×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: ‘Iedereen wist dat mijn vader niet mijn echte vader was, behalve ik’

Vriendin 50: ‘Iedereen wist dat mijn vader niet mijn echte vader was, behalve ik’
14.12.2016 - Redactie Vriendin

Acht jaar geleden stond het leven van Samantha (nu 29) totaal op z’n kop, toen ze ontdekte dat haar vader haar biologische vader niet was. Ze besloot op zoek te gaan naar haar echte vader. “Mijn hele jeugd had ik al het gevoel dat ik anders was dan de rest van mijn familie.”


‘De kapper zei dat ik Turks haar had en dat ik van Turkse afkomst moest zijn’

In Samantha’s huis ruikt het naar verse appeltaart. Ze is vanochtend vroeg opgestaan om voor Vriendin een taart te bakken. Pas sinds kort weet ze van wie ze haar gastvrijheid heeft: van haar vader Ismaïl, die ze pas een jaar kent. Acht jaar geleden nam Samantha’s leven een dramatische wending toen ze op een zaterdag­ middag naar de kapper ging. Bij een kapper waar ze niet eerder was geweest. “Ik werd geknipt door een Turkse man en we praatten over koetjes en kalfjes, zoals je dat bij de kapper doet. Hij vroeg waar ik vandaan kwam. Uit Alblasserdam, vertelde ik, een dorpje in de buurt van Rotterdam. Maar dat bedoelde hij niet, hij wilde weten wat mijn afkomst was, uit welk land ik kwam. ‘Gewoon, uit Nederland’, antwoordde ik. Ik kan me nog letterlijk herinneren wat hij toen lachend zei: ‘Je kunt me veel vertellen, maar jij bent écht niet helemaal Nederlands. Je hebt Turks haar, je móet wel van Turkse afkomst zijn.’ Thuis vertelde Samantha haar man Tjeerd wat de kapper had gezegd. “Want dit was niet de eerste keer dat iemand een opmerking over mijn afkomst maakte. Vroeger scholden sommige kinderen me uit voor stomme Turk: ik hoefde maar twee minuten in de zon te zitten of ik werd bruin. Mijn hele jeugd had ik het gevoel dat ik niet helemaal paste bij mijn familie.”

Onderbuikgevoel
Samantha is een nakomertje. Ze heeft twee oudere zussen, Bianca (43) en Claudia (45), uit een eerdere relatie van haar moeder. Ze groeide grotendeels alleen op bij haar vader en moeder, haar zussen waren al vroeg het huis uit. “Er waren dingen waardoor ik voelde dat er iets niet helemaal klopte. Mijn achternaam was met tipp­ex weggehaald uit mijn groeiboekje van het consultatiebureau, bijvoorbeeld. Op post voor mij van de Belastingdienst stond mijn voornaam en de meisjesnaam van mijn moeder. Ik vroeg er weleens naar, maar mijn ouders hadden altijd wel een verklaring. Mijn moeder zei bijvoorbeeld dat ze voorouders had met een donkere huid. Als kind geloof je alles wat je ouders zeggen. Maar ik had wel altijd een onderbuikgevoel.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 50.

Hield jouw familie, net als die van Samantha, iets voor jou verborgen? Praat mee op ons forum

Plaats een reactie

2Reacties

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!