×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 49: Monique zamelt kerstkaarten in voor eenzame ouderen

Vriendin 49: Monique zamelt kerstkaarten in voor eenzame ouderen
06.12.2016 -

Twee maanden geleden had ze het erover met een vriendin: Monique (50) wilde graag iets voor ouderen betekenen. Maar wat? “Ineens kreeg ik een ingeving: kerstkaarten inzamelen en die bij eenzame ouderen gaan bezorgen!” Ook jij kunt een of meerdere kerstkaarten sturen.


Monique: “Zorgen voor anderen; dat zit gewoon in me. Jarenlang werkte ik in de ouderenzorg. Eerst als afdelingshulp in de keuken en daarna, nadat ik daarvoor een opleiding had gevolgd, als ziekenverzorgster. In het verzorgingshuis waar ik werkte, zag ik dat er best veel ouderen zijn die weinig bezoek krijgen en zich eenzaam voelen. Ook al heb je kinderen, dan is dat nog geen garantie dat die je regelmatig komen opzoeken. Soms wonen kinderen te ver weg om vaak langs te kunnen komen. En dan zijn er natuurlijk ook ouderen die geen kinderen hebben. Het raakte me dat sommigen zo eenzaam zijn. Ik probeerde me in hen te verplaatsen: dan zit je daar, in je stoel, te hopen dat er iemand komt. Dat moet afschuwelijk zijn. Inmiddels werk ik niet meer in de ouderenzorg, maar als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf. Ik wilde na twintig jaar eens iets anders. Maar ouderen, en met name de eenzaamheid onder hen, dat blijft me bezighouden. Documentaires over ouderen hebben altijd mijn belangstelling. Net als het tv-programma als Waarheen, waarvoor?, waarin Gerard Joling en Gordon zich inzetten voor ouderen. Geweldig wat zij doen! Het liet me niet los: ik wilde ook iets voor ouderen doen, al was het maar iets kleins. Want uit ervaring weet ik dat je daarmee al verschil kunt maken. Alleen al door even bij iemand te gaan zitten en met aandacht naar iemand te luisteren, al is het maar vijf minuten, dat doet een mens goed.”

Enthousiaste reacties
“Samen met mijn vriendin zat ik die avond wat te brainstormen. Misschien kon ik, rond de feestdagen, iets voor ouderen inzamelen. Chocolade of thee misschien? En toen kreeg ik een ingeving: wat als ik nou eens kerstkaarten zou inzamelen en die bij eenzame ouderen in de Bilt en Bilthoven, waar ik woon, zou gaan bezorgen? Door social media worden er in de decembermaand elk jaar minder kerst- en nieuwjaarskaarten verstuurd. Zelf verstuur ik ze ook nog amper. Maar ouderen zitten vaak niet op social media en ontvangen zo bijna of helemaal geen kaarten meer. Terwijl ze het vaak juist heel leuk vinden om er eentje te krijgen."

Help mee! 
Wil je ook je een of meerdere kerstkaarten sturen, zodat Monique straks zo veel mogelijk eenzame ouderen blij kan maken? Stuur Monique een persoonlijk berichtje op Facebook. Hier vind je haar pagina. 

Je leest hier haar oproep terug:

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |