×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: ‘Iedereen wist dat mijn vader niet mijn echte vader was, behalve ik’

Vriendin 50: ‘Iedereen wist dat mijn vader niet mijn echte vader was, behalve ik’
14.12.2016 - Redactie Vriendin

Acht jaar geleden stond het leven van Samantha (nu 29) totaal op z’n kop, toen ze ontdekte dat haar vader haar biologische vader niet was. Ze besloot op zoek te gaan naar haar echte vader. “Mijn hele jeugd had ik al het gevoel dat ik anders was dan de rest van mijn familie.”


‘De kapper zei dat ik Turks haar had en dat ik van Turkse afkomst moest zijn’

In Samantha’s huis ruikt het naar verse appeltaart. Ze is vanochtend vroeg opgestaan om voor Vriendin een taart te bakken. Pas sinds kort weet ze van wie ze haar gastvrijheid heeft: van haar vader Ismaïl, die ze pas een jaar kent. Acht jaar geleden nam Samantha’s leven een dramatische wending toen ze op een zaterdag­ middag naar de kapper ging. Bij een kapper waar ze niet eerder was geweest. “Ik werd geknipt door een Turkse man en we praatten over koetjes en kalfjes, zoals je dat bij de kapper doet. Hij vroeg waar ik vandaan kwam. Uit Alblasserdam, vertelde ik, een dorpje in de buurt van Rotterdam. Maar dat bedoelde hij niet, hij wilde weten wat mijn afkomst was, uit welk land ik kwam. ‘Gewoon, uit Nederland’, antwoordde ik. Ik kan me nog letterlijk herinneren wat hij toen lachend zei: ‘Je kunt me veel vertellen, maar jij bent écht niet helemaal Nederlands. Je hebt Turks haar, je móet wel van Turkse afkomst zijn.’ Thuis vertelde Samantha haar man Tjeerd wat de kapper had gezegd. “Want dit was niet de eerste keer dat iemand een opmerking over mijn afkomst maakte. Vroeger scholden sommige kinderen me uit voor stomme Turk: ik hoefde maar twee minuten in de zon te zitten of ik werd bruin. Mijn hele jeugd had ik het gevoel dat ik niet helemaal paste bij mijn familie.”

Onderbuikgevoel
Samantha is een nakomertje. Ze heeft twee oudere zussen, Bianca (43) en Claudia (45), uit een eerdere relatie van haar moeder. Ze groeide grotendeels alleen op bij haar vader en moeder, haar zussen waren al vroeg het huis uit. “Er waren dingen waardoor ik voelde dat er iets niet helemaal klopte. Mijn achternaam was met tipp­ex weggehaald uit mijn groeiboekje van het consultatiebureau, bijvoorbeeld. Op post voor mij van de Belastingdienst stond mijn voornaam en de meisjesnaam van mijn moeder. Ik vroeg er weleens naar, maar mijn ouders hadden altijd wel een verklaring. Mijn moeder zei bijvoorbeeld dat ze voorouders had met een donkere huid. Als kind geloof je alles wat je ouders zeggen. Maar ik had wel altijd een onderbuikgevoel.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 50.

Hield jouw familie, net als die van Samantha, iets voor jou verborgen? Praat mee op ons forum

Plaats een reactie

2Reacties

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |