×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: 'Wat ik mijn kind nooit ga vertellen...'

Vriendin 49: 'Wat ik mijn kind nooit ga vertellen...'
08.12.2016 -

Je bent zo open en eerlijk mogelijk tegen je kind, maar soms zijn er dingen waarover je liever zwijgt. In Vriendin 49 vertellen 10 lezeressen wat zij achterhouden. Hier lees je alvast twee verhalen.


... dat ik hele zakken chips leegeet
Paulien (35): “Mijn zoons zouden eens moeten weten. Ik zeg zo vaak tegen ze: ‘Nee, vandaag geen chips. Alleen zaterdag is het chipsdag’. Intussen stouw ik op doordeweekse avonden vaak genoeg zelf een hele zak naar binnen, als zij in bed liggen. Omdat ik trek in wat lekkers heb, of omdat ik ongesteld ben. Ik kan het gewoon niet laten. Gezond zijn chips natuurlijk niet. Vandaar dat we ‘zaterdag chipsdag’ in het leven hebben geroepen. Een regel waaraan ik me zelf dus voor geen meter houd.” 

... dat onze schoolcarrière helemaal niet zo glansrijk was
Angelique (40): “Ik had maar liefst negen jaar nodig om mijn vwo-diploma te halen. Huiswerk deed ik op de valreep of gewoon niet, ik was maar liefst twee keer een ‘bespreekgeval’, ben één keer blijven zitten en moest eerst de havo doen voordat ik aan het vwo kon beginnen. Mijn man had net zo’n schoolcarrière: hij begon op het gymnasium, zakte toen af naar de havo, haalde nét zijn diploma en werd verzocht onmiddellijk van school te gaan. Na twee jaar avondonderwijs heeft hij z’n vwo-certificaten gehaald.

Onze zoon en dochter, een tweeling, zitten in groep acht en hebben een voorlopig vwo-advies. Reken maar dat ze wat ons betreft naar dat vwo gaan! Dus doe ik vaag over onze inzet op school (nihil), mijn cijfers voor wiskunde en andere exacte vakken (laag), mijn weerzin tegen exacte vakken (groot), hun vaders bijlessen voor Duits (zes jaar lang, elke week) en zijn talenknobbel (heeft hij niet). Voor zover mijn kinderen weten, deden wij elke dag trouw ons huiswerk, haalden we alleen maar goede cijfers, waren we goed in alle vakken en zijn we nooit blijven zitten. ‘Leren is leuk!’ is onze boodschap als ze weer eens zuchtend en steunend thuiskomen. Dat we daar vroeger heel anders over dachten, ga ik ze echt niet vertellen. En áls ik het doe, dan pas als ze allebei cum laude zijn afgestudeerd aan de universiteit.” 

Lees verder in Vriendin 49

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!