×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: 'Wat ik mijn kind nooit ga vertellen...'

Vriendin 49: 'Wat ik mijn kind nooit ga vertellen...'
08.12.2016 -

Je bent zo open en eerlijk mogelijk tegen je kind, maar soms zijn er dingen waarover je liever zwijgt. In Vriendin 49 vertellen 10 lezeressen wat zij achterhouden. Hier lees je alvast twee verhalen.


... dat ik hele zakken chips leegeet
Paulien (35): “Mijn zoons zouden eens moeten weten. Ik zeg zo vaak tegen ze: ‘Nee, vandaag geen chips. Alleen zaterdag is het chipsdag’. Intussen stouw ik op doordeweekse avonden vaak genoeg zelf een hele zak naar binnen, als zij in bed liggen. Omdat ik trek in wat lekkers heb, of omdat ik ongesteld ben. Ik kan het gewoon niet laten. Gezond zijn chips natuurlijk niet. Vandaar dat we ‘zaterdag chipsdag’ in het leven hebben geroepen. Een regel waaraan ik me zelf dus voor geen meter houd.” 

... dat onze schoolcarrière helemaal niet zo glansrijk was
Angelique (40): “Ik had maar liefst negen jaar nodig om mijn vwo-diploma te halen. Huiswerk deed ik op de valreep of gewoon niet, ik was maar liefst twee keer een ‘bespreekgeval’, ben één keer blijven zitten en moest eerst de havo doen voordat ik aan het vwo kon beginnen. Mijn man had net zo’n schoolcarrière: hij begon op het gymnasium, zakte toen af naar de havo, haalde nét zijn diploma en werd verzocht onmiddellijk van school te gaan. Na twee jaar avondonderwijs heeft hij z’n vwo-certificaten gehaald.

Onze zoon en dochter, een tweeling, zitten in groep acht en hebben een voorlopig vwo-advies. Reken maar dat ze wat ons betreft naar dat vwo gaan! Dus doe ik vaag over onze inzet op school (nihil), mijn cijfers voor wiskunde en andere exacte vakken (laag), mijn weerzin tegen exacte vakken (groot), hun vaders bijlessen voor Duits (zes jaar lang, elke week) en zijn talenknobbel (heeft hij niet). Voor zover mijn kinderen weten, deden wij elke dag trouw ons huiswerk, haalden we alleen maar goede cijfers, waren we goed in alle vakken en zijn we nooit blijven zitten. ‘Leren is leuk!’ is onze boodschap als ze weer eens zuchtend en steunend thuiskomen. Dat we daar vroeger heel anders over dachten, ga ik ze echt niet vertellen. En áls ik het doe, dan pas als ze allebei cum laude zijn afgestudeerd aan de universiteit.” 

Lees verder in Vriendin 49

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |