We hadden op internet zitten speuren en kwamen geen andere gevallen zoals wij tegen. Maar nadat we in de krant hadden gestaan, kregen we reacties van een aantal vrouwen die ook tegelijk met twee of drie zussen zwanger waren. Bij nader inzien waren we dus toch niet de enigen.” Oudste zus An vult aan: “Maar bijzonder blijft het wel. En ik denk wel dat wij als enigen kunnen zeggen dat we alle vier een jongetje hebben gekregen – en dat binnen vier maanden!”

An: 'Ik moest huilen toen ik dat kleine ventje in de couveuse zag liggen' 

Tine vertelt hoe de zussen ontdekten dat ze tegelijk zwanger waren: “Lieselot en Katrijn waren bij mij om te helpen bij onze verhuizing. Op een gegeven moment zag Lieselot een zwangerschapstest uit mijn tas steken.” Lieselot: “Toen wist ik dat Tine met een tweede bezig was. Ik heb haar toen maar meteen verteld dat wij ook voor een tweede kind gingen.” Een week later was An de eerste die op een verjaardagsfeestje bekendmaakte dat ze zwanger was van haar vierde. Katrijn wist toen al dat zij ook zwanger was, maar wilde Ans moment niet bederven. Tijdens een familie- brunch, een aantal weken later, was het haar beurt. Tine: “Een paar maanden later hebben Lieselot en ik het verteld. Eigenlijk wilden we het samen vertellen, want we wisten het al van elkaar, maar er was geen familiebijeen- komst gepland, dus dat lukte niet zo snel.

Oma Marijke had niet zien aankomen dat haar dochters alle vier tegelijk in verwachting zouden zijn: “An had al drie kinderen, ik had niet gedacht dat ze nog voor een vierde zou gaan. En Katrijns vorige zwangerschap was door een zwangerschapsvergiftiging nogal problematisch verlopen, dus ik dacht dat ze haar gezin ook al compleet vond. Ik was natuurlijk erg blij dat mijn man en ik er vier kleinkinderen bij zouden krijgen. Al was ik eerst even in shock: van negen naar dertien kleinkinderen in één jaar was wel heel veel.”


Lees het hele verhaal in Vriendin 51

Plaats een reactie

1Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |