×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Monique zamelt kerstkaarten in voor eenzame ouderen

Vriendin 49: Monique zamelt kerstkaarten in voor eenzame ouderen
06.12.2016 -

Twee maanden geleden had ze het erover met een vriendin: Monique (50) wilde graag iets voor ouderen betekenen. Maar wat? “Ineens kreeg ik een ingeving: kerstkaarten inzamelen en die bij eenzame ouderen gaan bezorgen!” Ook jij kunt een of meerdere kerstkaarten sturen.


Monique: “Zorgen voor anderen; dat zit gewoon in me. Jarenlang werkte ik in de ouderenzorg. Eerst als afdelingshulp in de keuken en daarna, nadat ik daarvoor een opleiding had gevolgd, als ziekenverzorgster. In het verzorgingshuis waar ik werkte, zag ik dat er best veel ouderen zijn die weinig bezoek krijgen en zich eenzaam voelen. Ook al heb je kinderen, dan is dat nog geen garantie dat die je regelmatig komen opzoeken. Soms wonen kinderen te ver weg om vaak langs te kunnen komen. En dan zijn er natuurlijk ook ouderen die geen kinderen hebben. Het raakte me dat sommigen zo eenzaam zijn. Ik probeerde me in hen te verplaatsen: dan zit je daar, in je stoel, te hopen dat er iemand komt. Dat moet afschuwelijk zijn. Inmiddels werk ik niet meer in de ouderenzorg, maar als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf. Ik wilde na twintig jaar eens iets anders. Maar ouderen, en met name de eenzaamheid onder hen, dat blijft me bezighouden. Documentaires over ouderen hebben altijd mijn belangstelling. Net als het tv-programma als Waarheen, waarvoor?, waarin Gerard Joling en Gordon zich inzetten voor ouderen. Geweldig wat zij doen! Het liet me niet los: ik wilde ook iets voor ouderen doen, al was het maar iets kleins. Want uit ervaring weet ik dat je daarmee al verschil kunt maken. Alleen al door even bij iemand te gaan zitten en met aandacht naar iemand te luisteren, al is het maar vijf minuten, dat doet een mens goed.”

Enthousiaste reacties
“Samen met mijn vriendin zat ik die avond wat te brainstormen. Misschien kon ik, rond de feestdagen, iets voor ouderen inzamelen. Chocolade of thee misschien? En toen kreeg ik een ingeving: wat als ik nou eens kerstkaarten zou inzamelen en die bij eenzame ouderen in de Bilt en Bilthoven, waar ik woon, zou gaan bezorgen? Door social media worden er in de decembermaand elk jaar minder kerst- en nieuwjaarskaarten verstuurd. Zelf verstuur ik ze ook nog amper. Maar ouderen zitten vaak niet op social media en ontvangen zo bijna of helemaal geen kaarten meer. Terwijl ze het vaak juist heel leuk vinden om er eentje te krijgen."

Help mee! 
Wil je ook je een of meerdere kerstkaarten sturen, zodat Monique straks zo veel mogelijk eenzame ouderen blij kan maken? Stuur Monique een persoonlijk berichtje op Facebook. Hier vind je haar pagina. 

Je leest hier haar oproep terug:

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |