×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Uittips: de leukste kindermusea

Uittips: de leukste kindermusea
12.12.2016 -

Of het nu weer of geen weer is in de kerstvakantie: een bezoekje aan een museum is altijd leuk en leerzaam. Vriendin selecteerde daarom voor jou de allerleukste kindermusea in Nederland.

Bewust omgaan met de wereld om je heen
 

In het MuZIEum kunnen kinderen ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Horen, ruiken, voelen en proeven zijn dan opeens nóg belangrijker! Kies uit twee verschillende donkerbelevingen waarbij je geen hand voor ogen ziet of de buitenbeleving waarbij je door een virtualrealitybril kijkt. Nijmegen, Gelderland. Entree: € 10 (8 t/m 10 jaar). Meer info: www.muzieum.nl

In het Nederlands Watermuseum worden kinderen bewustgemaakt van iets wat we elke dag gebruiken: water. We spoelen toiletten door met drinkwater, en ook bestaan we zelf voor 60% uit water. Arnhem, Gelderland. Entree: € 6,50 (4 t/m 12 jaar). Meer info: ww.watermuseum.nl
 

Duik de geschiedenis in
 

In het Verzetsmuseum Junior gaan kinderen terug in de tijd en leven ze mee met de waargebeurde verhalen van vier kinderen van toen. Op de website kunnen kinderen alvast kennismaken met Eva, Jan, Nelly en Henk. Amsterdam, Noord-Holland. Entree: € 5 (7 t/m 15 jaar). Meer info: www.verzetsmuseum.org/museum/nl/verzetsmuseum-juniorIn Archeon ontdekken kinderen de Hollandse Winter Wereld van de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. Breng vooral ook een bezoekje aan het Romeins Museum. Alphen a/d Rijn, Zuid-Holland. Entree: € 17,40 (4 t/m 9 jaar). Meer info: www.archeon.nl
 

Doen, doen, doen!
 

Op dit spannende forteiland Geofort, wat in teken staat van kaarten en navigatie, kunnen kinderen van alles beleven. Van speurtochten en de Vleermuisspeurtuin tot het 3D-café en spelletjes op je smartphone. Op de website vind je een interactieve plattegrond van het forteiland. Herwijnen, Gelderland. Entree: € 9,50 (alleen voor GeoExperience). Meer info: www.geofort.nl

In het techniekmuseum HEIM staan kunst, techniek en erfgoed centraal. In de kerstvakantie zijn er doe-middagen voor kinderen, waarin ze kunnen knutselen met technische doe-pakketjes. Hengelo, Overijssel. Entree: € 6,50 (vanaf 4 jaar). Meer info: www.techniekmuseumheim.nl

In de kerstvakantie laat bakker Fred in de familievoorstelling zien wat je allemaal kunt maken van een klein stukje deeg. Kinderen kunnen ook zelf aan de slag, want in het Nederlands Bakkerijmuseum kunnen kinderen deze winter een peperkoek maken. Hattem, Gelderland. Entree: € 6,50 (4 t/m 12 jaar). Meer info: www.bakkerijmuseum.nl


3 redenen om naar Nederlands Openluchtmuseum te gaan
 

Originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Het Openluchtmuseum in Arnhem brengt de geschiedenis van Nederland tot leven en in de kerstvakantie is het er extra leuk, want kinderen kunnen er:

  1. Schaatsen en sleetje rijden
  2. Broodjes bakken
  3. Luisteren naar winterverhalen

Arnhem, Gelderland. Entree: € 12 (4 t/m 12 jaar). Meer info: www.openluchtmuseum.nl


Tot 50% korting op de leukste winteruitjes!

Als lezeres van Vriendin kun je deze kerstvakantie wel heel voordelig een dagje weg met het hele gezin! Voor iedereen is er wat, pretparken en musea voor jong en oud! Profiteer van deze actie en koop een entreeticket van jouw favoriete kerstuitje met korting. Wees er snel bij, want op = op! Kijk snel op Vriendin.nl/winteruitjes

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |