×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 50: Voor Leo Blokhuis gaat het Kerstfeest om vorm én inhoud

Vriendin 50: Voor Leo Blokhuis gaat het Kerstfeest om vorm én inhoud
13.12.2016 -

Voor ‘popprofessor’ Leo Blokhuis (55) is Kerst een bijzondere periode. Omdat hij eindelijk vrij is na een drukke tijd, maar ook omdat hij dan zijn hele familie, inclusief vijf kinderen, om zich heen heeft. En dan? Samen eten! ‘Het hoeft niet duur, het gaat om de aandacht.’


'Door Mart Smeets en mijn vrouw Ricky ben ik de lol van Kerst gaan inzien'`


Voor Leo is dit de meest hectische periode van het jaar. Hij is druk bezig met de Top 2000 à go-go, dat vanaf Tweede Kerstdag wordt uitgezonden en waarvoor hij al vroeg begint met opnemen. Vaak in het buitenland, voor de minidocumentaires waarin een artiest uit de lijst vertelt over die ene legendarische hit. Daarnaast vergt het spuien van zijn muziekkennis in het programma als ‘Don Leo, de pop- professor’, zoals presentator Matthijs van Nieuwkerk hem steevast noemt, de nodige voorbereiding.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, staat hij op 22 en 23 december in het theater met Whatever happened to Christmas?, een muzikale voorstelling die hij maakt met zijn vrouw Ricky Koole. “Deze periode is altijd een soort puzzel: hoe pas ik alles in elkaar? Met Whatever happened to Christmas? zijn we in 2015 begonnen. Het is niet zo’n uitbundige kerstshow met glitters, maar een redelijk ingetogen programma met mooie liedjes en verhalen. Deze keer brengen we natuurlijk weer andere dan vorig jaar.” 

Is Kerst een speciale tijd voor jou?
“Ja, toch wel. Ik heb 22 jaar lang een radioprogramma gemaakt met Mart Smeets en wij maakten voor de lol altijd een kerstspecial die we helemaal volpropten met kerstmuziek. Lekker obscure en soms bizarre nummers: hardrock- of reggae-kerstmuziek, bijvoorbeeld. Mart is een echte... ik zou bijna zeggen kerst-fetisjist. Hij hangt zelf alle ballen op en is er enorm mee bezig. Ook Ricky is helemaal gek van Kerst. Zodra Sinterklaas het land uit is, meteen op 6 december, móéten we een kerstboom halen en gaat het huis helemaal om. Via Mart en Ricky ben ik zelf ook steeds meer de lol van Kerst gaan inzien.” 

En nu hou je ervan?
“Dat deed ik al wel, maar met een dominee als vader was Kerst bij ons thuis vroeger vooral een feest van de inhoud. Die wil ik niet helemaal loslaten, maar de vorm is ook mooi. Kerst valt zo lekker in het jaar: net als alles een beetje stilvalt, kun je gaan toegeven aan de romantiek in het leven. Je mag dan zinvolle gedachten uitspreken zonder dat je meteen pathetisch overkomt. Als ik in de zomervakantie begin over vrede op aarde, denkt iedereen dat ik gek ben. Maar met Kerst mag het en dat is ook weleens in.” 

Hoe vierden jullie vroeger dan Kerst?
“Mijn vader noemde die periode altijd de tiendaagse veldtocht, haha. Het was een hel voor die man! Preken was één ding, maar die referaten van een half uur moesten ook nog worden geschreven. Op Eerste Kerstdag was er een ochtend- én een middagdienst, op Tweede Kerstdag een ochtenddienst en ’s middags een kinderkerkdienst. Daar hoefde hij niet te preken, maar hij moest wel aanwezig zijn. Op de zondagen eromheen moest hij ook twee keer preken en er waren diensten op Oudjaarsavond én op Nieuwjaarsochtend. En dan was mijn vader op 29 december ook nog jarig: dat hoefde hij niet zo nodig te vieren, maar hij was de dominee, dus mensen kwamen gewoon langs. In januari werd hij altijd ziek, altijd. Dan was hij helemaal gesloopt.” 

Lees verder in Vriendin 50
Lees ook: 'Epke Zonderland combineert turnen, studeren en werken'

Foto: Bart Honingh

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Cathy: 'Ik ben gewoon een moeder die een andere kwetsbare moeder helpt'

27.07.2017 - Het gezin van Cathy (42) zorgt elke week een dag voor Yven (1), zodat zijn ouders wat tijd hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. “Ik stel me voor dat hij als twaalfjarige even langsfietst om te kletsen.”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit was de mooiste dag van mijn leven'

26.07.2017 - Lezeressen vertellen deze week in Vriendin over de dag die zij nooit meer zullen vergeten: 'De dag dat ik ons adoptiekindje ontmoette'.

Lees meer

2

Ingrids man overleed toen ze 35 weken zwanger was

26.07.2017 - Ingrid (32) was 35 weken zwanger van haar tweede kind toen haar man Bruno (49) plotseling overleed. Hoewel ze hem intens mist, zorgt ze krachtig en positief voor Juliette (4) en Florian (10 maanden). “Ik wil er voor ze zijn, als vader en moeder in één.”

Lees meer
Linda: 'Mijn man chat erotisch met andere vrouwen, zelfs op vakantie'

25.07.2017 - Linda (42) ontdekte dat haar man Johan (43) erotische chatgesprekken voerde met andere vrouwen. Hij beloofde ermee te stoppen, maar doet het nog steeds. Ook op vakantie. Terwijl Linda naast hem zit.

Lees meer
Elske DeWall: 'Zelfs vlak bij huis ontdek ik nog steeds de mooiste plekken'

25.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties en reizen. Deze week zangeres Elske DeWall (31): “Het eten in Rome is zo bizar goed! Pasta ’s middags, pasta ’s avonds...”

Lees meer
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!