×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: 'Wat ik mijn kind nooit ga vertellen...'

Vriendin 49: 'Wat ik mijn kind nooit ga vertellen...'
08.12.2016 -

Je bent zo open en eerlijk mogelijk tegen je kind, maar soms zijn er dingen waarover je liever zwijgt. In Vriendin 49 vertellen 10 lezeressen wat zij achterhouden. Hier lees je alvast twee verhalen.


... dat ik hele zakken chips leegeet
Paulien (35): “Mijn zoons zouden eens moeten weten. Ik zeg zo vaak tegen ze: ‘Nee, vandaag geen chips. Alleen zaterdag is het chipsdag’. Intussen stouw ik op doordeweekse avonden vaak genoeg zelf een hele zak naar binnen, als zij in bed liggen. Omdat ik trek in wat lekkers heb, of omdat ik ongesteld ben. Ik kan het gewoon niet laten. Gezond zijn chips natuurlijk niet. Vandaar dat we ‘zaterdag chipsdag’ in het leven hebben geroepen. Een regel waaraan ik me zelf dus voor geen meter houd.” 

... dat onze schoolcarrière helemaal niet zo glansrijk was
Angelique (40): “Ik had maar liefst negen jaar nodig om mijn vwo-diploma te halen. Huiswerk deed ik op de valreep of gewoon niet, ik was maar liefst twee keer een ‘bespreekgeval’, ben één keer blijven zitten en moest eerst de havo doen voordat ik aan het vwo kon beginnen. Mijn man had net zo’n schoolcarrière: hij begon op het gymnasium, zakte toen af naar de havo, haalde nét zijn diploma en werd verzocht onmiddellijk van school te gaan. Na twee jaar avondonderwijs heeft hij z’n vwo-certificaten gehaald.

Onze zoon en dochter, een tweeling, zitten in groep acht en hebben een voorlopig vwo-advies. Reken maar dat ze wat ons betreft naar dat vwo gaan! Dus doe ik vaag over onze inzet op school (nihil), mijn cijfers voor wiskunde en andere exacte vakken (laag), mijn weerzin tegen exacte vakken (groot), hun vaders bijlessen voor Duits (zes jaar lang, elke week) en zijn talenknobbel (heeft hij niet). Voor zover mijn kinderen weten, deden wij elke dag trouw ons huiswerk, haalden we alleen maar goede cijfers, waren we goed in alle vakken en zijn we nooit blijven zitten. ‘Leren is leuk!’ is onze boodschap als ze weer eens zuchtend en steunend thuiskomen. Dat we daar vroeger heel anders over dachten, ga ik ze echt niet vertellen. En áls ik het doe, dan pas als ze allebei cum laude zijn afgestudeerd aan de universiteit.” 

Lees verder in Vriendin 49

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |