×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: ‘Iedereen wist dat mijn vader niet mijn echte vader was, behalve ik’

Vriendin 50: ‘Iedereen wist dat mijn vader niet mijn echte vader was, behalve ik’
14.12.2016 - Redactie Vriendin

Acht jaar geleden stond het leven van Samantha (nu 29) totaal op z’n kop, toen ze ontdekte dat haar vader haar biologische vader niet was. Ze besloot op zoek te gaan naar haar echte vader. “Mijn hele jeugd had ik al het gevoel dat ik anders was dan de rest van mijn familie.”


‘De kapper zei dat ik Turks haar had en dat ik van Turkse afkomst moest zijn’

In Samantha’s huis ruikt het naar verse appeltaart. Ze is vanochtend vroeg opgestaan om voor Vriendin een taart te bakken. Pas sinds kort weet ze van wie ze haar gastvrijheid heeft: van haar vader Ismaïl, die ze pas een jaar kent. Acht jaar geleden nam Samantha’s leven een dramatische wending toen ze op een zaterdag­ middag naar de kapper ging. Bij een kapper waar ze niet eerder was geweest. “Ik werd geknipt door een Turkse man en we praatten over koetjes en kalfjes, zoals je dat bij de kapper doet. Hij vroeg waar ik vandaan kwam. Uit Alblasserdam, vertelde ik, een dorpje in de buurt van Rotterdam. Maar dat bedoelde hij niet, hij wilde weten wat mijn afkomst was, uit welk land ik kwam. ‘Gewoon, uit Nederland’, antwoordde ik. Ik kan me nog letterlijk herinneren wat hij toen lachend zei: ‘Je kunt me veel vertellen, maar jij bent écht niet helemaal Nederlands. Je hebt Turks haar, je móet wel van Turkse afkomst zijn.’ Thuis vertelde Samantha haar man Tjeerd wat de kapper had gezegd. “Want dit was niet de eerste keer dat iemand een opmerking over mijn afkomst maakte. Vroeger scholden sommige kinderen me uit voor stomme Turk: ik hoefde maar twee minuten in de zon te zitten of ik werd bruin. Mijn hele jeugd had ik het gevoel dat ik niet helemaal paste bij mijn familie.”

Onderbuikgevoel
Samantha is een nakomertje. Ze heeft twee oudere zussen, Bianca (43) en Claudia (45), uit een eerdere relatie van haar moeder. Ze groeide grotendeels alleen op bij haar vader en moeder, haar zussen waren al vroeg het huis uit. “Er waren dingen waardoor ik voelde dat er iets niet helemaal klopte. Mijn achternaam was met tipp­ex weggehaald uit mijn groeiboekje van het consultatiebureau, bijvoorbeeld. Op post voor mij van de Belastingdienst stond mijn voornaam en de meisjesnaam van mijn moeder. Ik vroeg er weleens naar, maar mijn ouders hadden altijd wel een verklaring. Mijn moeder zei bijvoorbeeld dat ze voorouders had met een donkere huid. Als kind geloof je alles wat je ouders zeggen. Maar ik had wel altijd een onderbuikgevoel.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 50.

Hield jouw familie, net als die van Samantha, iets voor jou verborgen? Praat mee op ons forum

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |