×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Monique zamelt kerstkaarten in voor eenzame ouderen

Vriendin 49: Monique zamelt kerstkaarten in voor eenzame ouderen
06.12.2016 -

Twee maanden geleden had ze het erover met een vriendin: Monique (50) wilde graag iets voor ouderen betekenen. Maar wat? “Ineens kreeg ik een ingeving: kerstkaarten inzamelen en die bij eenzame ouderen gaan bezorgen!” Ook jij kunt een of meerdere kerstkaarten sturen.


Monique: “Zorgen voor anderen; dat zit gewoon in me. Jarenlang werkte ik in de ouderenzorg. Eerst als afdelingshulp in de keuken en daarna, nadat ik daarvoor een opleiding had gevolgd, als ziekenverzorgster. In het verzorgingshuis waar ik werkte, zag ik dat er best veel ouderen zijn die weinig bezoek krijgen en zich eenzaam voelen. Ook al heb je kinderen, dan is dat nog geen garantie dat die je regelmatig komen opzoeken. Soms wonen kinderen te ver weg om vaak langs te kunnen komen. En dan zijn er natuurlijk ook ouderen die geen kinderen hebben. Het raakte me dat sommigen zo eenzaam zijn. Ik probeerde me in hen te verplaatsen: dan zit je daar, in je stoel, te hopen dat er iemand komt. Dat moet afschuwelijk zijn. Inmiddels werk ik niet meer in de ouderenzorg, maar als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf. Ik wilde na twintig jaar eens iets anders. Maar ouderen, en met name de eenzaamheid onder hen, dat blijft me bezighouden. Documentaires over ouderen hebben altijd mijn belangstelling. Net als het tv-programma als Waarheen, waarvoor?, waarin Gerard Joling en Gordon zich inzetten voor ouderen. Geweldig wat zij doen! Het liet me niet los: ik wilde ook iets voor ouderen doen, al was het maar iets kleins. Want uit ervaring weet ik dat je daarmee al verschil kunt maken. Alleen al door even bij iemand te gaan zitten en met aandacht naar iemand te luisteren, al is het maar vijf minuten, dat doet een mens goed.”

Enthousiaste reacties
“Samen met mijn vriendin zat ik die avond wat te brainstormen. Misschien kon ik, rond de feestdagen, iets voor ouderen inzamelen. Chocolade of thee misschien? En toen kreeg ik een ingeving: wat als ik nou eens kerstkaarten zou inzamelen en die bij eenzame ouderen in de Bilt en Bilthoven, waar ik woon, zou gaan bezorgen? Door social media worden er in de decembermaand elk jaar minder kerst- en nieuwjaarskaarten verstuurd. Zelf verstuur ik ze ook nog amper. Maar ouderen zitten vaak niet op social media en ontvangen zo bijna of helemaal geen kaarten meer. Terwijl ze het vaak juist heel leuk vinden om er eentje te krijgen."

Help mee! 
Wil je ook je een of meerdere kerstkaarten sturen, zodat Monique straks zo veel mogelijk eenzame ouderen blij kan maken? Stuur Monique een persoonlijk berichtje op Facebook. Hier vind je haar pagina. 

Je leest hier haar oproep terug:

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!